Meslek lisesinde beni nasıl bir ortam bekliyor?

saphary

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
4.368
Makaleler
5
Çözümler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 2600, RX590, 16GB, Corsair Delta Spec
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Boş İşler Erbabı
Daha önceden benzer sayılabilecek bir konu açmıştım ama içime sinmedi, cevaplar pek tatmin etmedi. Eğer anadolu lisesine nakil aldıramazsam yaşadığım ilçedeki ne kötü ne iyi olan bir meslek lisesinin nitelikli bölümüne gideceğim. Gerçekten beni nasıl bir yer bekliyor uzunca anlatırsanız çok sevinirim. Çevremdekilerden duyduğum kadarıyla ölüm fermanımı imzalamışım. O kadar kötü mü yahu? Üç dört sağlam kankam olsa yanımda, kekolardan uzak dursam falan? Meslek lisesinden hiçbir şey olamayacaksam lafı çevirmeden yüzüme vurabilirsiniz.
 
Daha önceden benzer sayılabilecek bir konu açmıştım ama içime sinmedi, cevaplar pek tatmin etmedi. Eğer Anadolu lisesine nakil aldıramazsam yaşadığım ilçedeki ne kötü ne iyi olan bir meslek lisesinin nitelikli bölümüne gideceğim. Gerçekten beni nasıl bir yer bekliyor uzunca anlatırsanız çok sevinirim. Çevremdekilerden duyduğum kadarıyla ölüm fermanımı imzalamışım. O kadar kötü mü yahu? Üç dört sağlam kankam olsa yanımda, kekolardan uzak dursam falan? Meslek lisesinden hiçbir şey olamayacaksam lafı çevirmeden yüzüme vurabilirsiniz.

Ölüm fermanını harbiden imzalamışsın.
 
En kaliteli arkadaşlarını da edinebilirsin, seni öldürecek arkadaşları da. Çok insan var meslekte. Kendi kafana göre birileri kesinlikle olacak. Yavaş yavaş onlarla takıl.
 
Okul öğretim içindir. Yeni bir macera değil. Senin tercihlerin oradan ya faydaya götürür, ya da vasıfsızlığa. Karar senin. Derslere odaklan, fazla arkadaş edinme. Hem mevzuu bahis olan yeri görmedik duymadık gitmedik. Bilmiyoruz yani.
 
Herkesin sigara ve alkol içtiği ders ve üniversitenin umurlarında olmadığı seni de kendilerine benzetmeye çalışan, kavga ile bir şeyleri çözebileceğine inanan kendini kabadayı sanan cahil çocuklar bekliyor seni, iyisi çıkar mı çıkar ama tamamen şans. Onlara ayak uydurmana gerek yok benim kardeşim de meslek lisesinde okuyor şu an, bir kaç iyi arkadaş bulursan iyi eğer bulamazsan sınıfınla da çok arayı koparma ama kendi derslerine yoğunlaş.
 
Eğer çalışıp, sectigin bölümde de kendini gelistirip, stajlarını iyi kullanırsan, okul bittiğinde işin hazır olur. Samimi olacağın 2-3 arkadaşın olsun, fazlası iyi değil.
Kardeşim burada bazıları olayı abartıyor. Her şey sende bitiyor. Meslek lisesi bitirdim. Ne sigarabilirim ne alkol. Sinif arkadaşlarım bazen yanımda bile içiyordu. Sen içmek istemezsen kimse zorla içirmiyor.
 
Hayır yok öyle bir şey. Asıl gerçek dostların, adamların olduğu yerdir meslek lisesi. Eğlenceli bir yerdir de ayrıca. Kendini ezdirme ama malum tipli şahıslara. Gariplerin gittiği yer olduğu için genellikle halk arasında kötüleniyor...
 
Yıllardır söylerim meslek lisesi tamamen vakit kaybı. Ne adam akıllı meslek dersi verilir ne de kültür dersi. Tek avantajı güzel bir yerde staj yapmak. Arkadaşın dediği gibi stajını iyi değerlendirirsen ve şansın da yaver giderse işin hazır olur. Bunun dışında açıktan okuyup üniversiteye hazırlanmak daha mantıklı.
 
İçindeki öğrenciler bakımından fen lisesi ile pek bir farkı yok. Fen lisesinde olup 9. sınıfta içkiye başlayanlar da var, meslek lisesinde olup mükemmel olanlar da. İkisinin oranları bile eşit diyebilirim. Fen lisesini "süt bebesi dolu" meslek lisesini ise "it kopuk dolu" olarak anlatanları takma. Senin gibi olup meslek lisesine gidenler çok, senden beter olup fen lisesine gidenler de. Meslek sahibi olma açısond bakarsak meslek lisesinde kendine uygun bir bölüm bulan kimsenin iş sahibi olma olasılı fen lisesine giden çoğu kimseden daha yüksek. En kötü okulu bırakıp kuaför olurum diyen çocuklar gerçekten de kuaför olup dükkan açtı ve işletiyor. Fen lisesi bitirenlerin çoğundan daha fazla gelirleri var. Ben bile bazen keşke öğretmen olacağıma internet kafe açsaydım diyorum.

Meslek lisesinde meslek öğrenilmiyor bu arada, onu aracı olarak kullanıp staj yapabilirsin.

Uygun bir bölüm ve o bölümden kafana uyan birkaç arkadaş bulduktan sonra sırtın yere gelmez. Önemli olan gayret göstermen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı