Minecraft hosting önerisi

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Biz kuzenim ile 1.21.4 sürümünde Minecraft oynamaya karar verdik ve Rabisu üzerinden 300 TL'ye 2 Core Ryzen 5700X/3600X işlemciye sahip 8 GB RAM'li bir hosting aldık. Ardından sunucu da 1 hafta geçirmemizden sonra bu videodaki mob farmını yaptık. Ve çalışmadı. Ben çalışıp çalışmaması için Discord sunucularına bile gidip destek açmıştım. Ve bana kesin çalışıyor denildi.
Her neyse, aradan 1 hafta geçtikten sonra mob farmını dün akşam yaptım ve çalışmayınca gecenin bir sularındaki sinirle Discord'dan destek açarak neden çalışmadığını sordum, aradan 15 dakika falan konuşmalar geçtikten sonra her başka bir yetkili denilen adamların cümlesi "Binlerce müşterimiz var ve kimse de böyle bir şikayet almadık. Mob farmını yanlış yapmışsınızdır" oldu. O anki sinirle arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz? gibi şeyler söyledim ve en yüksek yetkili geldi.
Her neyse 5 dakika da onunla konuştuktan sonra başka bir sorun var mı dediğinde bende başka bir sorun yok, zaten olamaz bundan sonra dedim ve şaka gibi ama Discord'dan banlandım.

Kısa özet geçiyorum yukarıdaki Rabisu şikayetimi okumak istemeyenler için; Bana en basit veya normal mob farmını çalıştıracak, 300-350 TL civarında, 2 kişi, modsuz, sadece birkaç pluginle oynanacak hosting sitesi lazım. Ve ya bu mob farmını bir oyunda yazınca aktif etmek için kod var mı? Gamerule MobGriefing gibi bir ayar var fakat o true ayarında.

Dostlar selamlar. Biz kuzenim ile 1.21.4 sürümünde Minecraft oynamaya karar verdik ve Rabisu üzerinden 300 TL'ye 2 Core Ryzen 5700X/3600X işlemciye sahip 8 GB RAM'li bir hosting aldık. Ardından sunucu da 1 hafta geçirmemizden sonra bu videodaki mob farmını yaptık. Ve çalışmadı. Ben çalışıp çalışmaması için Discord sunucularına bile gidip destek açmıştım. Ve bana kesin çalışıyor denildi.
Her neyse, aradan 1 hafta geçtikten sonra mob farmını dün akşam yaptım ve çalışmayınca gecenin bir sularındaki sinirle Discord'dan destek açarak neden çalışmadığını sordum, aradan 15 dakika falan konuşmalar geçtikten sonra her başka bir yetkili denilen adamların cümlesi "Binlerce müşterimiz var ve kimse de böyle bir şikayet almadık. Mob farmını yanlış yapmışsınızdır" oldu. O anki sinirle arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz? gibi şeyler söyledim ve en yüksek yetkili geldi.
Her neyse 5 dakika da onunla konuştuktan sonra başka bir sorun var mı dediğinde bende başka bir sorun yok, zaten olamaz bundan sonra dedim ve şaka gibi ama Discord'dan banlandım.
Hocam videonun yorumlarındaki çözümü denediniz mi?

Hocam videonun yorumlarındaki çözümü denediniz mi?
Hocam bu video bazlı değil. Bütün hepsini izledim videolardan buna benzer fakat hiçbirinde işe yaramadı. Ayrıca evet yorumları da denemiştim. Saganetwork öneriyorlar ama ne diyorsunuz? var mı başka fikriniz?

Keyubu. 200 liraya mı ne 8GB VDS alabiliyorsunuz. Arada sırada bakım oluyor başka bir sorun yaşamadım. Tek sevmediğim yanı destekle iş yaparken (sunucu şifre sıfırlama vb.) ekstra ücret alınabiliyor. Sürpriz gibi çıkıyor karşınıza :D

Ayrıca Mob Farm videosuna bakmadım ama her farm her sürümde çalışmaz. Ayrıca sunucu ayar dosyasından simülasyon uzaklığını arttırırsanız veya chunk yükleyici plugin kurarsanız daha iyi çalışır farmlar.

Direkt oyun sunucusu almayın, makine alın orada açın sunucuyu.

Keyubu. 200 liraya mı ne 8 GB VDS alabiliyorsunuz. Arada sırada bakım oluyor başka bir sorun yaşamadım. Tek sevmediğim yanı destekle iş yaparken (sunucu şifre sıfırlama vb.) Ekstra ücret alınabiliyor. Sürpriz gibi çıkıyor karşınıza :D

Keyubu önermiyorum hocam en son 3 gün kesinti olmuştu. Ondan önce DDoS problemleri yaşattı ben üstüne biraz daha koyup kesintisiz performans almak isterim.

Hocam
https://www.onembilisim.com/ryzen-vds.html
Rekabetçi Sanal Sunucu Çözümleri - White Bilişim Teknolojileri

Ryzen tarafında önerdiğim firmalar bunlardır.

Xenon tarafında: VDS Satın Al | En Uygun Fiyatlar ile VDS Sunucu Kirala

Her firmadan tecrübem mevcuttur DDoS öncelikliyse Önem Bilişim'den alınabilir White Bilişim uygun fiyatlıdır.
Xenon işlemcilerde bulut atomu kullanıyorum henüz sorun yaşamadım performans olarak da iyiler.
Hocam bildiğim kadarıyla ryzen işlemciler daha iyi. Ayrıca 8GB çok mu olur 2 kişi için? 6 mı tavsiye etmeliyim? Şu mob farmlarının çalışacağı bir işlemci istiyorum artık öyle söyleyeyim.

Ayrıca DDoS ile öncelikli bir şeyim yok hocam. Normal oynayacağım, DDoS yiyeceğimizi düşünmüyorum.

Keyubu. 200 liraya mı ne 8GB VDS alabiliyorsunuz. Arada sırada bakım oluyor başka bir sorun yaşamadım. Tek sevmediğim yanı destekle iş yaparken (sunucu şifre sıfırlama vb.) ekstra ücret alınabiliyor. Sürpriz gibi çıkıyor karşınıza :D

Ayrıca Mob Farm videosuna bakmadım ama her farm her sürümde çalışmaz. Ayrıca sunucu ayar dosyasından simülasyon uzaklığını arttırırsanız veya chunk yükleyici plugin kurarsanız daha iyi çalışır farmlar.

Direkt oyun sunucusu almayın, makine alın orada açın sunucuyu.
Hocam keyubuyu çok önermiyorlardı fakat destek de ekstra ücret alınması fazla saçmaymış. Bir de ara sıra kesintilere denk gelmek kötü olur.

Pluginlerin tam isimleri var mıdır acaba?

Keyubu önermiyorum hocam en son 3 gün kesinti olmuştu. Ondan önce DDoS problemleri yaşattı ben üstüne biraz daha koyup kesintisiz performans almak isterim.
Bende öyle isterim açıkcası. Beş ve ya on konuda 1-2 fikire sahip oldum fakat tabii ki net bir fikir lazım.

Hocam bildiğim kadarıyla Ryzen işlemciler daha iyi. Ayrıca 8 GB çok mu olur 2 kişi için? 6 mı tavsiye etmeliyim? Şu mob farmlarının çalışacağı bir işlemci istiyorum artık öyle söyleyeyim.

Ayrıca DDoS ile öncelikli bir şeyim yok hocam. Normal oynayacağım, DDoS yiyeceğimizi düşünmüyorum.

Hocam Keyubu'yu çok önermiyorlardı fakat destek de ekstra ücret alınması fazla saçmaymış. Bir de ara sıra kesintilere denk gelmek kötü olur.

Bende öyle isterim açıkçası. Beş veya on konuda 1-2 fikire sahip oldum fakat tabii ki net bir fikir lazım.

Ryzen daha iyi olur tabii ki Ryzen alın hocam önerdiğim firmalardan alabilirsiniz internette olması gerekenden daha ucuza satan firmalardan alışveriş yapmanızı önermem sonra yok işlemci arıza yaptı yok disk yandı bitmez bu dertler.

Ryzen daha iyi olur tabii ki Ryzen alın hocam önerdiğim firmalardan alabilirsiniz internette olması gerekenden daha ucuza satan firmalardan alışveriş yapmanızı önermem sonra yok işlemci arıza yaptı yok disk yandı bitmez bu dertler.
Evet evet. Hocam peki bahsettiğim özelliklerde, en basit veya normal mob farmını çalıştıracak, 2 kişi, modsuz, sadece birkaç pluginle oynanacak paketi seçmem de yardımcı olur musunuz? 8GB çok mu olur mesela? abartıya mı kaçıyorum? Rabius da 1 haftalık deneyimde 8 GB'lik ramın 1.36'sını kullanıyorduk. 6 daha mı fiyat performans olur?

• Intel® Xeon® E5-2697V2 - E5-2699V4 işlemci iyi mi mesela Minecraft sunucusu için?

Hocam bildiğim kadarıyla ryzen işlemciler daha iyi. Ayrıca 8GB çok mu olur 2 kişi için? 6 mı tavsiye etmeliyim? Şu mob farmlarının çalışacağı bir işlemci istiyorum artık öyle söyleyeyim.

Hocam keyubuyu çok önermiyorlardı fakat destek de ekstra ücret alınması fazla saçmaymış. Bir de ara sıra kesintilere denk gelmek kötü olur.

Bende öyle isterim açıkcası. Beş ve ya on konuda 1-2 fikire sahip oldum fakat tabii ki net bir fikir lazım.

Yukarıdaki plugini ayarlayın chunkları ekleyin iş bitmiştir. Kendi sunucumda şeker kamışı birikmesi için koymuştum tek gecede 3 sandık birikmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı