Minecraft hosting önerisi

Evet evet. Hocam peki bahsettiğim özelliklerde, en basit veya normal mob farmını çalıştıracak, 2 kişi, modsuz, sadece birkaç pluginle oynanacak paketi seçmem de yardımcı olur musunuz? 8 GB çok mu olur mesela? Abartıya mı kaçıyorum? Rabius da 1 haftalık deneyimde 8 GB'lik RAM'ın 1.36'sını kullanıyorduk. 6 daha mı fiyat performans olur?

• Intel® Xeon® E5-2697V2 - E5-2699V4 işlemci iyi mi mesela Minecraft sunucusu için?

Hocam xenonu çok gömüyorlar ama sorun aldıkları firmada xenon işlemci güçlü işlemci ama bunu genelde firmalar limitlediği için göremiyorsunuz bence çalışır sıkıntı yaratmaz 2.7 GHz veriyor ama tamamen denemeniz lazım xenon satan Bulutatom'a yazın test için verirlerse kullanın işinizi görürse alırsınız görmezse Ryzen'den devam edersiniz.

Evet evet. Hocam peki bahsettiğim özelliklerde, en basit veya normal mob farmını çalıştıracak, 2 kişi, modsuz, sadece birkaç pluginle oynanacak paketi seçmem de yardımcı olur musunuz? 8GB çok mu olur mesela? abartıya mı kaçıyorum? Rabius da 1 haftalık deneyimde 8 GB'lik ramın 1.36'sını kullanıyorduk. 6 daha mı fiyat performans olur?

• Intel® Xeon® E5-2697V2 - E5-2699V4 işlemci iyi mi mesela Minecraft sunucusu için?
Hocam normal hatta ekstrem bir survival için bile Xeon yetecektir. Ryzen çok kişili fazla bağlantı işleme gerektiren sunucular için. En ağır farmlardan 2-3 tane bile yapsanız bir sorun yaratmaz 2 kişilikte yeterli RAM olduğu sürece.

Maksimum 1.19 diyor. 1.21.4 için var mıdır bundan? ayrıca paper.
Paper zaten spigotun yükseltilmiş hali hocam :D

Hocam normal hatta ekstrem bir Survival için bile Xeon yetecektir. Ryzen çok kişili fazla bağlantı işleme gerektiren sunucular için. En ağır farmlardan 2-3 tane bile yapsanız bir sorun yaratmaz 2 kişilikte yeterli RAM olduğu sürece.

Benim de tahminim iş görecektir ama bir şey diyemiyorum emin olamadan. 1.19 6 GB RAM 3 Kişi rahat oynamıştık geçen yaz.

Hocam normal hatta ekstrem bir survival için bile Xeon yetecektir. Ryzen çok kişili fazla bağlantı işleme gerektiren sunucular için. En ağır farmlardan 2-3 tane bile yapsanız bir sorun yaratmaz 2 kişilikte yeterli RAM olduğu sürece.

Bu da var isterseniz.
İkinci linke bakacağım teşekkürler.

Onun haricinde mesela 1.21.4 - 2 kişi ve en önemlisi mob farmı için yeterli mi? yoksa bildiğiniz gibi oyun tıkanıyor. Mob ve ya normal farmlar da geçerli.

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    30,7 KB · Görüntüleme: 19

Chunky'yi yanlışlıkla önerdim. Farklı amaca hizmet eden bir plugin o. Yeni yerlere giderken önceden yüklüyor chunkları donma olmasın diye.

Onun haricinde mesela 1.21.4 - 2 kişi ve en önemlisi mob farmı için yeterli mi? yoksa bildiğiniz gibi oyun tıkanıyor. Mob ve ya normal farmlar da geçerli.
Fazlasıyla yetecektir. 2 kişiye 4GB ve üstü yeter.

Chunky'yi yanlışlıkla önerdim. Farklı amaca hizmet eden bir plugin o. Yeni yerlere giderken önceden yüklüyor chunkları donma olmasın diye.
Anladım, başka bir yerden yüklemeye bakacağım o halde fakat önceliğim hosting değiştirmek. Erişemediğim bir hosting firmasıyla çalışmak istemiyorum.

En son ne diyoruz şimdi hocam?

Onun haricinde mesela 1.21.4 - 2 kişi ve en önemlisi mob farmı için yeterli mi? Yoksa bildiğiniz gibi oyun tıkanıyor. Mob veya normal farmlar da geçerli.

Xenon işlemcilerde Bulut Atom'u öneririm Önem Bilişimden Xenon almadım nasıldır bilemiyorum.

Anladım, başka bir yerden yüklemeye bakacağım o halde fakat önceliğim hosting değiştirmek. Erişemediğim bir hosting firmasıyla çalışmak istemiyorum.

En son ne diyoruz şimdi hocam?
8GB bir sunucu iş görür Xeon da olsa Ryzen de olsa. Mob farm için özel olarak sunucu ve oyun ayarlarına bakın. Chunk Loader pluginini de oyunda olmasanız bile Redstone/Mob doğumu gibi simülasyon uzaklığı içinde olan işlemleri gerçekleştirmek için kullanın. Son sürümde çalışmakta az önce denedim kendi sunucumda.

Xenon işlemcilerde Bulut Atom'u öneririm Önem Bilişimden Xenon almadım nasıldır bilemiyorum.
Hocam bulut atom çok ucuz geldi gözüme. Xenon işlemciler evet belki geneli ucuzdur ama yanmayalım?

8GB bir sunucu iş görür Xeon da olsa Ryzen de olsa. Mob farm için özel olarak sunucu ve oyun ayarlarına bakın. Chunk Loader pluginini de oyunda olmasanız bile Redstone/Mob doğumu gibi simülasyon uzaklığı içinde olan işlemleri gerçekleştirmek için kullanın. Son sürümde çalışmakta az önce denedim kendi sunucumda.
Onun 1.21.4 sürümünü bulup deneyeceğim. Eğer gerçekten çalışırsa yeni hosting de ilk işim onu indirmek olucak. Ardından bir şey kalmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı