Mining ekran kartına zarar verir mi?

Crablee

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
425
Selam. 10 dakika önce mining yapmaya başladım RX 5600XT kartım ile birlikte. OC ayarlamaya çalıştım ve ekran kartım 51 derecede çalışıyor.
Miningin zarar vermesi ısınmadan kaynaklı diye biliyorum, yanlışsam düzeltin. Bu ısıda çalışırsa uzun vadede ömrü kısalır mı, kısalırsa ne kadar kısalır?
OC ayarlarım:

1624277412961.png


İyi midir bu ayarlar, daha iyileştirebilir miyim? Ya da yanlış yaptığım bir şey var mı?

1624277714698.png
 

Dosya Ekleri

  • 1624277703760.png
    1624277703760.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık durumu iyi ise sadece ömrü kısalır sürekli kullanımdan kaynaklı onun dışında performansı vs. azalmaz sorun yok kartı her gün kullandığınız için bakımlarını iyi yapın kartı ısıtmayın gerekirse aydan aya sökün kontrol edin ekran kartları altın değerinde vallahi şu dönemde iyi kazançlar.

EDİT: Ömrü etkileyen bir faktör yokmuş düzeltme için teşekkürler.​

@General Pong Krell
 
Son düzenleme:
Ömür azaltma ne oluyor tam olarak? Sizin bakış açınızla bakacaksak bilgisayarda yapılan her işlem donanımların ömrünü kısaltır. Miningde değerler oyun oynarkenkinden bile daha stabil oluyor. Oyun oynamak da ömür kısaltıyor o zaman?
Doğru ayarlarda, Under Voltaj yapılınca oyundakinden bile daha az enerji ve voltaj tükettiğinden dolayı çok daha stabil oluyor. Ömür kısalttığını söyleyenlerin hiç bir bilgisi olmadığını düşünüyorum hocam.
 
Ömür azaltma ne oluyor tam olarak? Sizin bakış açınızla bakacaksak bilgisayarda yapılan her işlem donanımların ömrünü kısaltır. Miningde değerler oyun oynarkenkinden bile daha stabil oluyor. Oyun oynamak da ömür kısaltıyor o zaman?
Hocam evet kısaltır oyun oynamakta şimdi düşünün hiç çalışmamış bir ekran kartı kapalı kutu depoda duruyor 2 senedir bir de yine sıcaklık değerleri normal ancak 2 yıldır sürekli kullanımda bir kart düşünün şimdi ikisinin de ömürü aynı mı olacak merak ettiğimden soruyorum yanlışım var ise öğrenmek isterim açıkcası.
Veya o zaman neden kimse mining çıkması kartlara yönelmiyor ve mining çıkma kartlar çok ucuz oluyor?
Yani eğer mining denen şeyin karta hiç bir zararı yok ise mining çıkması kart alacağım sorun olur mu?
 
Ömrü azalır dostum doğru verimli ayarlar ile yapılan miningin karta zararı olmaz.

Ne gibi eksi yanı olur fanlar sürekli çalışırsa bir zaman sonra fanlarda tekleme çalışmama ya da rulmanlarda ses gelme gibi sorunlar olur.

Bunun dışında belleklere çok yüklenilirse bellekler gidebilir aman dikkat.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı