Rehber Modem Hat Değerleri

Evet kaliteli bir köken kablo çekilirse alırsın 70 hızı, CAT6 da olur.

Bugün cat 6 kablo alıp bağladım ve sonuç çok fazla değişmedi artık sorun ne bir türlü çözemiyorum daha bir hafta önce eski evimde sorunsuz 50 mbps alırken şimdi her şey doğru olduğu halde alamıyorum . Tt çalışanı ankastre de 50 mbps alıyordu . Ben şimdi en kaliteli cat6 kablo da çektim ama 50 alamıyorum .
Sorun ne olabilir ? Port falan mı değiştirecekler artık . Bir çözüm önerisi olan varsa yazabilir mi ?

Bu yeni taktığım dsl kablo ile gelen sonuç
Bu da cat6 kablo sonrası aldığım sonuç upload ve download bariz bir şekilde artmış ama hala 50 yaklaşamadım bile..

Önce ankastreden 1-2 metrelik kablo ile ankastre yanında modem hat değerlerini kontrol et. Eğer aynı değerleri görüyorsan sorun bina içi kabloda değil, ankastreye gelen kabloda demektir. Hat zayıflaması çok fazla. Ben ankastreden en üst kata 30 metre CAT6 kablo ile hat zayıflaması 2.9 ile 4.9 kullanıyorum. Senin 35 ve 19? Ankastrenin yanında modem hat değerlerim de hat zayıflaması benim 1.5 ve 2.5'e kadar düşüyor. Tekrar söylüyorum hat zayıflaması olağanüstü fazla sende.

Bakınız bu da saçma bir şekilde sabah hızın yarısına düştüğünün görseli. Neden gece bir üstteki mesajım da olduğu gibi hız 2 katına çıkıyor anlamış değilim.
Bu sıralar gece yaşanan bir düzensizlik var. Ancak dediğiniz diğer kablo işlemi Wan portu dediğinizi anlamadım. Wan portuna router olarak kullanmayacaksanız gerek yok, sadece DSL olarak rj11 ucuna ankastreden 2 telli şekilde yenilettirin.
Binanın girişinde modem takıp aldığına emin ise kabloyu değiştir. Ancak orada telefondan veya sistemden gösteriyorsa inanma.
Verdiğin değerler çok berbat.
TT çalışanı ankastre de 50 Mbps alıyordu.
Yapman gereken Ankastreye gidip modemini kendi portuna takıp kendin bana verdiğin o resimden tekrar almak. Orada da benzer çıkarsa TT'in aldatmalarından biri.
Verdiğin yeni resimde yine sorunlar yaşadığın gözüküyor. Farklı modem denedin mi?

Son düzenleme:

ŞAKA gibi sabah tekrardan , akşam 25 olan hızım düşmüş dsl varken de aynı şey oluyordu. Yeni bağladığım cat 6 kablo ile dsl kablo arasında sadece upload 4 mbps arttı başka hiçbir fark yok . TT çalışanı ankastreden kablo bağlayıp kendi cihazıyla 50mbps ölçtüğünü görmesem tamam diyeceğim ama sizin dediğiniz gibi tt çalışanları da beni mi kandırıyor ?
Modemi ankastreye bağlasam ne fark eder ki , ya 20 metre cat 6 ile bağlanmışım ya da ankastre dibinden 30 cm dsl kablo ile bağlanmışım fark olacak mı gerçekten . Üstelik nasıl bağlayacağım ki modem fişini nereye takacağım . Son kez müşteri hizmetlerini arayacağım çözüm bulamazlarsa vodafone net 'e elveda türksat fiber var ona geçerim artık.

Hocam rehberi tek tek okudum yinede anlamadım. Benim değerlerim iyi mi?

Hocam rehberi tek tek okudum yinede anlamadım. Benim değerlerim iyi mi?
Mükemmel. Hiçbir sorun yok. Biraz daha yüksek hızlara bile çıkabilirsiniz 150 filan. Şu an aldığınız hız 100 civarları. Kalite ve güç iyi, uydunet mi kullanıyorsun?
Sabah değişikti kabloda bir değişikllik yapmadıysan TT de ölçülen değer sorunlu veya stabil değildi. KIsa süreli yaptı testi o zaman. Dış hatları kontrol ettirin eğer doğru çektiğine inanıyorsan.
Yanından ölçtürmemin sebebi modemle sen onu orada görebilecek misin neyle bakıldı ne yapıldı bilmediğimden sizin dediğinize innaıyorum ben.
Fişi seyyar bir güç kaynağı ile veya ara kablo ile yakın bir daireden alabilirsiniz.
Telekomu çağırıp baktıırn. Bunu Vodofone ile sadece imkanı yok dengesizlik fakrlı sebeplerdne görünüyor. Türknet veya farklı bir yer neresi olursa olsun size hat desteği verir sağlayıcı değil.

Son düzenleme:
Evet, Türksat Kablonet'in 100/5'lik paketi.

Bu değerler normale yakın değerler ama sınırda. 70'e düşürebilirse veya hatta ekler varsa onarılması yeterli gelecektir.
2 gün önce Keenetic Extra DSL modemini aldım.
Upload çıkış gücü değerleri aldığım 7.6 mbps hızına göre normal mi?

Upload çıkış gücü değerleri aldığım 7.6 mbps hızına göre normal mi?
Daha fazla upload alabilirsin. Tarifeniz değişince. İndirme değerleri biraz düzelmiş, Upload da küçöük bir fark var iyi yönde.
Upload olarak 25/30 alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…