Monster Abra A5 v16.5.2 BIOS Güncelleme

y4vuz_root

Centipat
Daha fazla  
Merhaba! Monster destek ekibinden rica ettim ve bana gerekli dosyaları mail yoluyla yolladılar. Fakat ben bu işlemi nasıl yapacağım hakkında bilgi sahibi değilim. Bir USB gerekiyor mu? Ya da gerekmiyorsa işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Gerekiyorsa sizler ile gönderilen dosyayı da paylaşabilirim.

Merhaba! Monster destek ekibinden rica ettim ve bana gerekli dosyaları mail yoluyla yolladılar. Fakat ben bu işlemi nasıl yapacağım hakkında bilgi sahibi değilim. Bir USB gerekiyor mu? Ya da gerekmiyorsa işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Gerekiyorsa sizler ile gönderilen dosyayı da paylaşabilirim.
Gönderilen dosyayı atın yardımcı olalım.

İlk önce BIOS Güncellemesini ne için yapıyorsunuz? Eğer cihazda sorun yoksa bios güncellemeye gerek yok.
Cihazım çok yavaşladı opera kullanırken bile takılmalar yaşıyorum artık, gerekli bakımlarını vs yapıyorum ama düzelmiyor. BIOS sürümünü güncel tutarsam bir nebze de olsa fayda sağlarım diye düşünüyorum

Öncelikle bilgisayarda çalışan bütün programları kapatıyoruz. Örneğin Valorant oynuyor iseniz Vanguard'ı kapatmanız lazım. NVIDIA ayarları, Monster kontrol merkezi/control Center vb. gibi driver ve ekipman uygulamaları da dahil.
All dosyasının içerisinde bulunan TFB4713.exe uzantılı dosyayı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıyoruz.

1736770962930.png

Böyle bir ekran gelmesi lazım, Şunlara çok dikkat edin:

1-Bilgisayarınızın prize takılı olduğundan ve pilinin de takılı olduğundan emin olun.
2-Ekranınızı kapatmayın.
3-İşlem sırasında uygulama/dosya açmaya çalışmayın.
4-Klavye, mouse, güç tuşu gibi fiziksel tuşlara dokunmayın.
5-Bilgisayarınızda takılı olan USB cihazlarını ve var ise jak (kulaklık, hoparlör vb.) çıkartın ve takmaya çalışmayın.

Ardından ekranınızdaki tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarı ellemeyin.
Bilgisayarınız kendiliğinden kapanıp açılacak ve karşınıza yükseltme ekranı gelecek.
Güncelleme bitince bilgisayarınız kapanacak ve güncelleme tamamlanmış olacak. Güncellemeden sonra bilgisayarınızın açılması normalden uzun sürebilir, bu normal.

Öncelikle bilgisayarda çalışan bütün programları kapatıyoruz. Örneğin Valorant oynuyor iseniz Vanguard'ı kapatmanız lazım. NVIDIA ayarları, Monster kontrol merkezi/control Center vb. gibi driver ve ekipman uygulamaları da dahil.
All dosyasının içerisinde bulunan TFB4713.exe uzantılı dosyayı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 2395900

Böyle bir ekran gelmesi lazım, Şunlara çok dikkat edin:

1-Bilgisayarınızın prize takılı olduğundan ve pilinin de takılı olduğundan emin olun.
2-Ekranınızı kapatmayın.
3-İşlem sırasında uygulama/dosya açmaya çalışmayın.
4-Klavye, mouse, güç tuşu gibi fiziksel tuşlara dokunmayın.
5-Bilgisayarınızda takılı olan USB cihazlarını ve var ise jak (kulaklık, hoparlör vb.) çıkartın ve takmaya çalışmayın.

Ardından ekranınızdaki tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarı ellemeyin.
Bilgisayarınız kendiliğinden kapanıp açılacak ve karşınıza yükseltme ekranı gelecek.
Güncelleme bitince bilgisayarınız kapanacak ve güncelleme tamamlanmış olacak. Güncellemeden sonra bilgisayarınızın açılması normalden uzun sürebilir, bu normal.
Yanıtın için teşekkür ederim, bütün adımları dikkatlice yapmaya çalışıcam yardımın için saol <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı