Monster Kalitesine Güvenilir mi?

İki kart da max-Q model değil. Masaüstüyle neredeyse aynı olmaları gerekmiyor mu ?
Hayır. Laptop'a geçirirken değişiyor. Mesela 1650'nin shader sayısı masaüstündekinden daha fazla. Başka bir örnek: 1070 Laptopda 1660 ti'den üstünken masaüstünde başa başlar. Max Q modelleri için demiyorum.
MSİ GE72 7RD vardı. Çipset yandı ve 5500 TL para istiyorlar. Asla laptop alayım deme.
Tamamdır bundan sonra laptop almıyoruz. Yayalım.

Hayır. Laptop'a geçirirken değişiyor. Mesela 1650'nin shader sayısı masaüstündekinden daha fazla. Başka bir örnek: 1070 Laptopda 1660 ti'den üstünken masaüstünde başa başlar. Max Q modelleri için demiyorum.

Tamamdır bundan sonra laptop almıyoruz. Yayalım.
Özellikle laptopta daha güçlü olan bir ekran kartı olduğunu bilmiyordum. O fiyat farkı yüzde 50 performans farkı için de fazlasıyla değer gerçi ama çok da gerek yokmuş.

Özellikle laptopta daha güçlü olan bir ekran kartı olduğunu bilmiyordum. O fiyat farkı yüzde 50 performans farkı için de fazlasıyla değer gerçi ama çok da gerek yokmuş.
Daha güçlü değil. Shader fazla. Diğer kartların laptopları ile farkına göre daha az sadece. Mesela 1060 laptopda %10 daha iyi. Desktopta %35 daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa bir araştırma sonucunda 1200 TL farka 2 kat hız alabileceğinizi fark ettim. Bütçe zorlanırsa bence bu alınmalı
Elimden gelen en yüksek bütçem bu, öğrenciyim :/
Monster iyi markadır ama şu duruma göre Acer daha mantıklı geldi. O ekran kartına o işlemci çok bile.
7000 liraya kadar neredeyse bütün laptoplarda GTX 1050Ti veya GTX 1650 var, işlemcilerini i7-9750H yapıp neden ekran kartlarını çok daha iyi koymamışlar anlayamadım. İşlemciler çok güçlü kalıyor.
Iki islemci de bu oyunlar , daha onemlisi ekran karti icin fazlasiyla guclu. Sistem olarak Acer daha onde. Bence Acer'i tercih etmelisin.
Edit : Monster'in islemcisi 45W, Acer'inki 35W. Bu batarya omrunu de etkileyecektir.
Piyasada bu fiyatlarda sadece 1650 ve 1050Ti içeren laptoplar var. Gönül ister ki daha iyi kartlarla kullanayım i7'yi ama koymamışlar. Mecburen güçlü kalıyor işlemci.

Peki ram ve ssd'lerinin aynı olduğunu, hatta aynı kasayı kullandıklarını farzedersek, i7-9750H'nin performans farkı ne kadar olur? Ekstra 450 500 lira vermeye değer mi? i7 6 çekirdekli olduğu için ileride daha çok işine yarar diyenler de var. Ben 4-5 sene sorunsuz kullanabileceğim bir bilgisayar istiyorum, i5 9300H bunun için yeterli midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı