Monster laptop satış rakamları neden yüksek?

Ben aldığım dönemde aynı özellikteki rakiplerine göre aşırı ucuzdu. Tulpar serisinden 16.1.2´yi almıştım ama 3 yıl kadar ısınma sorunuyla kullandım, bu sorunun kaynağını kendim tespit edene kadar 4-5 kez servise vesaire göndersem de çözememişlerdi. Son birkaç aydır ısınma problemi olmadan kullanıyorum. Eğer bu problemi onların kendi teknik servisi ilk aldığımda düzeltebilseydi önereceğim bir marka olacaktı lakin bu 3 yıllık işkence ve şu anda fiyat anlamında dünya markalarıyla neredeyse aynı olması önermeyeceğim markalar konusunda en başı çekmesine vesile oluyor. Türkiye konusuna gelince ekonomik şartlardan ötürü sorunlu olsa bile güçlü bir bilgisayar alma konusunda ne yazık ki bilgisiz küçük kardeşlerimiz veyahut zorunda kalan abilerimiz ablalarımız var. Onlar genelde almak zorunda kalıyorlar. Emin olun kimse MSI veyahut ASUS gibi dünya devlerinin bilgisayarlarını alacak ekonomiye sahipken Monster almak istemez diye düşünüyorum.

Temiz konuştunuz hocam.
Anlatırken en çok ısınma sorununa vurgu yaparım.
Unutmayın ki laptoplarda sıcaklık her şeydir, neredeyse her şeydir.
 
Hocam 6600'e şu an Refresh 1650 önerebilir misiniz o zaman?
Benim bunlar hakkındaki düşüncem belli.
IMG_20210630_142916.jpg

Kar edelim derken zarar ettiresi bir seridir Abra serisi. Anakart yanma sorunlarını araştırabilirsiniz.
 
Hocam attığınız laptop sudan ucuz yemin ediyorum (!)
Para kolay gelmiyor hocam. 1000 lira daha yükseltip şunu al demeye benzemez hayat, eline ne geçiyorsa alman gerekir.
Monster'ı savunmuyorum ancak birisi gerçekten yeni bir bilgisayara ihtiyacı varsa, ve 7000TL'nin üstüne çıkamıyorsa adam ne yapsın?
 
Hocam ısınma probleminin nedeni neymiş merakettim 😁
İşlemci ve ekran kartımın soğutucu fanları çıkış ızgarasıyla arasında boşluk olacak şekilde tasarlanmış ve üzeri plastik ile koruma amacıyla kapatılmış lakin 2 parçadan oluşan bu yapının ayrılan bölgesi siyah aşırı yapışkan bir bant gibi bir şey ile yapıştırılmış. Bu plastik yapının altında da metal gibi tek parça ince bir tabaka var ve çok küçük vidalar ile bu plastik parçalara sabitli durumda. Bu bantlar tozun ızgaran çıkmasını engelleyip orada aşırı miktarda toz birikmesine sebebiyet vermiş. Vidaları sökememe rağmen bandı söküp orta seviye güç uygulayarak o arayı açtım ve ince bir iğne ile tek tek tozları çıkardım. Muhtemelen ilk günden beri oradalardı. Sonra yerine taktığımda ısınma problemim hallolmuş bir biçimde kullanmaya devam ettim. En nefret ettiğim yön ise bunu kendi teknik servislerinin asla fark edememesi.
 
Hocam attığınız laptop sudan ucuz, yemin ediyorum. (!)
Para kolay gelmiyor hocam. 1000 lira daha yükseltip şunu al demeye benzemez hayat, eline ne geçiyorsa alman gerekir.
Monster'ı savunmuyorum ancak birisi gerçekten yeni bir bilgisayara ihtiyacı varsa ve 7000TL'nin üstüne çıkamıyorsa adam ne yapsın?
Hocam, ben de biliyorum kolay kazanılmadığını. Ama bir düşünün, bu adam zaten nadir laptop alabilecek. 2 yılda bozulması daha muhtemel olan bir cihaz yerine biraz daha sabredilip 3-4 yıl gitme ihtimali daha yüksek olan bir laptop alması daha iyi olmaz mı? O 4 yıl için 7-7,5 bin para verecek. Ama 2 yıl için belki de 10-12 bin

Eğer aciliyeti varsa ve hiç çıkamıyorsa temiz ve çok kaliteli bir 2. el, Abra veya Excalibur dışında pek seçenek de kalmıyor.
 
Hocam attığınız laptop sudan ucuz yemin ediyorum (!)
Para kolay gelmiyor hocam. 1000 lira daha yükseltip şunu al demeye benzemez hayat, eline ne geçiyorsa alman gerekir.
Monster'ı savunmuyorum ancak birisi gerçekten yeni bir bilgisayara ihtiyacı varsa, ve 7000TL'nin üstüne çıkamıyorsa adam ne yapsın?
"Ucuz mala para verecek kadar zengin değilim." demişler. Cidden de doğru demişler.
 
Yıllar önce (daha abra, tulpar gibi seriler yok) almıştım. GTX 780m kartlı bir cihaz almıştım. Birebir aynı kasayı kullanan MSI ile arasında 2000 TL fark vardı(O zaman çok çok ciddi bir farktı bu). Yaklaşık 7-8 sene kadar kullandım. Bir kere servislik durum oldu ve inanılmaz ilgilenip çok memnun etmişlerdi beni. Muadili parçaları kullanan bilgisayarlara göre ciddi fiyat avantajı vardı eskiden. O sayede popüler oldular ve tercih ediliyorlar.
 
Ben de bu durum hakkında tıpatıp aynı bir konu açmıştım ama öncelikle Monster'ın Tulpar serisinin Tongfang kasa kullandığını ve gayet alınabilir olduğunu söylemek istiyorum. Abra serisinin (Clevo kasalı olanların) satmasının sebebi ise insanların cahilliği. İnsanlar sıcaklığın gereksiz yüksek olduğunu ve dandik kasa olduğunu anlamıyor ve üzerindeki donanımlarla FPS olarak tatmin ettiği için çok satılıyor. İnsanlar zaten kaliteli ürün kullanmadığı için geneli kalitenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı