Monster Notebook alınır mı?

Yani sonuçta 1000 Lira ya PC almıyoruz. 9.000 10.000 Liralardan bahsediyoruz. Ben bu fiyata HP Omen Acer Predator bile çok rahat alıyorum. İstiyorum ki aldığım ürün bana daha 1 ay sonra ihanet etmesin. Yani ben bunda oyun oynicam yeri gelecek film izlicem yeri gelecek Şarkı dinlicem. Sadece oyun olarak düşünmüyorum ben. Ses de önemli acaba sesi nasıl Monster ın. Casper bile Dolby Digital ile anlaşmalı. Monster ise Sound Blaster Cinema 5 kullanıyor. Acaba Sound Blaster kalitelimidir. Veya Sound Blaster ı kullanan başka büyük firma varmı (Büyük firmadan kastım Asus HP Lenovo Toshiba falan yani bu firmalardan birisi bile Sound Blaster kullanıyor olsun benim bakış açım değişir Sound Blaster'a. Sonuçta bunlar küresel markalar.) Mesela yaz tatilinde Samsun'un göbeğinde 20 30 derecelerde evde oturuyorum dışarı çıkmak akıl karı değil o havada. Film izlicem veya oyun oynicam. Bilgisayarı açtım filmi açtım (Avengers Sonsuzluk Savaşı) sesi 100'e getirdim ve ses cızırtılı çıkıyor. Arada bir ses de patlamalar oluyor. Filmden keyif almak mümkün değil. Filmi kapatıp oyuna girdim. (Battlefield 5) Oynuyorum ve FPS düşüşleri alakasız zamanda alakasız yerde. Veya ekran panel kalitesi. Ekran kaliteli değilse o oyundan nasıl zevk alabilirki insan. Sonra garantiye yolladım. İçimde pişmanlık var Keşke 1000 Lira fazla verip HP alsaydım. (Şuan Avengers filmini keyifle izliyor olurdum belki) Ben bu pişmanlığı yaşamaktan korkuyorum. Tabii bunlar misaldi. Yani aslında soru sordum. Ben böyle sorunlarla karşı karşıya kalır mıyım Monster Notebook alsam. Teşekkür ediyorum tekrardan.
 
Yani açıkçası monster modellerindeki tasarımlar HP Omen veya Asus Rog'da yok ve ayrıca leptop'da mekanik klavye kullanabilen başka marka da yok MSI hariç tabi. Buda beni monster almaya teşvik ediyor RGB aydınlatması olsun gayet iyi. Ancak alırken içimde ukte kalsın istemiyorum tek sıkıntım bu. Yani forum sitelerinde yorumları okuyorum diyorlar ki ram bozuk çıktı aniden FPS düşmeleri vs. Bunları görünce alasım kaçıyor vaz geçiyorum. Sonra Monster'ın sitesine girip modelleri görünce birdaha alasım geliyor. Tamam ben Monster Notebook alcam diyorum. Sonra birdaha yorumları görüyorum ve yine vaz geçiyorum arada kaldım. Acaba bu yorumları Monster'ın eski modelleri içinmi söylüyorlar. Yani Monster yeni modellerde kaliteyi artırdımı yoksa halendaha 2019 da bu sorunlar yaşanıyor mu
Yorumlara çok takılmanı istemem çünkü bizim insanımız küçük şeyleri mübalağa yaparak çevresine sunan bir millet. Her cihazın her ürünün kötü yorumu kesinlikle olur en iyisi hiç bir zaman olmaz.
 
Biz abim ile yaklaşık iki yıl önce Abra A5 adlık. Şu an bile gayet memnunuz. Müşteri hizmetleri de gayet iyi. Örnek verecek olursam; bilgisayara bazı uygulamalar için M2 SSD aldık ve kendimiz taktık. Takma sırasında şarj soketinin bulunduğu kısmı kırmışız ve buna bağlı olarak da bilgisayar şarj olmadı. Bu yüzden müşteri hizmetlerini aradık ve bize ücretsiz kargo ile servise yollamamızı söylediler. Bilgisayarı servise yolladık ve bize içindeki bilgilerimiz kaybolmadan sıfır, yeni bir bilgisayar gönderdiler. Şahsen öneririm.
 
Dostum ilk olarak Monster''ın Tulpar serisinin malzeme kalitesi gayet iyi ve şuan 2019 modellerinde RGB mekanik klavye kullandığı modelleri var sitesinden kontrol edebilirsin. Ayrıca fan sesi MSI Asus veya HP Omen alınca duymayacağını düşünüyorsan büyük hayal kırıklığı uğrarsın. Ben 3 yıldır kullanıyorum. İzmir'deyim ve her sene ücretsiz fan temizliği termal macun yenilemesi yaptırıyorum. Yazın en sıcak havalarda bile sıcaklık değerlerim iyi durumda oluyor ve özellikle yaz başlarken bakım yaptırıyorum ki yazın kafam rahat olsun. Ses çıkışı konusunda cihaz sesi bozmadan son ses kullanabiliyorum fakat verdiği ses gücü çok yüksek değil. Ben sana tamamen kullanıcı yorumumu aktardım. Yazılan yorumların yarısındaki kişiler Monster kullanmamıştır veya en iyi ihtimal kullanan birinde görme fırsatı yakalayıp öyle yorum yapıyordur. Benim arkadaşlarım üni. de Msi,Asus , Hp Omen veya Lenovo kullananlar var. Her markadan bazı modelleri deneyimleme şansım oldu ve kıyaslama yapabileceğim faktörler malzeme kalitesi, fan sesi ve soğutma performansı. Bu etkenlerin hiç birinde Monster Tulpar serisi için konuşmam gerekirse geri kalmıyor. Ses konusunda arkadaşımın Msi cihazı daha yüksek ses veriyor bendeki Monster Tulpar t5 v4.4.2 ye oranla yeni cihazlarında ses gücü arttı mı bilmiyorum. Sana tarafsızca yorum yaptığımı düşünüyorum sonuçta senin alacağın cihazın bana faydası yok. Ben yardımcı olmak adına kullanıcı deneyimimi paylaşıyorum karar sende tabiki.
 
Kardeşim yaklaşık 5-6 ay öncesinde Monster Tulpar T5 V17.1 16GB RAM olarak aldım. Performans olarak çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. HP Acer'e güvenip buna güvenmemen de açıkçası komiğime gitmedi değil :) Çünkü ben çocukluğumda oyun bilgisayarı değil de Monster bilgisayar olarak bildim hep oyun için olan bilgisayarılara Monster derdik biz ben hep böyle bilmişimdir. Soğutma olarak mükemmel iş yaptığını söyleyebilirim. Asus kullanan bir arkadaşım var soğutması buna istinaden çok düşük durumda ve çok daha pahalıya aldı. İnternette soğutma bakımından baya iyi olduğunu yazanlar vardı, görmüştüm fakat elime aldığımda beklediğimden çok daha iyi olmasına bir hayli sevindim. Kesinlikle ekstra bir soğutucu falan almana gerek kalmayacak. Bilgisayarda oyun oynadım, ağır render aldım her ikisinde de sıcaklık muhteşemdi performansı zaten söylemiyorum. Açıkçası ben çok memnun kaldım alırken ben de şüpheye düşmedim değil. Hatta görmek için Bursa'dan kalkıp İstanbul'da yerinden aldım. Kesinlikle tavsiye ederim düşünmeden al derim :)
Oyun bilgisayarlarını çok yanlış biliyormuşsunuz o zaman monster ismi güzel diye o markayı seçiyorsanız yanlış yoldasınız demektir bana göre. Bence konu sahibi arkadaş oyun için bir bilgisayar alacaksa bu şu demek oluyor ki oyun oynayacak alanı vardır. Bu alanı kasa toplayarak değerlendirmeni öneririm taşıma problem diye düşünebilirsin ama bir şekilde çözüm bulursun.
 
Bu bütçeye 27" 144 hz monitör bile sığdırabilirsin. 1440p veya 1080p seçimi sana kalmış tâbi. Neden kasa al diyorum çünkü 2 yıl önce bende oyun bilgisayarı aldım (gtx 1050) ve şu an yeni oyunlarda ultra grafikleri açıp oynayamıyorum. En başta kasa toplasaydım keşke dedim ve şimdi bir kasa topladım. Laptop sahibi olmak tabi güzel birşey. Eski oyunlar için ve film izlemek için çok güzel oluyor. Film veya dizi izlemek için bir tane laptop ayarlayabilirsin kendine. Ben dizileri netbooktan izliyorum. Filmler bile 10" ekranda tat veriyor aslında çünkü çok konforlu izleyebiliyorsun. Kısaca alırken neye göre alacaksın ona göre bir seçim yap. Oyun ayrı birşey film ve dizi izlemek veya müzik dinlemek apayrı bir şey. Ne alırsan al ilerleyen yıllarda upgrade etmek zorunda kalacaksın birde bu açıdan bakmak gerek. Laptop aldıktan sonra ne kadar, kasa aldıktan sonra ne kadar yapabilirsin bunu hesap et artık. Kasa toplamak açık ara önde olan bir seçim bana göre. Seçim senin inşallah pişman olmazsın yaptığın seçimden.
 
Benim masaüstü PC var zaten Amd R9 290 takılı içinde ama Samsun'da kaldı ben Erzurum'da üniversite okuyorum ve laptop almam lazım. Ayrıca laptopta oyun oynanmaz diyenler yanılıyor. Evet eskiden oynanmadı. Ama artık Nvidia 1000 Serisinde frenslarla oynayarak masaüstü performansının aynını leptoplara getirdi yani oyunda sorun yaşamam diye düşünüyorum. Birde Şikayetvar dan diğer markalarada baktım. HP Asus Lenovo falan. Onların daha çok sıkıntısı varmış. Yorumlar iyi değil. Monster'ın şikayetleri ise tamamen yazılımsal. Mavi ekran Windows 10 cihazların hepsinde olan bir sorunmuş. Hiçbir uygulama açık değilken ekran kartının %75 çalışması da Windows 10 kaynaklı bir sorun yani yazılımsal.
 
Bende Tulpar serisi vardı önceden şimdi bur arkadaşımda abra var aldıgına pişman ama tulpar kullandıgım zamanlarda herahngi hir sorunla karşılaşmamıştım
 
Birşey daha soracağım. Abra ve Tulpar modelleri karışık yani tamam isim aynı Tulpar ama Tulpar modelinin içinde 2 tane leptop kasası var. Birisi mekanik klavyesi olan diğeri ise geniş çerçeveli önünde yeşil uzun bir şerit var. Aynı kasaların ikisi de Abra serisinde de var. Yani hangi kasa kaliteli olan. Mekanik klavyesi olan mi yoksa ekran çerçevesi kalın olan mı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı