Sürprizbozan İnceleme Mortal Kombat 1

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Mortal Kombat 11 gerek özelleştirilebilir varyasyon sistemi olsun gerek dengeli kombo sistemi olsun yeni Mortal Kombat oyunlarının en iyisiydi. Mortal Kombat 1'i ise varyasyon sistemin kaldırılıp saçma sapan yardımcı dövüşçü sisteminin getirilmesi ve oynanabilir karakterlerin azlığı nedeniyle pek sevemedim. Muhtemelen yeni oynanabilir karakterleri parayla satacaklar. Bunu önceki oyunlarda da yapıyorlardı ancak ücretsiz oynanabilir karakter sayısı bu kadar az değildi.

Mortal Kombat 11 benim gözümde dövüş oyunlarının zirvesiydi. Umarım bu serinin de içine etmezler. Bu oyun serinin çöküşünün başlangıcı gibi olmaz umarım.

Yazdıklarının tamamını okudum genel olarak katılıyorum sana. Boş vaktim olunca bende detaylı bir MK1 incelemesi yapacağım (şuan oyunda 42 saatim fln var)

Sonya'yı seçebiliyoruz fakat ana dövüştü olarak kendisi ortada yok. Sonya gibi Mortal Kombat'da kalıplaşmış bir karakter nasıl olurda böyle geri plana atılır anlam veremedim.
Bu oyunda Special Forces yani Spec Ops kalktığı için hikayeye Sonya, Jax fln eklenmemiş. Onun dışında tamam Base rosterde Sonya yok ama KP1 veya KP2 de de Sonya yok ?D ne zaman geliyor bu kadın merak ediyorum.

Oyuna 1 veya 2 ek hikaye gelecek (iyi fiyattan satarlar kesin)

Okudum da ne yani Scorpion yok mu?
Liu Kang zamanı tekrar kurarken 2 kardeş Sub zero yerine 1 sub zero (Bi Han), 1 Scorpion (Kuai Liang) kardeş oluyor. Kuai Liang ise MKX ve MK11 deki Sub Zero.

Scorpion bu evrende Shirai Ryu değil Lin Kuei klanında olan birisi. Devamını söyleyemem spoiler olur.

Hanzo ise bu evrende daha çocuk.

Mortal Kombat 11 gerek özelleştirilebilir varyasyon sistemi olsun gerek dengeli kombo sistemi olsun yeni Mortal Kombat oyunlarının en iyisiydi. Mortal Kombat 1'i ise varyasyon sistemin kaldırılıp saçma sapan yardımcı dövüşçü sisteminin getirilmesi ve oynanabilir karakterlerin azlığı nedeniyle pek sevemedim. Muhtemelen yeni oynanabilir karakterleri parayla satacaklar. Bunu önceki oyunlarda da yapıyorlardı ancak ücretsiz oynanabilir karakter sayısı bu kadar az değildi.
Hocam açık olmak gerekirse MK11 varyasyonlarının sadece 2-4 tanesi işe yarar oluyordu. Gerisi tamamen bomboştu. Şimdiki oyunda ise kameolar çok dengeli olmamış millet basit olanları seçiyor alıyor. Onun dışında Kameo sistemi gayet güzel.

MKX ilk çıktığında 24, MK11 ilk çıktığında 25 karakter vardı. Bu oyunda da 24 karakter var. Açıkçası beklentiniz kaç karakterdi bilmiyorum ama ben çok beklentiye girmemiştim o konuda.

Şuan KP1 (kombat pack 1) geldiğinde 30 base roster, 20 kameo olacak.

Kombat pack 2 geldiğinde ise 36 karakter fln olacağı söyleniyor ki Kombat pack 3 ve 4 te gelecekmiş oyuna. Tabiki herkesin beklentisi farklıdır ben söyleyeyim dedim bunları.

Hocam açık olmak gerekirse MK11 varyasyonlarının sadece 2-4 tanesi işe yarar oluyordu. Gerisi tamamen bomboştu. Şimdiki oyunda ise yardımcı dövüşçüler çok dengeli olmamış millet basit olanları seçiyor alıyor. Onun dışında yardımcı dövüşçü sistemi gayet güzel.

Her karakter için 2 ile 4 arası varyasyon gayet yeterli. 24 karakterden hesaplarsak 72 farklı stil eder ki teke tek dövüşe dayalı bir oyun için bence gayet yeterli. Onun dışında ben Mortal Kombat benim için teke tek bir dövüş oyunudur, yardımcı dövüşçüleri serinin havasına uygun bulmuyorum. Bana sıkıcı geldi.

MKX ilk çıktığında 24, MK11 ilk çıktığında 25 karakter vardı. Bu oyunda da 24 karakter var. Açıkçası beklentiniz kaç karakterdi bilmiyorum ama ben çok beklentiye girmemiştim o konuda.

Bu konuda yanılmışım sanırım, karakter sayısı olarak Mortal Kombat 1 önceki oyunlara benzer sayıya sahipmiş. Bana nedense daha az gibi gelmişti, varyasyon olmayıp her karakterin tek stile sahip olmasından dolayı öyle hissetmiş olabilirim.

MK 11 çıkış yaptıktan sonraki günümüze kadar 9 adet karakter oyuna eklendi. MK 1'de de aynısı olacak zaten. Sonya'yı getirsinler bana yeter. 😁

Sonya'nın oynanabilir olmadığı nadir Mortal Kombat oyunlarından biri bu, neden eklemediler anlamadım. Noob Sabiot'ın olmamasına da üzüldüm. Belki onu da eklerler.

Sonya'nın oynanabilir olmadığı nadir Mortal Kombat oyunlarından biri bu, neden eklemediler anlamadım. Noob Sabiot'ın olmamasına da üzüldüm. Belki onu da eklerler.
Yapımcılar bazı karakterleri her oyuna koymuyorlar, karakterlerin özlenmesini istiyorlar. Şu anki MK 1'de Sonya var ama yok gibi bir şey 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı