MSI OPTIX MPG27C 27" alınır mı?

Başlıkta bahsi geçen ürün bugün elime geçti ve ne yazık ki ölü piksel mevcut. Kurulumunu yaptıktan sonra başta dikkatimi çekmedi fakat browser tam ekran moddayken direk gözüme çarptı. Açıkçası iade etmeyi düşünüyorum. Ama internette belli bir ölü piksel sayısına sahip cihazların iade alındığı, 1 tane varsa iade kabul edilmediği yazılmış. Ürün 2 gün önce sipariş verilip bugün elime ulaştı ve kutuyu açalı henüz 1 saat oluyor. Sizce iade kabul edilir mi?
Ölü piksel olduğunu belirtmeden de beğenmedim deyip sebep göstermeden Cayma Hakkınız bulunuyor.

Ben HB'den aldıgım monitörde çizik vardı bugün iade alındı, sende de sıkıntı olmaz.

Ölü piksel olduğunu belirtmeden de beğenmedim deyip sebep göstermeden Cayma Hakkınız bulunuyor.
Evet beğenmedim diyip iade etmek daha mantıklı sanırım.

Bu monitör seçim işi adamı intihara kadar götürür :D .
Bu arada ekoko yeni aldığı monitörü her yerde tavsiye etmeye başlamış. :D
Çok uzun araştırma sonucunda bu ürünü almıştım zaten şimdi ne yapacağım bilemiyorum :D

Bu arada çok kısa bir test ettim. Laptopa bağlayabileceğim mini DP kablom olmadığından şuan içib HDMI den test ediyorum. HDMI den alınabilen max 120 Hz. Eski monitörüm aslında HD Ready bir Samsung TV idi. Bundan dolayı kıyaslayabileceğim bir durum söz konusu bile değil :) Onda alabildiğim max 60 Hz idi. Bundan dolayı özellikle Hz artışı ile gelen akıcılık bariz hissediliyor. Onun dışında ekranın kavisine bu kadar çabuk alışmayı beklemiyordum. Ekran tepki süresini nasıl ölçerim onu bilmiyorum. Monitör ayarlarında Response Time bölümünde Off-Normal-Extreme seçenekleri var. Şuan kapalı modda olmasına rağmen herhangi bir gariplik hissetmedim. Sadece oyuna girerken FPS moduna aldım onda renk ayarı değişti ama arkaplanda ekstra bir müdahalesi var mı bilmiyorum.

Response kısmından Extreme moda alıp bir denemeniz. Extreme modda gerçek 1Ms oluyor. Ghosting olup olmadığına yani fare imlecini hareket ettirirken arkasında iz bırakıp bırakmamasına veya sayfayı yukarı aşağıya hareket ettirince yazılarda iz kalıyor mu bunları test edin derim.

Bu arada çok kısa bir test ettim. Laptopa bağlayabileceğim mini DP kablom olmadığından şuan içib HDMI den test ediyorum. HDMI den alınabilen max 120 Hz. Eski monitörüm aslında HD Ready bir Samsung TV idi. Bundan dolayı kıyaslayabileceğim bir durum söz konusu bile değil :) Onda alabildiğim max 60 Hz idi. Bundan dolayı özellikle Hz artışı ile gelen akıcılık bariz hissediliyor. Onun dışında ekranın kavisine bu kadar çabuk alışmayı beklemiyordum. Ekran tepki süresini nasıl ölçerim onu bilmiyorum. Monitör ayarlarında Response Time bölümünde Off-Normal-Extreme seçenekleri var. Şuan kapalı modda olmasına rağmen herhangi bir gariplik hissetmedim. Sadece oyuna girerken FPS moduna aldım onda renk ayarı değişti ama arkaplanda ekstra bir müdahalesi var mı bilmiyorum.
Monitörü laptopa bağlayınca 120 Hz alabildin mi? HDMI 2.0 ile.
Şuan, aldığım monitörden yazıyorum. Tek kelimeyle harika bir monitör. Işık sızması, bulutlanma, ölü piksel hiçbiri yok.
Beyler, almayı düşünen varsa kesinlikle hiçbir sıkıntısı yok. VA panel ile TN panel arasında uçurum olduğunu şimdi anladım.
Response kısmından Extreme moda alıp bir denemeniz. Extreme modda gerçek 1Ms oluyor. Ghosting olup olmadığına yani fare imlecini hareket ettirirken arkasında iz bırakıp bırakmamasına veya sayfayı yukarı aşağıya hareket ettirince yazılarda iz kalıyor mu bunları test edin derim.
Monitörün herşeyini inceledim, tek kelimeyle muazzam bir monitör. Sana net söylüyorum VA panel kullanan adam, TN panele geri dönmez. Hiçbir sıkıntısı yok, renkleri TN ile karşılaştırdım arada resmen uçurum var. Color banding, ghosting, bulutlanma, ışık sızması, ölü piksel vb. hiçbiri yok. Kusursuz monitör arıyordun ya bunu alabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı