MSI RX 580 ARMOR Isınma Sorunu

Ahmet42

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart: MSI B450M PRO vdh-Plus AM4
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: MSI Armor RX 580 8 GB
  • RAM: 16 GB Corsair 3000MHz
  • Kasa: Thermaltake V200

Sistemi alalı 1 hafta oldu. CS:GO oynarken sıcaklık değerleri 74 dereceyi geçmiyor full ayarlarda lakin PUBG oynarken sıcaklıklar 84 85 dereceyi buluyor. Aslında ben de PUBG'nin bilgisayarı daha çok zorlayacağını ve daha çok ısınacağını biliyordum ama bu kadar ısınacağını tahmin etmiyordum. Bu sıcaklıkları düşürmek için ne yapabilirim?
Kasa, monitörün bulunduğu etrafı kapalı bir masanın altında yerde duruyor ve sol tarafı ile arka tarafı kapalı yani sol tarafında 5-6 CM arka tarafında bir karış falan boşluk var sadece. Bu durum da sıcaklık değerlerini etkileyebilir mi?
Not: Kasa da 3 önde 1 tane de arkada fanı bulunmakta.
Not2: Sıcaklık, FPS değerlerine bakmak için Afterburner kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetersiz havalandırma kullanıcı hatasıdır. Voltaj ayarlarıyla oynamak kullanıcı hatasıdır. Gibi gibi...
Hocam kusura bakmayın ama iyi bir sirkülasyona sahip kasam var OC yok fan ayarları stock ısınma normalin üstünde ki bu gayet normal. Daha yüksek FPS vermek için üzerinden sırf elektrik geçiren bir karta sorunsuz gözüyle bakmanız ironik :)

Hocam kusura bakmayın ama iyi bir sirkülasyona sahip kasam var OC yok fan ayarları stock ısınma normalin üstünde ki bu gayet normal. Daha yüksek FPS vermek için üzerinden sırf elektrik geçiren bir karta sorunsuz gözüyle bakmanız ironik :)
Sen ne gibi sorun yaşıyorsun?

Kasayı yere açık alana koy ve öyle dene. Egzos yetersiz kalıyor gibi. O kartın soğutması harikadır.
Deneyeceğim.
Fan hızını değiştirmişsin. Yoksa otomatikte o değer imkansız. Gaming X serisi bile 60 ı geçiyor çünkü.

ctrl+shift+o ya bastığınızda çoğu değerleri görebilirsin. GPU nun fan hızı kaç birde kaç saat oynadıktan sonra 84-85 i buluyor ?
Pubg oynarken hemen 15 20 dk sonra 80 dereceleri buluyor. 80 derece civarlarındayken 3000 rpm civarlarında oluyor. Afterbournerdan fan hızı seçeneğini otomatiğe aldım.

Fan ayarı, undervolt, fan ilavesi ile çözülür.

Afterburner'dan 75 derecede %80, 80 derecede %100 şeklinde fan ayarı yapılabilir.

Undervolt rehberi forumda mevcut. Yalnız, Afterburner yerine Wattman tavsiye ederim.

Fan hızını değiştirmişsin. Yoksa otomatikte o değer imkansız. Gaming X serisi bile 60 ı geçiyor çünkü.

ctrl+shift+o ya bastığınızda çoğu değerleri görebilirsin. GPU nun fan hızı kaç birde kaç saat oynadıktan sonra 84-85 i buluyor ?
Pubg oynarken hemen 15 20 dk sonra 80 dereceleri buluyor. 80 derece civarlarındayken 3000 rpm civarlarında oluyor. Afterbournerdan fan hızı seçeneğini otomatiğe aldım.
Dediğiniz doğru fakat CSGO gibi bir oyunda bile Armor kartının 74 dereceyi bulması normal şartlarda imkansız. Full stok ayarlarda ben bile maksimum 59 dereceyi görüyorum CSGO da. Kartım ise RX 570 Armor. Kartı deli gibi ısınan insanların çoğunun kasaları kötü havalandırmaya sahip.

Bide bu kısım var. Kendiniz bir problem yaşadığınızda size aksini iddia eden birisine hemen yok AMD fanboyu yok bilmem ne fanboyu diye saldırıyorsunuz. Yalan mı söylesin adam?
Benim kartımın ısınma sebebi sadece kasanın hava sirkülasyonunu sağlayamamasından mı sadece sizce ? Çünkü sizin kartınız da armor serisiymiş. Ekstra bir ayar filan yaptınız mı fanlar filan vs ?
Fan ayarı, undervolt, fan ilavesi ile çözülür.

Afterburner'dan 75 derecede %80, 80 derecede %100 şeklinde fan ayarı yapılabilir.

Undervolt rehberi forumda mevcut. Yalnız, Afterburner yerine Wattman tavsiye ederim.
Undervolt'un ne olduğu hakkında bilgim yok. Karta zararı var mıdır yoksa zararsız mıdır ?
75 derecede %80, 80 derecede %100 yazmışsınız ya benim fan ayarları auto da duruyor onu manuel mi ayarlamalıyım bir de onu nasıl ayarlayacağım 75 derecede otomatik %80 de çalışmasını ? Wattman da afterbourner gibi bir uygulama mı ? Onun hakkında da bir bilgim yok malesef.

Son düzenleme:
Undervolt işleminin hiçbir zararı yok, voltajı düşürerek kartın ömrünü uzatabiliyorsunuz. Forumda konusu var, RX 580 Undervolt şeklinde aratın.

Afterburner'a girip ayarlar kısmını açın ve oradan fan bölümüne gelin. Oradaki kutucuğu tikleyin. İlk önce standart ayarı seçin, sonra da grafik kısmındaki noktalara basılı tutup sürükleyerem kendi ayarlarınızı yapın.

Wattman, AMD Radeon'un içinde bulunuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı