Nasıl kilo verilebilir?

Forex343

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. İyi sosyaller. Ben 18 yaşında 135 kilo 195 boyunda olan bir gencim. Yaklaşık 1 ay önce kan verdim ve çok şükür bir şeyim çıkmadı. Fakat doktorum bu kiloyu hemen vermemi gerektiğini söyledi. Önceden çok kez diyet denemesi yaptım fakat 10 kilo verdiysem 15 geri alıyorum. Bunu nasıl sürekli hale getirebilirim bilmiyorum. Benim gibi kilolu olup da kilo veren insanlar vardır illaki. Onlara sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle merhaba. İyi sosyaller. Ben 18 yaşında 135 kilo 195 boyunda olan bir gencim. Yaklaşık 1 ay önce kan verdim ve çok şükür bir şeyim çıkmadı. Fakat doktorum bu kiloyu hemen vermemi gerektiğini söyledi. Önceden çok kez diyet denemesi yaptım fakat 10 kilo verdiysem 15 geri alıyorum. Bunu nasıl sürekli hale getirebilirim bilmiyorum. Benim gibi kilolu olup da kilo veren insanlar vardır illaki. Onlara sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

İrade.

Çelik gibi irade olması lazım, spor + diyet yaparak fazla kilolardan kurtulabilirsiniz. Gerçekten irade sağlam olmazsa dediğiniz gibi 1.5 - 2 ayda 10 kilo verirsiniz sonra diyeti bozup 15 kilo geri alırsınız. Spor mutlaka şart bu arada. Spor olmadan, hiç yememek dışında kilo vermek zor. Hiç yememek de sağlıklı değil. Bunun için protein bazlı bir diyet programı uygulayıp bunun yanında spor yapmak en sağlıklısı.

Kilo verdikten sonra yeterli yemek sonrası masadan kalkmaya alışman lazım.Şuanlık kilo vermede sıkıntı yaşıyorsan yeni bir tahlil yapabiliyorsan o tahlil ile diyetisyene gitmeni tavsiye ederim.

Sabah aç karna 1 saat yürüyüş yapacaksın veya koşu bandında eğimli yürüyüş, kendini çok yormadan terleyebilecek tempoda. Yediklerinin hesabını yapacaksın, öyle yok annem ev yemeği yapmış bir tabak ondan yedimle bir yere varamazsın. Bir tane mutfan tartısı alıyorsun Amazon'dan ucuz bir şey zaten. Günlük yarım kilo et-tavuk türevi, 3-4 yumurta, yumurtayla beraber 50 gram yulaf, öğlen ve akşam 60'ar gram pişmemiş esmer pirinç veya kepekli makarna, yanında da bol sebze yiyorsun. Dondurulmuş sebze al tavuk piştikten sonra aynı tavada su koyup haşla 5dk'da olacak. Öğünler arası spor salonuna gidiyorsun, başlangıçta kendini çok hırpalamadan haftada 3-4 gün full body yap, bir ayın sonunda yeni konu açarsın beni de etiketlersin. Akşam yemeğinden sonra ara öğün olarak yağsız yoğurt yiyebilirsin. İçine orman meyvesi (elma, muz falan olmaz), tarçın vb. tat vericiler atabilirsin. Önerim protein tozu alıp bir ölçek protein tozu ve 200 gram yağsız yoğurtu karıştırıp yemen. Alternatif olarak lor peyniri alıp suyla blenderdan çekip yoğurt yerine kullanabilirsin, öyle yaparsan toplam 50 gr protein içerir öğün. Sonuç olarak günde 150-170 gr arası protein al, yazdığım karbonhidratları da al, geriye 50 gr civarı yağ kalıyor, onu da yumurtadan ordan burdan alırsın zaten. Bu yazdıklarımdan herhangi birini atlarsan hedefine ulaşman zorlaşacak bilgine. Tabi ki de makrolar aynı kalacak şekilde tercih ettiğin yiyeceklerle değiştirebilirsin. Ayrıca irade diye bir şey yok senin artık hayat tarzın bu olacak. Yani iradenden dolayı değil alışkanlıklarından dolayı kilo verip fit bir hayat yaşayacaksın. Her gün kilonu not al, kalori ve makrolarını not al, 1600-1800kcal arasında tutmaya çalış.

500 600 kalori kalori açığı yap, sağlıklı beslenmene gerek yok kalori açığı yapsan da verirsin ayda 3 kilo vs. yapıyor bu kalori açığı sağlıklı olan da bu zaten.

500 600 kalori kalori açığı yap, sağlıklı beslenmene gerek yok kalori açığı yapsan da verirsin ayda 3 kilo vs. yapıyor bu kalori açığı sağlıklı olan da bu zaten.

Sağlıksız paketli gıdalarda yüksek fruktoz mısır şurubu kullanılabiliyor ve glikoza göre yağa dönüşmesi çok daha kolay.Kilo verme sürecinde ve kolesterol artışı,insülin direncinin etkilenmesi gibi olumsuz etkilerde bulunabilir.

Son düzenleme:
Sağlıksız paketli gıdalarda yüksek fruktoz mısır şurubu kullanılabiliyor ve glikoza göre yağa dönüşmesi çok daha kolay.Kilo verme sürecinde ve kolesterol artışı,insülin direncinin etkilenmesi gibi olumsuz etkilerde bulunabilir.
Bunları ben de biliyorum ancak yağdan bahsetmiyor kilodan bahsediyor kilo da kaloriye bağlı.

Bunları ben de biliyorum ancak yağdan bahsetmiyor kilodan bahsediyor kilo da kaloriye bağlı.
Kalori açığıyla kilo vermek yağ kilosunu düşürmek demek.Vücüt normalden az kalori alınca karbonhidrat depolarını sonra yağ depolarındaki enerjiyi kullanmaya başlıyor.Ödem kilosu bir iki haftada veriliyor kas kilosunu düşürmekte istenmeyen birşey tabii ki.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı