Ne için varız?

Nasıl var oldum?
Onu biyoloji (ve eger Müsluman isen din) açıklamiyor mu?
Henüz varlığı bile kanıtlanmamış kanıt bile olmayan insanları iyilik perisi yapmaya özen gösteren bir din sana hiç bir şey öğretmez. Ayrıca kuran-ı (saygımdan) insanlar yazmıştır.

İnanıp inanmamayı bilemem, ama kalbinde kötülük olmayan iyi olan herkes fikrimce mutlu olacaktır.
Fikrince öyle ama Kuran'ca öyle değil maalesef.

İşte vicdanın reddetmesi böyle bir şey ama yine de korkundan ötürü bir süre daha inanmak zorundasın ve bunu fark etmezsin bile.

Böyle böyle dinden çıkılıyor. Yani bir sabah uyanıp birden bire ben dinsizim demiyorsun.

Son düzenleme:
Türkiye'de dinsizlik her ne kadar yavaş ilerliyormuş gibi görünse de özünde git gide hızlanıyor. Bir orandan sonra "taşma noktasını" geçecek ve geri kalanlar yıldırım hızı ile katılacak.

Taşma noktası ilkesi her yerdedir. Borsada da görebilirsiniz.

Fikrince öyle ama kuran'ca öyle değil maalesef.

İşte vicdanın reddetmesi böyle bir şey ama yine de korkundan ötürü bir süre daha inanmak zorundasın ve bunu fark etmezsin bile.

Böyle böyle dinden çıkılıyor. Yani bir sabah uyanıp birdenbire ben dinsizim demiyorsun.

Allah kullarına karşı çok merhametlidir. Bu arada bir süre daha diyerek benim adıma karar verme lütfen. Dinsizliğin artması kimseyi ilgilendirmez, kişinin kendi tercihidir. Allah herkese irade vermiş.

Alakalı mesajlara tek tek yanıt yerine...
Şahsen dini sorgulama amacım yok çunku ozellikle karantina doneminde dini sorguladim oldukca.
Benim yolum herkese aykiri olsa da din ile bilimi aybi kefede kullanmak.

Bana gore din ile bilim birbirini tamamliyor, biri digeri olmadan eksik gibi.

Bana gire bilim Allah'in nryi nasil yaptigini acikliyor.

Ki mesela cidden din yok ve ben dine inanıyorum, bundan benim zararin ne?

Veya din gercekten var ama x kisisi inanmiyor onun zarari ne?

Ve Kuran'da cidden bilimsel bilgilerin yazili oldugu yerler de var.

Benim fikrim %99'a garip gelebilir ama bence Islam ile bilim bir butun.
Laiklik de önemli ama.
Allah kullarına karşı çok merhametlidir. Bu arada bir süre daha diyerek benim adıma karar verme lütfen. Dinsizliğin artması kimseyi ilgilendirmez, kişinin kendi tercihidir. Allah herkese irade vermiş.
Evet hocam ama Müsluman olmayip iyi kalpli olsa bile Cennet'e giremez.
Toprak olur.

Şahsen dini sorgulama amacım yok çunku ozellikle karantina doneminde dini sorguladim oldukca.
Benim yolum herkese aykiri olsa da din ile bilimi aybi kefede kullanmak.

Bana gore din ile bilim birbirini tamamliyor, biri digeri olmadan eksik gibi.

Bana gire bilim Allah'in nryi nasıl yaptigini acikliyor.

Ki mesela cidden din yok ve ben dine inanıyorum, bundan benim zararin ne?

Veya din gercekten var ama X kisisi inanmiyor onun zarari ne?

Ve Kuran'da cidden bilimsel bilgilerin yazili oldugu yerler de var.

Benim fikrim %99'a garip gelebilir ama bence İslam ile bilim bir butun.
Laiklik de önemli ama.

Evet hocam ama Müslüman olmayip iyi kalpli olsa bile Cennet'e giremez.
Toprak olur.

Belki cennet ve cehennem dışında başka bir yer vardır, ve biz bunu bilmiyoruzdur. Onlarda oraya gireceklerdir. Bilemeyiz. Ben dini inancı farklı olup iyi ameller işleyen insanların cehenneme gideceğini düşünmüyorum, toprak olacağını da düşünmüyorum. Çünkü Allah adaletlidir. Neyse hayırlı iftarlar.

Belki cennet ve cehennem dışında başka bir yer vardır, ve biz bunu bilmiyoruzdur. Onlarda oraya gireceklerdir. Bilemeyiz. Ben dini inancı farklı olup iyi ameller işleyen insanların cehenneme gideceğini düşünmüyorum, toprak olacağını da düşünmüyorum. Çünkü Allah adaletlidir. Neyse hayırlı iftarlar.
Çok iyi kalpli ve harika birisiniz :D
Iyi iftarlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00