Neden insan olduğumuz için birleşemiyoruz?

Tarihte insanlar birlik olmak için hep çatıya ihtiyaç duydular. Bu genelde din oldu. Son yıllarda ise milliyetçilik dini geride bıraktı. Neden sadece insan olduğumuz için birlikte yaşayamıyoruz? Neden saçma saçma "sen Arapsın, sen İngilizsin, sen Türksün" triplerine giriyoruz? Neden birleşmeye çalışırken kendimizi ayrıştırıyoruz? Ülkede yaşayanları siz şusunuz busunuz diye birleştirirken diğer dünyadan ayrıştırmış oluyoruz, fark etmiyor musunuz? Neden füze yerine oyuncak üretmiyoruz? Neden kışla yerine hastane yapmıyoruz?

Bunu tamamen cahilliğe, geri kafalılığa, barbar zihniyete bağlıyorum ben. Avrupa'ya bakın. Adamlar 2 dünya savaşı çıkardı, 30 milyon Avrupalı birbirini öldürdü, tarihte Avrupalı devletler en çok zararı birbirine verdiler ama şu an tamamen birlik olmuş durumdalar. Kendi içlerinde sınırlar kalktı, para biriminde birlik hemen hemen sağlandı. Sadece İngilizce bilerek tüm Avrupa'yı rahat rahat gezebilirsin. Peki biz Ortadoğu'da ne yapıyoruz? Yok o şunu yaptı, yok bunu yaptı diye birbirimizi gırtlaklıyoruz.
Ortadoğu insanını fazla hafife almayın.
 
Kimse kendi tarafının yaptığı yanlışları görmüyor ve herkes birbirine suç atıyor

Aslında kendimizin nerede hata yaptığını görebilsek ve bunları lehimize çevirmeye uğraşsak her şey daha iyi olacak

Ve en önemlisi şu siyasette de tuttuğumuz tarafın ekrandan yansımasını görüyoruz ama içerde neler döndüğünden kimsenin haberi yok

Olanlar da yine görmezden geliyor kendi tarafını.
 
Hala Arap deyince ırktan bahsediyorum zannediyorsunuz. Benim demek istediğim Arap kültürünün fazla yayılması. Tabii ki de tek sorun bu değil de sorunlardan birisi işte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı