Neden Kılıçdaroğlu istifa deniliyor?

@bxtbx tamam da muhalefeti eleştirmediğimiz için bu noktada değil miyiz zaten? AKP onca başarısızlığa rağmen gene de seçimi kazandı. Neden acaba? Bunları sorgulamamız gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu dürüst siyasetçi, kabul ediyorum fakat başarısız lider. Artık koltuğu salması gerekmektedir. Hem bedavadan vekil verdik hem de seçimi kaybettik.

@M5Sakarya aylarca anketler yayınlandı ve en mantıklı adaylar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaştı. Ekrem İmamoğlu'nun önünde siyasi yasak engeli vardı. Bu sebepten dolayı pas geçilebilir fakat Mansur Yavaş'ın önünde hiçbir engel yoktu. İkinci turda Zafer Partisi'yle ittifak yapıldı. Madem Zafer Partisi'yle ittifak yapılacaksa neden Mansur Yavaş aday gösterilmedi? Mansur Yavaş aday gösterilseydi emin olun ki AKP kesiminden de oy alabilirdi. Kürtlerden gelecek %10-11'lik oyu boş verin. Bu seçimin kilit noktası milliyetçiler oldu ve milliyetçilerden de rahatlıkla oy alabilecek isimdir Mansur Yavaş.

Düşünsenize, Anadolu insanındaki bu algıya rağmen adam, adaylığını diretti ve kaybettik. Anketlerde de bariz şekilde zaten belliydi. Ona rağmen adaylığını neden diretti? Seçmenlerin ümidini kırmayalım diyerekten sonuna kadar destekledik ancak yeter. Şu saatten sonra altılı masadaki liderlerden birisini ya da Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görürsem muhalefete oy vermeyeceğim. Muhtemelen oy kullanmaya da gitmem.

@Nowitzer halkın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na karşı büyük güveni kırıldı, şahsen benim de kırıldı. Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşısına alamadı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuk sevdasını, halkın isteğinden daha yüksek gördü. Kendisi bilir, ne diyebilirim? Yerel seçimler de riske girdi.
 
Kürt oyu almak adına sağ kesimin oylarını görmezden geldiler,
Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu ve birçok omurgasız siyasetçiyi partilerinde tuttular, AKP ve MHP seçmenini uzaklaştırdılar,
Her ankette geride olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiler.

Yıllardır Kılıçdaroğlu'nun üstüne kara propaganda yapılıyor, az çok düşünebilseler aday göstermezdiler zaten. Bugün hangi sağcı ile konuşsanız, yukarıda bahsettiğim insanlar ve onlar gibilerini gösterip haklı olarak CHP'yi terör sempatizanı bir parti konumuna sokuyorlar. Sonunda da oy vermiyorlar. Masa da İYİ Parti olmasa sağdan bir gram oy alamazlardı. 10 Milyon seçmeni sandığa küstürdüler, ikinci turda oy verdiremediler.

Az çok düşünebilen bir insan başından beri kazanılmayacağının farkındaydı. CHP'nin milletvekili listesini gören bir sağcıyı Kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edemezdiniz. Edemediler.

Tabii ironik olan bir diğer kısım da Deva ve Gelecek gibi (%1) AKP artığı insanlarla kurulmuş partilere 40 vekillik, CB yardımcılığı verip solcu kısmıda soğuttular kendilerinden.

Tek üzüldüğüm Meral Akşener ve partisi. Ülkede listesi tek düzgün parti olmalarına rağmen KK'nin yanında durup alabilecekleri oyları da kaybettiler, 2018'de aldıkları neyse onunla kaldılar. Üstelik İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı dahil edip bir şekilde yarışa tutunmayı sağladılar.

Fatih Portakal'ın haberine göre istifa etmiyormuş. Demokrat (!) Dede :D
 
Katılıyorum, 2028 seçiminde acaba ne olacak? Merak etmiyor değilim. Gerçi niye merak ediyorsam, gene AKP alır seçimi.

Erdoğan sarsıldığının az çok farkındaysa 5 yılda az çok bir şey yapar, ekonomiyi bir nebze toplar. Ya yasayı değiştirip tekrar aday olur ya da Soylu gibi AKP'lilerin gözünde güçlü birini aday yaparlar yine kazanırlar.
 
Kürt katılımı 2.tur düştü. Çünkü Ümit Ozdag ile masaya oturuldu. Gelmişler hala "Mansur Yavaş aday olsaydı şöyle böyle olurdu" diyorlar. Olmazdı kardeşim.

İmamoğlu'na haksız siyasi yasağın üzerine gidilseydi sokağa da çıkardık, hak da arardik. Yapmadılar. Erdoğan'in adaylığına itiraz edebilirlerdi. "YSK zaten hükumetin elinde" diyerek itiraz etmediler, coşkulu halkı da pasifize ettiler.

Kilicdaroglu parti içerisinde de demokrat bir lider değil. Kurultay erteliyor, gerçekleşen kurultayları da umursamıyor bile. Onursal Adıgüzel hala ilk turda görev alıyor. Tuncay Özkan kimdir, nedir bilmiyoruz ama inatla görevinin başında.

Ekmeleddin Ihsanoglu gibi Islamci bir adayımız da vardı. Sağ ile sagcilik yarıştırmanın zirve noktasıdır.

DEVA, Gelecek, DP gibi partilere vekillikler hediye edildi. Bu partilerin ne bir oyu var, ne de örgütlü bir altyapısı var. Bunları geçtim Babacan ve Davutoglu sanki kendini temize çekmiş, yeni bir sayfa açabilecek tiplermiş gibi CHP kemik kitlesine pazarlandı.

Daha da yazılır ama şunu da paylaşmak istiyorum, özellikle etkileşim almamasindan dolayı canımın sıkıldığı bir konu. İlhan Cihaner:

 
Kürt katılımı 2.tur düştü. Çünkü Ümit Ozdag ile masaya oturuldu. Gelmişler hala "Mansur Yavaş aday olsaydı şöyle böyle olurdu" diyorlar. Olmazdı kardeşim.
Kürt katılımı yüksekken ilk turda da düşük oy alındı. Hatta ilk turdan kaybediliyordu neredeyse. Gerisine katılıyorum.
 
Hâla AKP'ye oy verenleri bilgisiz cahil olarak nitelendiriyorsunuz, bir tek siz mi akıllı modern insanlarsınız? 2. turdan önce CHP'li belediyelerin halkı nasıl barındıkları yerden çıkardığını görmediniz mi? O kaybedilen yerden bu şekilde mi oy alacaktınız? Sosyal medya da 2. tur öncesi depremzedelere ağır hakaret edenlerde sizdiniz ve hâla etmeye devam ediyorsunuz. En ufak sorunda Avrupa'nın medeniyetini gösterenler nasıl olurda böyle bir girişimde bulunur?

Biriside demişki mansur Kürt'lerden oy alamaz. Neden alamaz hiç düşündün mü peki? CHP, HDP ve terör örgütüne karşı çıkmamaktan, depremzedelere karşı hakaret ve eylemlerinden ötürü, sırf teröristlere yaranmak için milli yapımlara sahip çıkmadığı için kaybetti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı