Neden Linux kullanan bu kadar az?

Windows'da yapamayacagi seyleri yapmaya ihtiyaci olmayan ya da windows'da yapamayacagi seyleri yapabileceginin farkinda olan insan sayisinin azligi.
 
Son düzenleme:
Windows normal bir bilgisayar kullanıcısı için hem kolay hem optimize Linux ise zibilyon tane dağıtımı var her biri farklı işe yarıyor üstelik ben her işi yapmakiçin neden kod yazıyorum.
 
Daha dogrusu biz yazabilirken sen neden kod yazamiyorsun olacakti, genetik bir acziyet mi var?

Tamamen vakit kaybı ve gereksiz uğraştırıcı olduğunu düşünüyorum. Windows kapitalizmine hizmet etmeye devam edeceğim 😅
 
Tamamen vakit kaybı ve gereksiz uğraştırıcı olduğunu düşünüyorum. Windows kapitalizmine hizmet etmeye devam edeceğim 😅
Kimine gore vakit kaybi kimine gore kazanc iste, Simdi dunyada 1 milyar insan Justin Bieber dinliyor diye Justin Bieber dinlesem kendime saygimi kaybederim mesela.

Linux'un sağladığı bir avantaj yok çünkü son kullanıcıya. Linux için yapılan bellek, I/O ve ağ optimizasyonları ancak sunucularda veya sunucu çiftliklerindeki yüksek seviyeli cihazlarda ve Threadripper gibi çok fazla çekirdeği sahip işlemcilerde gözle görülür fark yaratıyor. Benchmarkta olumlu çıkar ama normal kullanımda bir fark oluşmaz. Hala standartların da Linux'da oturmamış olması önemli bir etken, eskisine göre çok daha iyi ama Windows'daki gibi değil.
Kernel konfigurasyonunu degistirip bu optimizasyonlari scale edebiliyorsun. Ister cok yuksek sayida core veya fazla node sayisi icin ister tek cekirdek ve tek node icin optimize edebiliyorsun.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı