Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diyelim kullanıcı Minecraft'ın ücretli olduğunu bilmiyor ve Google'a direkt "Minecraft indir" diye arattı ilk çıkan sitelerin hepsi virüs dolu. Her hangi birini kurarsa geçmiş olsun çözüm format. 😊😊😊😊
Bunlar Google'da ki virüslü siteler:
Eki Görüntüle 1267366
Bunu bilmeyen kullanıcının Linux'un da ne olduğunu bileceğini sanmam, belki BIOS'a girmeyi bile bilmiyordur. Ayrıca sağlam bir virüs değilse antivirüs programıyla tarama yapıp sorunu çözebilir, genellikle öyle aman aman virüsler konulmuyor böyle sitelere.
 
Ubuntu o zaman sizin için en iyi seçim olacaktır.
Not: Bu arada Ubuntu'nun yeni sürümleri yalnızca 64 bit destekliyor. 32 bit kullanacaksanız eski sürümleri indirmeniz gerekir.
Zaten 64 bit planlıyordum. Ayrıca güncel olmayı severim, bu sebeple son sürümü kurarım.
 
Eki Görüntüle 1267371

Aynen hocam, ilk site virüslü.
Bende de kendi sitesi çıktı. Aslında önceden çıkmıyordu, hatta kendim Minecraft'ın sitesine girip sonuna "/download" eklediğimi hatırlıyorum.
1641916730797.png

Tabii ilk 2 sonucun altında malum siteler başlıyor.
Hocam 11 kullanmıyor musunuz siz?
Evet, 11 kullanıyorum. Fakat bir ihtimal elime şu an kullandığımdan eski bir cihaz daha geçme ihtimali var ve Windows'ta sürüneceğini düşünüyorum. Ubuntu kuracağım ona bu yüzden. Bir de merak etmekteyim Linux kullanmak nasıl bir his.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Alışırsanız tiryakisi olursunuz.
Eki Görüntüle 1267381
Bende 2 disk var. Asıl diskim 250 GB (Samsung HD253HJ) onda Windows 11 kurulu, sıkıntısız disk. Ben okuldayken Steam oyunlarında saat kasmak ve kart düşürmek için oyunları açık bırakıp gidiyorum fakat 8 saat asıl disk boşa çalışmasın diye başkası tarafından 3 defa yere düşürülmüş elimdeki bozuk bir diski (Samsung HD080HJ 80 GB) takıyorum ve 8 saat onu çalıştırıyorum. İçine Windows 8.1 dışında işletim sistemi kuramıyorum, hata veriyor hepsi. Şuan da okuldan yeni geldim, diski değiştirmeye üşendiğim için o diskteki Windows 8.1 üzerinden girmekteyim Technopat Sosyal'e.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı