Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu kilitlenecek mi acaba normal tartışmadan bir üst boyuta yükseldi.😁
 
Linux, Windows'a göre ele geçirilmesi daha kolay bir işletim sistemidir. C1 gibi bypass yöntemleri ile sistem yöneticisi olmayan user'lardan tam yetki elde edebilmenizi sağlar. Basit bir Windows virüsünden bile daha tehlikelidir. Açık kaynaklı diye övdüğünüz işletim sisteminde güvenlikten bahsetmeyin.

Arz-talep meselesi. Windows'taki işlemler boş yere yok. Kullanıcı deneyimini güzelleştirmek için var.

Binlerce mi? 20 tane bile çıkmaz.

Herkes dilediği gibi açıkları fark edip düzeltemez. Açık kaynakla bu söylediğinizin alakası yok.

Hayır, kullanıcı bir program için oluşturduğu user'a tam yetki vermek için, klasör yetkileri vermek için, her sudo komutunda sözde güvenlik amacıyla şifre için uğraştırıyorsa bu en iyi ve en basit işletim sistemi değildir.

Bu Windows'ta da var.

Reis sen güvenliği tamamen yanlış anlamışsın ya.
Açık kaynaklı her şey sana göre hackleniyor ama kapalı kaynak hacklenmiyor galiba. :D
 
Reis sen güvenliği tamamen yanlış anlamışsın ya.
Açık kaynaklı her şey sana göre hackleniyor ama kapalı kaynak hacklenmiyor galiba. :D
Açık kaynaklı işletim sistemi ile tam yönetim alıyorsun. Bilgisayar veya sunucu tam olarak eline geçiyor. Üstelik sosyal mühendislik gerektirmeden. Yeteneğinle. Windows'ta sürekli virüs dolu dediğiniz şeyler trojanlar falan filan adam darkcomet'i bilgisayarına indirmediği sürece yönetim alamıyorsun.. Daha önceki konuda söylediğim gibi günümüz windows'unda backdoor olarak kamera çalıştırmak, internet kullanmak vs. imkansız bu söylediğim virüsler mining virüslerinden ayrı kategoride. Fakat hedef kişi Linux kullanıyorsa yine yapacaklarınızın haddi hesabı yok keylogger falan en kralı Linux'e yapılır çünkü her şeye izin verir. Bir Symlink kullanarak kullanıcının indirdiği dosyaları, submit'lediği form verilerini hiçbir virüs üretmeye gerektirmeden ele geçirebilirsin. Mesela bunları yapman 2 gününü alıyor, Windows'ta ise sadece virüsü fud'lamak, işlem için tecrübeli kişi bulmak 1 hafta üstelik 1000-2000₺ gibi bir ücretle yapıyorlar..
 
Gelmiş geçmiş en kapsamlı işletim sistemi olması Linux kullanmayacağımız anlamına gelmiyor.

Değerli beyhude hocam,

Siz kullanın veya kullanmayın o benim ve hiç kimsenin derdi değildir. ☝🏼
Her birey müstakildir ve kullanım senaryosuna göre veya keyfi istediği üzerine istediği OS' i kullanmakta özgürdür. Sen Linux tabanlı OS'leri kullan beyhude hocam. 🎭

Konu sahibi neden kullanmıyorsunuz diye sormuş ve bende cevapladım kanımca...

Saygılar. 🌹
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı