Neden Tanrı'ya ihtiyaç duyarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ra, Zeus, Thor, Yehova, Shiva, Allah, Quetzalcoatl, Gılgamış, Vishnu, Gaia, Enki, Baal, Krishna, Ahura-Mazda, Enlil, Anu, Bast, Brahma, Inanna… Bunlar en çok inananı olan tanrılardan sadece "birkaçı" İnsanlar yaptığı şeylerin karşılığını almak için sanırım inanırlar. Bende müslümanım ve bu şekilde büyüdüm ancak bir arayış ve araştırma içindeyim. Neden günümüzde tandırdan bir iz yok? Neden Kuran'da bulunan bazı ayetler anlamsız kalıyor?

"Eğer dilerse, rüzgarı durdurur da (rüzgarın gücü ile akıp gidenler, denizin) üzerinde durup kalırlar... Muhakkak ki bunda çok sabreden ve çok şükreden herkes için elbette işaretler vardır. Dilerse rüzgarı durdurur ve onlar suyun üzerinde hareketsiz kalırdı. Bunda, her sabreden ve şükreden kişi için ibretler vardır." -- Şura suresi 33. ayet. anlamı ise diyanete ve araştırdığım sitelere göre "

Denizde (yelkenlerini) bayraklar gibi (açarak) süzülüp giden gemiler de O’nun kudretinin kanıtlarındandır.

O dilese rüzgârı dindirir de gemiler denizin üzerinde hareketsiz kalıverirler. Şüphesiz bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır."

Tam açıklaması değil ihtiyaç olan şeyi aldım buradan açıklamaya gidebilirsin. Yani demek istediğim bu gibi anlamsız kalan bazı şeyler. Tanrı motorun icat edileceğini bilmiyor muydu? O zamanın insanlarına mı konuşuyordu sadece? Neden kuran eski zamana göre yazılmış? gibi soruları hep düşünüyorum. Sanırım düşünmek bile beni dine göre dinden çıkarıyor ama hala kendimi alıkoyamıyorum ayrıca son karşılaştığım bir ayete göre (Tarık suresi 5-8.)

---
İnsan neden yaratıldığına bir baksın.

﴾6﴿
O, atılan bir sudan yaratıldı.

﴾7﴿
O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar.

﴾8﴿
Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kādirdir;
--

gibi bir anlam ile karşılaşıyorum. Size de garip gelmedi mi? Anlatılan su(sperm) testislerde oluşur. Neyse çok yazdım sanırım ama araştırmaya her zaman devam ediyorum ve anlaşılan ölmeden kimse rahat edemeyecek..)
 
Ateistler yine konuya üşüştüler. Akbaba gibi kan kokusunu uzaklardan alıp geliyorlar.
Bir argüman sunmadan ortalığı karıştırma hevesinde biri. Herkes düşüncelerini paylaşıyor, olmayanda konuşamıyor. Saldırıyor.
 
Hocam bir tanrı olmasa Dünya yaşamaya bu kadar elverişli olmazdı. Deniz falan olmazdı. Büyük patlama sayesinde hiç bir şey oluşmazdı... sence bunlar tesadüf mü? Eğer ihtiyaç duymadan yapıyorsan yap. İlk insan sanki kendisi her şeyi biliyordu önceden. Nereden öğrendi dersin? Kuran'ı-Kerim'de tonlarca kanıt var. Bak istersen.
 
İnsan, acizliğinden dolayı "Tanrı" denilen kurgusal karaktere ihtiyaç duyar.
Bir yerden sonra kendisinin aslında her işi öyle böyle yapamayacağını anlayan insan, "Tanrı" adı verilen kurgusal karakteri oluşturmuştur.
Bu kurgusal karakter anlatılanlara göre şöyledir;

1- Çok güçlüdür.
2- Hristiyan'ı, Budist'i, Müslüman'ı, Şaman'ı, Ateist'in "ruhlarını" dünyaya gönderip kendisine inanmalarını ister. Aksi takdirde hepsi de kendi kurduğu cehenneminde yanacaktır.
3- Kendisine inananlara, kendisinin sözde gönderdiği dini hiç sorgulamayanlara kendi kurduğu Cenneti vadeder.
4- Cennet'te erkeklerin cariyeleri olacaklarını falan saçmalar.
5- Kendisinin gerçek olmadığına inananları da Cehenneminde yakacağını vurgulamıştır.
6- Kendisi çok çok çok merhametliymiş.
7- Kendisinin gönderdiği dinlerin her zaman "bug"ları bulunmaktadır.
8- Sözde onun gönderdiği dinler bilim ile çelişmezmiş, ama aç oku bakayım mealini, bal gibi çelişir.
9- Her şeyi bilirmiş. Senin dünyada işleyeceğin "günahlar"ı, 8 Milyar kadar insanın "günah"larını, "sevap"larını bilirmiş, ama sana "sözde" şans tanımak için seni dünyaya bunu bilerek gönderirmiş, ve kendisine merhametli dermiş.
10- Gönderdiği Peygamberleri "çok sevdiğim" "sevdiğim", "nötr" diye ayırır. Hz. Muhammed'i çok sevdiğim kategorisine soktuğu bariz olarak anlaşılmaktadır.
11- Tabii şimdi sen ona inanmazsın falan diye gönderdiği "kutsal" kitaplarında yaklaşık her satırda seni cehennemle, ateşle, onunla bununla tehdit eder, göz dağı vermeye çalışır.

İnsan aslında Tanrı'yı ölüm korkusundan kurtulmak için yaratmıştır, böylece içini ferah tutabilecektir.
Ve tabii ki de "Din" adı altında insanları öldürmek, kontrol etmek için.
Konuyu saptırmayın, panteistlerin de tanrısı vardır. Deistlerin de farklı farklı tanrıları vardır. Din ile tanrı çok başka şeyler aslında.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı