Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İmzanızdaki sözü çok önceden araştırmıştım zaten.
Tanrı'nın var olmadığını savunan dinde var, bilinmezci olan dinde var, ne diyeceksin şimdi buna?

Kuran'ın değiştirilmediğini nereden biliyoruz? 🤔

Öyle olsaydı yeni bir kitap indirilirdi tıpkı eskileri gibi ayrıca kuran indirildiğinde hemen yazıldı buyüzden değişmedi ve günümüzdeki kuranlar çok eski zamanlarda bulunanlarla uyuşuyor.

Tanrı'nın var olmadığını savunan dinde var, bilinmezci olan dinde var, ne diyeceksin şimdi buna?

Şunu da hatırlatmak isterim, yıllar geçiyor ve dünyadaki ateist ve deist sayısı oldukça hızlı artıyor. Peki dünyada bir tane bile bir dine inanan bir insan kalmayınca o zaman ne diyecekler acaba.

Tanrı'nın var olmadığını savunan dinde var, bilinmezci olan din de var, ne diyeceksin şimdi buna?

Diğerlerine göre çok daha güncel ve 1300 yıllık falan bir oluşum. Diğerlerinde tarihte kopukluklar var. İhtilaf var. Ama Kur-an'da ihtilaf yoktur. Hatta size yeni bir bakış açışı söylüyorum, Kur-an block chain sistemi ile korunmuştur. Çok fazla kişi ezberleyerek yüzlerce kişinin hafızasından tek tek aynı kelimeler alınaraktan kayıtlara ve yazıya geçilmiştir. Aynı bulut mantığı.

Aylardır düşündüğüm bir konu. Onlarca araştırma yaptım fakat beni tatmin edebilecek hiçbir sonuca ulaşamadım. Sınırsız bir gücü olan tanrı neden bizi yaratmış olabilir? Ülkemizde genelimizin inandığı dinde Allah geçmişi, şimdiyi ve geleceği bilmesine rağmen neden bizleri sınava tabii tutuyor? Kaderimizin bizim seçimlerimiz olduğunu söylüyorlar fakat Allah geleceği ve hangi seçimi yapacağımızı biliyor çünkü o sınırsız güçte bir varlık. Bu soruları kendime sorunca çelişkiye düşüyorum. Allah bizim seçimlerimizi, hayatımızı ve kaderimizi bilmesine rağmen neden yaratıldık?

Bilmem dur öbür tarafa gidip sorayım.

Al dinin tanımı. Senin dediğin şey din olmuyor. Böyle bir şey varsa da adı din olmuyor. Tanrı ile din bağlantılı şeyler. Tanrı'nın var olmadığını savunan din diye bir şey olamaz. Öyle bir şey varsa da adı din değil.

Screenshot_1.png

Öyle olsaydı yeni bir kitap indirilirdi tıpkı eskileri gibi ayrıca kuran indirildiğinde hemen yazıldı buyüzden değişmedi ve günümüzdeki kuranlar çok eski zamanlarda bulunanlarla uyuşuyor.
Hocam sen tanrıyla iletişim falan mı kuruyorsun? Hemen yazıldığını nereden biliyorsun? Kaç yıl önce yazıldı farkında mısın? Ya uyuşmuyorsa? Herkesin kabulunu almadığı sürece değişmemiş diyemezsin maalesef.

Şunu da hatırlatmak isterim, yıllar geçiyor ve dünyadaki ateist ve deist sayısı oldukça hızlı artıyor. Peki dünyada bir tane bile bir dine inanan bir insan kalmayınca o zaman ne diyecekler acaba.

Yanlış olan bir şeyi herkes in kabul etmesi yanlış olduğunu değiştirmez.

Yanlış olan bir şeyi herkes in kabul etmesi yanlış olduğunu değiştirmez.
Yanlış olan bir şey değil ki? Ayrıca neden yanlış olsun? Madem akıllı yaratıldık, bunu da düşünebiliyoruz. O zaman engelleseydi ateistliği. Sadece ibadet etseydik yatıp kalkıp.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı