Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorunun cevabını dinle ilgilenenler veya tanrıya inananlar cevaplayabilir mi? Ateistlerin her konuya atlama şekilleri bu olmamalı.
Hocam herkes istediği şey hakkında istediğini diyebilir. Zaten böyle forumların amacı da budur.
Benim insanların düşünceleri hakkındaki düşüncelerimin doğru olup ollmadığına siz mi karar veriyorsunuz?
Hocam kimsenin bir şeye karar verdiği yok. Doğruluk ve yanlışlık soyuttur zaten. Herkese göre de değişir.

Onu yaptıkları da var zaten :) Melekler :) Ateist olmadan, koşulsuz ibadet ediyorlar :)
Bir ırkı da iradeli yarattı. Serbest bıraktı. Bu kadar basit bu iş.
Farkındaysanız hala İslam'ı argüman olarak kullanıyorsunuz.

Ben sana diyorum ki ben o varlığa inanmıyorum, sen bana diyorsun ki "O varlık aha bunu yarattı, şunu yarattı, ona şunu verdi, buna şunu verdi."

Hocam sana bana sordular mı kabul için. Ben herkes derken dünyada yaşayan tüm insanları kastettim. 1300 yıl değil bu arada 1500'e yakın. Gayet eski. 1500 yıl önce şuan yazıştığımız bir platform ve internet yoktu mesela.

O dönemde sen yaşıyor muydun? Pardon ya sana sormamışlar :D
1300 sene oldu. 720'li yıllar...
Kur-an block chain sistemi ile korunarak yazılı metinlere dökülmüştür. Yüzlerce kişi ezberlemiş ve hepsi aynı kelimeleri okumuştur. Şuan ki dijital paralar da o mantıkla korunuyor :D

O zaman bizi de öyle yaratsaydı diyorum ben de. Onların günahı ne o zaman? Madem bana ibadet etsin diyor tüm varlıklar. Öyle ayarlasaydı da böyle düşünmeseydik sonra. Binlerce yıllardır göremediğimiz ve görülmeyen bir şeye inanmak bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Size saygı duyuyorum. Herkes istediğini düşünür tabii ki de. Ama siz nasıl inanabiliyorsunuz anlayamadım.
Allah'ı görürsen zaten artık o iş inanç olmaktan çıkıyor. Böylelikle yaratılmamızın bir anlamı kalmıyor. Hadi onu geçtim, Allah'ı görsen büyük ihtimal kafanı seccadeden 1 saniye bile kaldırmazdın. Gününün 24 saati ibadet ile geçerdi. Sonsuz güç ve kudret sahibi bir varlığın önünde eğlenmeye devam edeceksin he? Yok öyle. :D

Sorunun cevabını dinle ilgilenenler veya tanrıya inananlar cevaplayabilir mi? Ateistlerin her konuya atlama şekilleri bu olmamalı.

Cennet cehennem diye bir kavram var daha insan doğmadan direk cennete giderse kötü insanlarda orada olur ve bu yüzden Allah insana bir irade verip onu dünyaya bırakmıştır ve yanında ona peygamber olarak adlandırılan rehberler göndermiştir iyi insanlar ve kötü insanlar ayrılıp adalet oluşmuştur. Buradan çıkan da günahları ağır basan cehenneme sevapları ağır basan cennete gider bu kadar basit.

Kur-an block chain sistemi ile korunarak yazılı metinlere dökülmüştür. Yüzlerce kişi ezberlemiş ve hepsi aynı kelimeleri okumuştur. Şuan ki dijital paralar da o mantıkla korunuyor :D
Cidden ezberle koskoca bir dini 1300 sene boyunca sağlam tutabileceğinize inanıyor musunuz?

Kitap haline getirilerken bile araya bir iki kelime sıkıştırılmış olabilir, olamaz mı?

Farkındaysanız hala İslam'ı argüman olarak kullanıyorsunuz.

Ben sana diyorum ki ben o varlığa inanmıyorum, sen bana diyorsun ki "O varlık aha bunu yarattı, şunu yarattı, ona şunu verdi, buna şunu verdi."

Komik olan sensin :D Neden tanrı ateisliği engellemedi diyorsun. Zaten engelli olanı var diyorum. İnanmıyorsan inanma, o zaman soru da soramazsın. "Neden böyle yapmadı" diye soramazsın inanmıyorsan. Zaten yapmış. Söyleyince de inanmıyorum diyorsun. Sana kalmış.

Benim insanların düşünceleri hakkındaki düşüncelerimin doğru olup ollmadığına siz mi karar veriyorsunuz?
Ben size yanlış ya da bu doğru demedım , siz insanların düsüncelerini yargılıyorsunuz.
Sana göre doğru olan başkasına göre yanlıştır, başkasına göre doğru olan sana göre yanlıştır.

Hocam işte tamam da. Bunun yapıldığına dair bir kanıt yok ki. Yani fotoğraf desen imkanı yok o dönemlerde. Çizimler var mıdır bir fikrim yok. O zaman block chain i bilen de. Hocam alt tarafı deftere tablete yazmışlar. Lütfen siz de eminmiş gibi konuşmayın. O zaman ben de size soruyorum. Siz yazılırken orada mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı