Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ateist olmak kötü bir şey olsaydı tanrı ateist olduğunu kabul etmezdi arkadaşlar rahat olun.
 
Aylardır düşündüğüm bir konu. Onlarca araştırma yaptım fakat beni tatmin edebilecek hiçbir sonuca ulaşamadım. Sınırsız bir gücü olan tanrı neden bizi yaratmış olabilir? Ülkemizde genelimizin inandığı dinde Allah geçmişi, şimdiyi ve geleceği bilmesine rağmen neden bizleri sınava tabii tutuyor? Kaderimizin bizim seçimlerimiz olduğunu söylüyorlar fakat Allah geleceği ve hangi seçimi yapacağımızı biliyor çünkü o sınırsız güçte bir varlık. Bu soruları kendime sorunca çelişkiye düşüyorum. Allah bizim seçimlerimizi, hayatımızı ve kaderimizi bilmesine rağmen neden yaratıldık?

Çünkü, bu arada bu cevabını İslam dinine göre veriyorum. Sanırsam ona göre sordun çünkü. Diyelim ki biz yaratılmadık, nasıl ise Allah geçmişi ve geleceği biliyor. Geldik hesap vermeye, sana diyecekler sen bu günahları bu sevapları işledin. Buna göre de ceza veya mükafat alacaksın. İnsan sormaz mı? "Ya rab, böyle günah ve sevaplarım var fakat ben hiçbirini işlemedim." Nasıl olsa, geleceği ve geçmişi bilen Allah, sen değilsin. Allah biliyor fakat sen bilmiyorsun. Yaşarken kendi iradeni kullanarak seçim yapıyorsun. Cüz-i irade ve Külli irade diye kavramlar vardır. Bazı şeyleri değiştiremezsin evet fakat bazı şeyleri de değiştirebilirsin.
 
Allah'ın varlığının farkına varmak ve ibadet edip Cenneti kazanabilmek diyebiliriz dinen. Zor bir şey de değil Cenneti kazanabilmek. İçinde ufak da olsa Müslümanlık varsa cezanı çekip Cennete gidebilirsin.
 
Çünkü, bu arada bu cevabını İslam dinine göre veriyorum. Sanırsam ona göre sordun çünkü. Diyelim ki biz yaratılmadık, nasıl ise Allah geçmişi ve geleceği biliyor. Geldik hesap vermeye, sana diyecekler sen bu günahları bu sevapları işledin. Buna göre de ceza veya mükafat alacaksın. İnsan sormaz mı? "ya rab, böyle günah ve sevaplarım var fakat ben hiçbirini işlemedim." nasıl olsa, geleceği ve geçmişi bilen Allah, sen değilsin. Allah biliyor fakat sen bilmiyorsun. Yaşarken kendi iradeni kullanarak seçim yapıyorsun. Cüz-i irade ve külli irade diye kavramlar vardır. Bazı şeyleri değiştiremezsin evet fakat bazı şeyleri de değiştirebilirsin.

Yorumun eli olsa da öpsem.
 
Kardeş ilk yarıda kazanırsan direk ikinci yarıda kazanıyorsun ama 1. yarı çok az farkla kaybettiysen hak ettiğin kadar yanıp yatay geçiş yapıyorsun iyi tarafa.
Cehennem popeyes tavuk fabrikasıymış. Orada yanıp terbiyeli tavuk oluyoruz. Hocam ne anlatıyorsunuz siz?
 
Galiba cevabımı bulamadım. Bana yardım etseniz? Neden yaratıldık? Neden her şeyi bilen bir varlık tarafından imtihan ediliyoruz. Amacım sadece cevap bulabilmek. Uğraştırdığım için özür dilerim.

Belki de ne kadar işe yarayabilecek biri olduğumuzu kanıtlamak için.
 
Allah'ın varlığının farkına varmak ve ibadet edip cenneti kazanabilmek diyebiliriz dinen. Zor bir şey de değil cenneti kazanabilmek. İçinde ufak da olsa müslümanlık varsa cezanı çekip cennete gidebilirsin.

Evet ama başında damga ile Cennete gidiyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı