- Makaleler
- 3
Nasıl oluyor o?İnanmamak bile bir inançtır. İnanç insanın doğasında vardır. O yüzden istediğiniz kadar ateist olun![]()

Nasıl oluyor o?İnanmamak bile bir inançtır. İnanç insanın doğasında vardır. O yüzden istediğiniz kadar ateist olun![]()
Hocam götürüyorsa tanrıyı görmemiz gerekir, yani ben şahsen gördüğüme de duyduğuma da inanmam. Dediğim gibi boşuna bu konuları tartışmayalım, beyinlerimiz almıyor gücü yetmiyor, boşuna yormayalım beyini gerek yok.
Hocam götürüyorsa tanrıyı görmemiz gerekir, yani ben şahsen gördüğüme de duyduğuma da inanmam. Dediğim gibi boşuna bu konuları tartışmayalım, beyinlerimiz almıyor gücü yetmiyor, boşuna yormayalım beyini gerek yok.
İmzama bak. Orada Einstein'den bir söz var. Ateist olan birisi sence böyle bir cümle kurar mı? Aynı şekilde Isaac Newton'da Tanrı'nın varlığına inanıyordu.Kuran'da anlatılmayan bir çok şeye nasıl cevap vereceğinizi merak ediyorum doğrusu.
Siz bize kesin bir argüman sundunuz da biz mi inanmak istemedik?
Kuran'ı bir argüman olarak kullanamazsınız, kullandığınız halde bir Hristiyan da İncil'i argüman olarak kullanır, bir Musevi de Tevrat'ı argüman olarak kullanır ve bunun sonu gelmez.
Einstein'in Yahudi olduğu doğrudur, ama dinsel olarak değil.
Sonuçta Yahudilik ve Musevilik farklı şeyler.
Eki Görüntüle 952981
Evren'e hayranlık inancıyla hayata gözlerine yumsa da, Einstein'ın Allah benzeri bir Tanrı'ya inandığına dair bir kanıt yok ortada.
Hocam Einstein ırk olarak bir Yahudi'ydi dinsel değil dediğiniz gibi. Bu yüzden sadece gökyüzüne bakıp sadece soruları ona sormak lazım, ama hiçbir cevap gelmeyecektir bize, yani yalnızız hocam kurtaranı da yok, nereden geliyoruz onu da bilemiyoruz zaten.Kuran'da anlatılmayan bir çok şeye nasıl cevap vereceğinizi merak ediyorum doğrusu.
Kuran'ı bir argüman olarak kullanamazsınız, kullandığınız halde bir Hristiyan da İncil'i argüman olarak kullanır, bir Musevi de Tevrat'ı argüman olarak kullanır ve bunun sonu gelmez.
Eki Görüntüle 952981
Evren'e hayranlık inancıyla hayata gözlerine yumsa da, Einstein'ın Tanrı'ya inandığına dair bir kanıt yok ortada.
Nasıl oluyor o?Hiçbir şeye inanmayınca bir şeye inanmış mı oluyorsun?
Kuran'da anlatılmayan bir çok şeye nasıl cevap vereceğinizi merak ediyorum doğrusu.
Eki Görüntüle 952981
Evren'e hayranlık inancıyla hayata gözlerine yumsa da, Einstein'ın Allah benzeri bir Tanrı'ya inandığına dair bir kanıt yok ortada.
Var zaten hocam, bu tür konularda bilgi kirliliği ve bilinmezlik. Hiçbir şeye inanamıyorum, ne doğru ne yanlış kimse bilmiyor zaten.Hocam gördüklerinize ve duyduklarınıza da inanmıyorsanız ortada bir sıkıntı vardır.![]()
Hocam mesela Kuran'ın da değiştirilmediği söylenir ama ellerinde de bir kanıt yok. Kanıt olarak şunu diyorlar, vahiyler indiği gibi bir yerlere yazıldı.Hristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik ve ondan önceki bir çok peygamberin inancı aynıdır. Kullanabilirler, ama tarihsel gelişimde diğer dinlerin kitapları tahrip olduğuna inanılır. Bunun gerekçesi budur. İncilin içinde doğru şeyler de var ama %10 bile değiştiği düşünülerek, yeni bir rework gelmiştir diyebiliriz daha modern tabir ile.
İmzanızdaki sözü çok önceden araştırmıştım zaten.İmzama bak. Orada Einstein'den bir söz var. Ateist olan birisi sence böyle bir cümle kurar mı? Aynı şekilde Isaac Newton'da Tanrı'nın varlığına inanıyordu.
Kuran'ın değiştirilmediğini nereden biliyoruz?Hristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik ve ondan önceki bir çok peygamberin inancı aynıdır. Kullanabilirler, ama tarihsel gelişimde diğer dinlerin kitapları tahrip olduğuna inanılır. Bunun gerekçesi budur. İncilin içinde doğru şeyler de var ama %10 bile değiştiği düşünülerek, yeni bir rework gelmiştir diyebiliriz daha modern tabir ile.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.