Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyse tartışma için herkese teşekkür ederim. Özellikle @BattalGazininTorunuVanku hocama. Ben de eskiden senin gibiydim hocam, herkese islamı ve allahı savunuyordum. Çokta uzak bir tarihte de değil.
Bana müsade. Konu sahibinin sorusuna kendimce cevap verdim ve yeterince bana gelen sorulara da cevap verdiğimi düşünüyorum. Bundan sonra bana sorulan sorular dışında herhangi birisinin mesajına yorum yapmayacağım.
Hocam size de teşekkür ederim bu arada.

Neyse tartışma için herkese teşekkür ederim. Özellikle @BattalGazininTorunuVanku hocama. Ben de eskiden senin gibiydim hocam, herkese islamı ve allahı savunuyordum. Çokta uzak bir tarihte de değil.

Konuşmak, tartışmak, kafa yormak bunlar güzel şeyler hocam. Tabii ki bunları birbirimizi kırmadan yapmalıyız. İnsanların dini inancı önemli değil. Herkesin dini inancı kendine. Birbirimizi sevelim, birbirimize saygılı olalım yeter.

Hocam peki evren, ya tanrıysa?

Öyle zaten.. Tanrı madde değildir. Tanrı her şeydir. Matrix'de anlatılan ağaç mantığı.
Aslında İslam alimlerinden Matrix gibi düşünenler bile olmuş. Okursan şaşarsın :) Ámák-ı Hayál diye araştırırsan bulursun. Güncelde bakınca birer yazılım gibi olduğumuzu düşünmüşler. Teist dinler ucu cidden açık. Kimse bilmiyor tam olarak perde arkasını.

Konuşmak, tartışmak, kafa yormak bunlar güzel şeyler hocam. Tabii ki bunları birbirimizi kırmadan yapmalıyız. İnsanların dini inancı önemli değil. Herkesin dini inancı kendine. Birbirimizi sevelim, birbirimize saygılı olalım yeter.
Aynen öyle hocam. Benim inancıma göre de, bu dinler insanlar böyle saatlerce kafa yorsun ve hiçbir şeye ulaşamasın diye çıkarıldı, kim çıkardı bilinmez ama gerçekten bir şey olmalı bu işte. Biz bizeyiz buralarda.

Hocam ben de teşekkür ederim. Benimki savunmak değil de, ufkum açıldığı için. İnanmış olmak için inanmak istemem. Düşünerek ve kafamı zorlayarak inanmak isterim.
Elinize sağlık.

Öyle zaten.. Tanrı madde değildir. Tanrı her şeydir. Matrix'de anlatılan ağaç mantığı.
Aslında İslam alimlerinden Matrix gibi düşünenler bile olmuş. Okursan şaşarsın :) Ámák-ı Hayál diye araştırırsan bulursun. Güncelde bakınca birer yazılım gibi olduğumuzu düşünmüşler. Teist dinler ucu cidden açık. Kimse bilmiyor tam olarak perde arkasını.
Bakacağım ona. Zaten ben ateist değilim. Deist gibi bir şey oluyor.Bazı konularda inanasım geliyor bazısında da gelmiyor. Yanıltıcı konular ve olaylar var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı