Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben de teşekkür ederim. Benimki savunmak değil de, ufkum açıldığı için. İnanmış olmak için inanmak istemem. Düşünerek ve kafamı zorlayarak inanmak isterim.
Elinize sağlık.
Bence de hocam. İnançlıların en çok böyle inananlarını seviyorum. En azından elinde savunacak ve diyecek bir şeyleri oluyor.

Bakacağım ona. Zaten ben ateist değilim. Deist gibi bir şey oluyor.Bazı konularda inanasım geliyor bazısında da gelmiyor. Yanıltıcı konular ve olaylar var.

Ámák-ı Hayál derin felsefi bir kitap. Matrix, Star Wars, Truman Show filmlerinde izleğin şeyleri 1910 senesinde kaleme almış adam. Dayanakları çok daha eski düşünürlere de gidiyor ama en güncel yazarı bu. Baya ilgi çekicidir.

Aylardır düşündüğüm bir konu. Onlarca araştırma yaptım fakat beni tatmin edebilecek hiçbir sonuca ulaşamadım. Sınırsız bir gücü olan tanrı neden bizi yaratmış olabilir? Ülkemizde genelimizin inandığı dinde Allah geçmişi, şimdiyi ve geleceği bilmesine rağmen neden bizleri sınava tabii tutuyor? Kaderimizin bizim seçimlerimiz olduğunu söylüyorlar fakat Allah geleceği ve hangi seçimi yapacağımızı biliyor çünkü o sınırsız güçte bir varlık. Bu soruları kendime sorunca çelişkiye düşüyorum. Allah bizim seçimlerimizi, hayatımızı ve kaderimizi bilmesine rağmen neden yaratıldık?

Hocam cevap verildi mi bilmiyorum. Ama şöyle düşünün, Allah sadece sizi yatmakla bırakmıyor, sizin ona sorabileceginiz tüm soruların cevaplarını sana zaten vermek içinde yaşatıyor.
Mesela sizin kaderinizi ve ne yapabileceğini biliyor, o zaman sizi direkt olarak cennete/cehenneme koysa, sizin veya sizi gören insanlarında soruları olacaktır. Ama sizi yaratarak bu seçimleri rahatça seçebilmeniz için ve en önemlisi! Size soru soracak bir meal(eksiklik) bırakmamak için bir hayat veriyor. Teşekkürler
Hayırlı akşamlar.

Eğer yaratıldıysak tanrı neden evreni yaratsın ki? Her şeyi biliyor ise bizim neleri tercih edeceğimizi de bilir. Ee bu meleklere ne ihtiyaç var o zaman? Her şey birbiri ile çelişiyor.

Eğer yaratıldıysak tanrı neden evreni yaratsın ki? Her şeyi biliyor ise bizim neleri tercih edeceğimizi de bilir. Ee bu meleklere ne ihtiyaç var o zaman? Her şey birbiri ile çelişiyor.

Tanrı bir çok evren yaratmış, bir çok varlık ve yaratık yaratmış.
Ben en ilkel insanoğlu olduğumuzu düşünüyorum. Nuh'dan önce üstün uzay teknolojilerine sahip olduğumuza inanıyorum. Lilith ve Mavi ırk hikayesini okumanı tavsiye ederim. İnanmasan bile film tadında keyiflidir.

Allah gibi yüce bir varlık bizi yaratıp niye sınava sokuyor

Çünkü sonunda cennet-cehennem var. Diyeceksiniz ki bilen Allah neden sınava zorunlu tutuyor? Buna da cevabım kesinlikle özgürsünüz, ne yaparsanız yapın bunu bilen ve bilecek olan tek kişi var. Allah. Aslında kaderinde var ama özgür olarak veriyorsunuz o kararı. Tam zıttını da verebilirdiniz öyle düşünürseniz aklınıza yatabilir. Kısa ve öz şekilde kaderimiz belli olsa da hayatı kader değil, siz belirliyorsunuz aslında ama farkında değilsiniz.

Bu sorunun sonu hayır değildir. Neden yaratıldık demek sana kalmıştır, Allah sana boşuna o kafanda olan kıvrımlı cismi vermemiş. Düşün düşünki senin iraden olduğunun senin bir insan olduğunun farkına var. Kitabımız boşuna yok, tüm cevaplar orada oku!

Ben en ilkel insanoğlu olduğumuzu düşünüyorum. Nuh'dan önce üstün uzay teknolojilerine sahip olduğumuza inanıyorum. Lilith ve Mavi ırk hikayesini okumanı tavsiye ederim. İnanmasan bile film tadında keyiflidir.
Hocam bu konuda katılıyorum size ama tanrı yaratmış kısmına yarım katılıyorum yarım katılmıyorum. Aslında kafam bu konular için karışık ve tam bir kararım veya inancım yok gibi.
Zaten yaşam dünyadan marsa gidecek. Acaba dünyadan önce neredeydi. Gökyüzüne bakınca bazen diyorum acaba bizimle aynı kaderi paylaşan kaç bin uygarlık var diye. Gerçekten de öyle, durumumuz acı biraz, sıkıştık kaldık küçücük yerde.

Bilimde bir şey ispatlanana kadar yok sayılır. Neden Nuh'dan öncesine inanıyorsunuz?
Bu sorunun sonu hayır değildir. Neden yaratıldık demek sana kalmıştır, Allah sana boşuna o kafanda olan kıvrımlı cismi vermemiş. Düşün düşünki senin iraden olduğunun senin bir insan olduğunun farkına var. Kitabımız boşuna yok, tüm cevaplar orada oku!
Kur'an-ı Kerim'i hem arapça hem türkçe okumuş ardından Ateist olmuş kişinin adı akla gelir. Efe Aydal.

Herkes tutturmuş "kader var mı? var. Sonu belli mi? Belli. O zaman niye yaşıyoruz? " Deyip geçiniyorlar. Bilmiyorlar ki kendileri belirliyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı