Neden?

Hocam neden neden? Kıyafetlerimizin bilinci olsaydı bugün beni giydi veya giymedi diyerek sevinip üzülebilirlerdi, neye göre seçim yaptığımızı bilselerdi anlayışla karşılarlardı muhtemelen. Her şeyi bilip tahmin edemediğimiz için kaotik bir düzende yaşıyoruz.
 
Kaosun içinde ortaya çıkan yaşam biçimleriyiz bence de, belki de farkındalığımız lanetimiz olabilir drama yapalım dersek. Ölüm hassas insanlar için bir bakıma kurtuluştur çünkü zaten cehennemdir dünya o insanlar için, ancak dini açıdan baktığımızda ölüm tamamen ibadete göre huzur veya ebedi azaptır işte. Neden insanın ölüm ile huzur bulup, ölünce yok olma seçimi elinde yok? İnsanın zaten nerede seçim hakkı var ki, sadece kendimizi kandırıyoruz egolarımızı tatmin etmek için. Komik, sanki seçimlerimiz ile yaşıyoruz!!... 🙄 😁
 
Nedenlerin sonu gelmez. Felsefede her kafadan bir ses çıkar. Çoğu felsefi görüşü okur ve mantıklı bulursun. Öyle de olabilir, böyle de olabilir, şöyle de olabilir dersin. Bu durum yalnızca daha fazla neden sorusu ortaya çıkartır. Böylece hepsi birbirini tetikler ve zincirleme bir anlaşmazlık doğurur.
 

Geri
Yukarı