Nedir bu baştan aşağı soğuk su dökme olayı?

  • Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 4B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
P

pusat57

Ziyaretçi
Başlarından aşağı soğuk su döküyorlar ya bence harcanan o kadar su'ya yazık be. Yapmayın böyle şeyler. Hasta olup olmadığını çok merak ediyorsan bir kere kafanı sok suyun altına çıkar. Anlamıyacak kadar geri kafalı olamazsınız ya. Yapanlara gördükçe dövesim geliyor ya çok video var litrelerce su harcanıyor. O suya muhtaçsın sen.
 
Sen gerek duymadıkça duş alıyor musun? Su tasarrufu için duşta kova kullanıyor musun? O kovadaki su duşta harcadığının kim bilir kaçta biri? Sosyal medyada saçma saçma şeyler moda yapılırken (Selfie) bu modanın pek bir zararı yok, daha önce ALS ile ilgili bir şey bilmeyen bu modayla öğrenen kim bilir kaç insan var.
Bak bunu amacından uzak yapan insanlar var ama sen direk kampanyayı suçlayamazsın.
 
Selfie'nın su tüketimine zararı yok ve kampanyayı suçluyan da yok. Boş boş eğlence için dökülüyor sular. İhtiyaçla eğlenceyi bir birine karıştıramazsın. Duş ihtiyaçtır su içmek ihtiyaçtır. Baştan aşağı eğlence için su dökmek israftır.
 
Tertemiz içme suyunu israf eden yok ki, banyo yaptığın su sonuçta yani. O sular yok olmuyor ki yağmur olacak ileride. Kampanyaya sağlanan para miktarı karşısında bu hiç bir şey.
Sen israf oluyor diyeceğine bağış yap.
 
Bu etkinliğin bir amacı var, ALS hastalığına ilgi çekmek için yapılıyor. ALS korkunç bir hastalık olmasına rağmen ilaç şirketleri ve tıbbi kurumlar üzerinde pek fazla durmuyor. Bu hastalığın çözümü için ayrılan bütçeler çok az ve çoğu firma bütçe bile ayırmıyor. Bunun sebebi ise hastalığın genetik temelli olması ve her 100.000 kişide sadece 3-4 kişinin sahip olduğu bir hastalık olması. Böyle az miktarda görülen bir hastalık için şirketler gelir elde edemeyeceklerinden dolayı ne yazık ki para harcamıyorlar, kurumlar ise öncelikli olarak görmediklerinden dolayı tedavi araştırmaları yapmıyor, yapanlar ise kısıtlı imkanlar ile cebelleşiyor. Şu ana kadar milyonlarca dolar bağış toplandı (ABD ALS Derneği bağışları 100 milyonu geçti) ki bu miktar önceki senelerde toplanan meblağalara kıyasla çok daha fazla.

Bağışın ötesinde, insanların böylesine nadir görülen bir hastalık hakkında bilgi sahibi olması sağlandı. Kısacası bu etkinlik amacına fazlasıyla ulaştı. Harcanan su ise günlük aşırı tüketim miktarı ile kıyaslanamayacak kadar az.

Harcanan su konusunda daha detaylı bilgi için bu makaleye göz atabilirsiniz: Buz Kovası Mücadelesi Gerçekten Dikkate Değer Miktarda Su Sarfiyatı Yaptı Mı? – Evrim Ağacı
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı