Nedir Bu "Korsana destek yok!" Zorbalığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

onurryazgann

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2020
Mesajlar
171
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Birçok kez tanık oluyorum ki her yerde korsan bir şeyler kullanan insanların burnundan getiren bir kitle var. Şunu söylemek isterim ki asla korsan kullanan biri değilim. Ne oyun ne başka bir şey için durum aynı. Korsanı da desteklemiyorum. Açıkça hak yemektir. Ama. Ama dedim çünkü bazı insanların lisans almaya, orijinal almaya durumu olmayabiliyor. Herkes çat diye çıkarıp parayı lisans alamayabiliyor. Ve forumdakilerin bu konuda çok acımasız olduğunu düşünüyorum. Tamam, desteklemezsin, ben de desteklemiyorum ama bu yapılan bence biraz fazla. Sadece sizden yardım isteyen bir insan var karşınızda ve korsan kullanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan yazılımların alternatifleri var. Kimse sizi Windows kullanmaya zorlamıyor örneğin. Linux da kullanabilirsiniz. Dışarıda kimse milyon dolarlık araba pahalı diye çalıp kullanmıyor, uygun bir tane alıyor.

Oyunları da korsan oynamak zorunda değilsiniz. İndirim bekleyebilirsiniz veya ileride satın alabilirsiniz. Sinemaya veya tiyatroya zorla girmeye benziyor bu.

Etik ve yasal kısmını geçtiğimizde teknik kısmında da korsana özel sorunlar var. Kimse korsana özgü sorunları ezberlemek zorunda değil. GTA V ilk korsan olarak çıktığında çöküp duruyordu mesela. Yapımcıya bile destek olunmazken sorun yaşayan kişiye destek olunması bekleniyor. Üstelik bunların yanında yükleyen kişi zararlı yazılım ile beraber yüklediyse bir de bu sorun ortaya çıkıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı