Niye kimse mutlu değil?

İnsan bir şeye ulaşana kadar ulaşmak istediği şeyin ona yeteceğini düşünür. Ulaşmak istediği şeye ulaştığında iste fikri güncellenir ve daha iyi bir yere şeye ulaşmak ister. Bu döngü böyle devam eder ve insanın isteklerinin sonu yoktur.

İsteklerinde sınır olmayan bir varlık için mutlu olmak anlık bir olaydır. İstediği gerçekleştiği ve aldığı haz bittiği zaman yeni istekler, yeni hazlar peşinde koşacaktır. Genelde de bu koşuşturmaca sırasında mutsuz olacaktır.

Her insan için mutluluk farklı bir anlam ifade eder. Kimisi için bir evinin olması kimisi için havanın güneşli olmasıdır mutluluk. Fakat her ne olursa olsun hiçbir zaman sınırlarla çevreli değildir. Bu yüzden mutlu olmak peşinde koşup durur insanoğlu. Hayatının sonuna da mutlu olmaya çalışırken gelir.

Basit bir varlık için basit bir döngü. :)

İnsan doğası gereği kendine hep hedef koyar ona ulaşmak ister. Ulaşınca veya vazgeçince farklı şeylere odaklanır. Aklın sınırı olmadığı için insan kendini hep bir adım öne atmak ister ve sonsuz düşüncelerin arasında mutlu olacağı şeyleri yapmaya çalışır. Mesela bir insan aylık 5000TL ile çalışırken 6500TL ücretli bir işi görür ona girmek ister. Bu sefer şu anki çalıştığı iş ona güzel gelmez o işe yönelir.

Hocam kendi mutsuzluğumun sebeplerini diyeyim. Ekonomik olarak istediğimi sınırlı bir şekilde olsa da alabilen birisiyim yani ekonomik olarak sorun yok -20 bin tl lik sistemin ekonomik olarak pahalı olduğu için okadar pahalı şeyleri katmadan diyorum- ekonomiyi kenara atarsak konuşma problemim var ve sosyalleşemiyorum hayatımı yaşayamıyorum bir genç olarak fakat aktif birisiyim, yani konuşma beni yönetiyor denebilir. Derslerde başarılı değilim yani çabalıyorum fakat pek olduğu söylenemez. Bu ikisinden birisi olsa diğerine gaz verir mutluluk verir yardım edebilir fakat olmuyor. Ders konusunu boşverirsekte vücudumdan şikayetçiyim güzel bir vücudum yok zayıfım. Geliştirmeye çalışıyorum bunu yavaş yavaş yemek yiyerek evde şınav, mekik ve dambıl hareketleri yaparak. Yani sonuç olarak mutsuzum. Konuşma problemimi %90 şekilde yenip birkaç kelime, harfte zorlanmaya indirir ve ingilizce öğrenirsem hayatım efsane, muhteşem, halikularde, hayallerin ötesi olur (çünkü amerikaya giderim)

Tamamen ekonomi ile alakalı olduğunu düşünüyorum şiddet ve aile içi kavgayı da buna bağlıyorum bir insanın her gün eve acaba bu ayı nasıl çıkaracağız diye düşünürek gitmesi o insanı hem mutsuz eder hem de agresif bir birey haline getirir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı