Note9 Su Geçirdi

Tanımsız arıza kontenjanından yırtarsa bir ihtimal. Yoksa firmaların umrunda değil müşteri memnuniyeti.

Kesin ve katı bir dilde konuşmak yanlış ve yanıltıcı. Ben brick olmuş telefonumu garanti kapsamında değiştirmiştim. Oysaki yazilimsal bir müdahalede garanti kapsamı dişinda olması gerekir. Ben tecrübe etmiş birisi olarak bir öneride bulundum. Kesinlikle olmaz umurlarında olmaz demek yanlıştır.
 
Kesin ve katı bir dilde konuşmak yanlış ve yanıltıcı. Ben brick olmuş telefonumu garanti kapsamında değiştirmiştim. Oysaki yazilimsal bir müdahalede garanti kapsamı dişinda olması gerekir. Ben tecrübe etmiş birisi olarak bir öneride bulundum. Kesinlikle olmaz umurlarında olmaz demek yanlıştır.
Brick olmuş bir cihaz düzeltilebilir. Ama sıvı teması almış cihaza yapılacak bir şey yok. Hiçbir firma istemez kendine fazladan maliyet kalemi çıkarmayı
 
Brick olmuş bir cihaz düzeltilebilir. Ama sıvı teması almış cihaza yapılacak bir şey yok. Hiçbir firma istemez kendine fazladan maliyet kalemi çıkarmayı.

Dediğiniz çok doğru ama benim telefonum tamir edilmedi bir üst modeli verilerek halledildi sorunum benim senaryomda daha büyük maliyeti oldu firmaya ama değişim sağlayıp mağdur etmemişlerdi. Yani firmalar bazen böyle konularda yardımcı olma yoluna gidebiliyorlar.🙂
 
Ben 4 yıllık S7 edge telefonumu bazen lavaboda yıkıyorum. Havuzda su altında videolar çektim.
Bu zamana kadar hiçbir sorun çıkmadı.

Anlık bir temasla bozulması ilginç.
 
Eğer bir darbe aldıysa veya servise gittiyse su geçirmezlik özelliği zarar görebiliyor. Şuan da S10+ kullanıyorum su altında çok kez kayıt aldım, telefonu sabunla defalarca yıkadım. Bundan önce S8 kullanıyordum çamaşır ve bulaşık makinesi hariç her yerde yıkamışımdır. Bu durumu garanti kapsamı içerisinde değerlendirmiyor olabilirler. Ancak normal şartlarda telefonunuz hasarsızsa, talimatlara uyuyorsanız ve servis geçmişi yoksa su alma ihtimali çok ama çok düşük diyebilirim.
 
Su geçirmezlik ve suya dayanıklılık özelliği olan cihazlar aslında su temasına karşı dayanıklı. Fakat siz daha önce cihaza müdahale edip açtıysanız veya herhangi bir telefoncuda tamir gördüyse bu özellikler devredışı kalır tamamen. Yada çok düşürdüyseniz cihazı aldığı hasarlardan kenarlarda boşluk oluşmuş olabilir bu yüzden su almış olabilir.
 
Note9 telefonumun su ile teması oldu. En başta güzelce kuruladım telefonda bir sorun yoktu sonra kamera buğulandı, hoparlörler gitti vs. hoparlörler saatler sonra düzeldi kamera da bir tık daha iyiye gitmişken birden bire ekran yeşil olup olup durdu. Sonra düzeldi. Bir süre sonra tekrardan direkt ekran gitti. Şu an telefonun dokunmatiği çalışıyor, telefonu yeniden açarken Samsung yazısı yeşil gözüküyor ve daha sonra ekran hiç gelmiyor. Pirince koydum ve yarın sabah tekrar kontrol edeceğim. Ne yapmaliyim?

Telefon suya ne kadar maruz kaldığına bakman lazım çok kaldıysa sertifikası varsa bile ilk başta çalıştırmasaydın bekleseydin sorun olmazdı.
 
Cihazlar su geçirmez değil suya dayanıklı olarak geçiyor. Üstelik zamanla, özellikle aldığı darbeler ile, suya dayanıklılığını kaybedebiliyor.

Sıvı teması genelde garanti kapsamında sayılmıyor. Ama örneğin bir arkadaşım aynı durumda bir şekilde kabul ettirip garanti kapsamında onarım yaptırmıştı. Bazen şans da gerek sanırım.

Örnek olarak Mate 20 Pro'nun sitesinde geçen bir açıklama:
IP68

Cihazınız kontrollü bir ortamda test edilmiştir ve bazı durumlarda sıvı sıçraması, su ve toza karşı dayanıklılığı onaylanmıştır (IEC 60529 uluslararası standardı tarafından tanımlandığı üzere IP68 sınıflandırma gereksinimlerini karşılar).

Su ve toza dayanıklılık kalıcı değildir ve zamanla normal aşınma sonucu dayanıklılık seviyesi azalabilir. Telefonu ıslakken veya nemli ortamlarda şarj etmeyin. Temizleme ve kurutma talimatları için kılavuza bakın. Sıvı içinde daldırmadan kaynaklanan hasarlar garanti kapsamına girmez.
Kaynak
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı