Nvidia RTX Serisi Alınmalı mı?

Rx 480 kullanıyorum. Her güncellemeyi indirmeden önce update notes kısmından bu güncelleme ile gelecek bilinen hataları okuyorum ilk önce.
Geçen yıllarda Rsinbow Six Siege'de duvar patladığında oyun çökebilir diyordu ve çöküyordu.
Battlefirld 5'te yaralandığında birisi seni kaldırınca bug oluşabilir gibi birşey diyordu.
Geçen yıl rx 400 serisi ve 500 serisini etkileyen ve hala konusu açılan Wattman hatası ile karşılaştım. Format vs. çözmedi. Boşu boşuna Psu değiştirdim, sonra zamanla kendi kendine düzeldi.
Geçen ay oyunlarda saniye saniye takılmalar başladı. Wattman ile frekans ve güç limitini düşürünce düzeldi ama her windows açılışında kaydettiğim profili Wattman'dan girip yüklemem lazım. Msi Afterburner ile kalıcı yapmaya çalıştım, olmadı. Oyun çöküyor bu sefer.
Relive evlere şenlik. Kayıtlarda nadiren oyun sesini kaydediyor.
Update note kısmında hala güncel oyunlarda olası buglarla ilgili uyarıyor Vega serileri için.
Daha önce amd 270x kullanıyordum. Donanım sorunsuzdu ve yazılımında video kayıt veya basit arayüz yoktu ama Raja ve ekibi Amd'den gidince (İntel'e) nereden tutsan dökülüyor ekran kartları.
Forumda Rx serileri ile ilgili konu açan açana.
Bir amd kullanıcısı olarak diyorum.

İlginç ama bu sorun gördüğüm kadarıyla sadece bazı eski serilerde var.

Bir öneri Rtx serilerini Newegg üzerinden alın. Vergi+ gümrük dahil bayağı farkediyor fiyatları. Rtx 2070 almayı düşünüyorum mesela ben. 144 Hz 1080p freesync ile yıllarca götürecek bir model bakıyorum. Türkiye ile fiyat farkı:

Rx 480 kullanıyorum. Her güncellemeyi indirmeden önce update notes kısmından bu güncelleme ile gelecek bilinen hataları okuyorum ilk önce.
Geçen yıllarda Rsinbow Six Siege'de duvar patladığında oyun çökebilir diyordu ve çöküyordu.
Battlefirld 5'te yaralandığında birisi seni kaldırınca bug oluşabilir gibi birşey diyordu.
Geçen yıl rx 400 serisi ve 500 serisini etkileyen ve hala konusu açılan Wattman hatası ile karşılaştım. Format vs. çözmedi. Boşu boşuna Psu değiştirdim, sonra zamanla kendi kendine düzeldi.
Geçen ay oyunlarda saniye saniye takılmalar başladı. Wattman ile frekans ve güç limitini düşürünce düzeldi ama her windows açılışında kaydettiğim profili Wattman'dan girip yüklemem lazım. Msi Afterburner ile kalıcı yapmaya çalıştım, olmadı. Oyun çöküyor bu sefer.
Relive evlere şenlik. Kayıtlarda nadiren oyun sesini kaydediyor.
Update note kısmında hala güncel oyunlarda olası buglarla ilgili uyarıyor Vega serileri için.
Daha önce amd 270x kullanıyordum. Donanım sorunsuzdu ve yazılımında video kayıt veya basit arayüz yoktu ama Raja ve ekibi Amd'den gidince (İntel'e) nereden tutsan dökülüyor ekran kartları.
Forumda Rx serileri ile ilgili konu açan açana.
Bir amd kullanıcısı olarak diyorum.
Sonra neden intelin kartları pahalı diyoruz. AMD bu sorunları çözse ben intel almam bir daha, iyice tekel olmaya başladı.
Bir öneri Rtx serilerini Newegg üzerinden alın. Vergi+ gümrük dahil bayağı farkediyor fiyatları. Rtx 2070 almayı düşünüyorum mesela ben. 144 Hz 1080p freesync ile yıllarca götürecek bir model bakıyorum. Türkiye ile fiyat farkı:
Bazen sahibinden.com da Yurtdışından alınan ama kutusu açılmamış kartlar 3000 TL civarında bulunabiliyor.

Rtx serisinde Amazon ve Newegg kullanıcı yorumlarına bakınca uygun fiyatlı birçok model arızalı çıkıyor. Mayın tarlası gibi düzgün Rtx bulmak. Hepsiburada'da tek tük var arıza yorumu ama yurt dışında epey yorum var.

Ben nerede reklam içindi bir daha böyle bir teknoloji kullanılmayacak dedim ?
Online oyuncular için en önemli şey FPS sonra grafik, RT vs geliyor. Yeri geliyor daha fazla FPS içşn daha düşük ayarlarda oynuyoruz. Single oyunlarda iyi gider ama bu teknolojiler ama bu seride kesinlikle online oyuncuların kullanabileceği kadar iyi durumda değil. Bir sonraki seride oturur bu teknoloji. Ben de o zaman geçiş yaparım, benim düşüncem böyle.
FPS istiyorsan git RTX Titan al. Bu kartlar 1080P'ye göre çok güçlü ve %100 kullanıma ulaşamıyorlar.
Senin dediğin gibi 1–2 firmayla anlaşıp güncelleme yaptırdığı tek oyun BF 5 olmayacak buna emin olabilirsin, ilk çıktığı sıralar RTX kullanılamıyordu ama güncellemeden sonra 4K'da bile RTX ile oynanıyor.

Oyun üreticilerinin bu konu üzerinde durursa ki mecbur duracaklar, tabii sizin gibi insanlar bir araya gelip hadi Nvidia'ya düşman olup hiç bir güncellememizi onlar için çıkartmayalım der ve dünyada her 3 bilgisayarın 2'sinde olup pazar payı diğerlerine göre çok daha yüksek olan bir firmayla aralarını bozarak bu yeni teknolojiye oyunlarını ayak uydurmazlarsa bu oyunları kim oynayacak ?

Ben burda elinde GTX 1060 1070 1080 olan insanlara hemen RTX serisine geçin demiyorum, sıfırdan 10 Bin TL gibi büyük meblağ verip eski nesil ekran kartı alacaklar için RTX serisini öneriyorum.

Senin yaptığın ezbere konuşmaktan başka bir şey değil lütfen araştırıp yorum yap.

FPS istiyorsan git RTX Titan al. Bu kartlar 1080P'ye göre çok güçlü ve %100 kullanıma ulaşamıyorlar.
Senin dediğin gibi 1–2 firmayla anlaşıp güncelleme yaptırdığı tek oyun BF 5 olmayacak buna emin olabilirsin, ilk çıktığı sıralar RTX kullanılamıyordu ama güncellemeden sonra 4K'da bile RTX ile oynanıyor.

Oyun üreticilerinin bu konu üzerinde durursa ki mecbur duracaklar, tabii sizin gibi insanlar bir araya gelip hadi Nvidia'ya düşman olup hiç bir güncellememizi onlar için çıkartmayalım der ve dünyada her 3 bilgisayarın 2'sinde olup pazar payı diğerlerine göre çok daha yüksek olan bir firmayla aralarını bozarak bu yeni teknolojiye oyunlarını ayak uydurmazlarsa bu oyunları kim oynayacak ?

Ben burda elinde GTX 1060 1070 1080 olan insanlara hemen RTX serisine geçin demiyorum, sıfırdan 10 Bin TL gibi büyük meblağ verip eski nesil ekran kartı alacaklar için RTX serisini öneriyorum.

Senin yaptığın ezbere konuşmaktan başka bir şey değil lütfen araştırıp yorum yap.
1080P den bahseden kim hocam ?
Sende emin ol ki Nvidia bile sizin kadar savunmadı bu kartları. Opitimizasyonlar gelene,oturuna kadar zaten 30 serisi çıkar.
Fazla tartışmaya gerek yok almak isteyen alsın. Ben 1070 den 2070-2080 e geçmeyi mantıklı bulmuyorum o nedenle bir sonraki seriyi bekliyorum.
Ben de senin ezbere konuştuğunu düşünüyorum.
kartlar çıkalı 6 ay oldu hala şöyle olacak,böyle olacak diyorsun.
Seneye 30 serisini çıkarırlar.
Ben nerede Nvida düşmanlığı yaptım? Bu ne saçma bir fanatizm? Bir ton para veriyoruz bu donanımlara eleştirimiz, fikrimiz olmasın mı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok tartışmışsınız fakat kimse de dememiş ki ''v.1 RTX kartlar ölüyor'' diye. Ayrıca AMD tarafında Radeon VII önerilmez çünkü kart daha çok profesyonel iş yapanlar için tasarlanmış kanımca.

Üçüncü veya dördüncü çeyrekte Navi mimarisi olan kartlar çıksın sonra konuşuruz tekrar.

Sıfırdan sistem toplayacak olsam alırdım. Güncel olarak işinizi gören bir bilgisayarınız varsa, sırf heves için RTX almayı uygun görmüyorum. Ben bir nesil daha bekleyeceğim. Bu arada olgunlaşmış olur nasılsa. 6. Nesil işlemci ve ekran kartımı da beraber güncellerim sanırım.

1080P den bahseden kim hocam ?
Sende emin ol ki Nvidia bile sizin kadar savunmadı bu kartları. Opitimizasyonlar gelene,oturuna kadar zaten 30 serisi çıkar.
Fazla tartışmaya gerek yok almak isteyen alsın. Ben 1070 den 2070-2080 e geçmeyi mantıklı bulmuyorum o nedenle bir sonraki seriyi bekliyorum.
30 Serisi çıktığında siz o zaman 40 serisini bekle dersiniz, bekle yavrum bekle diye bir şarkı vardı aklıma o geldi :)

Size kimse zorla RTX geç demiyor zaten sıfırdan sistem toplayacak adam napsın beklesin mi iki sene daha yeni kartlar çıkacak diye ?

Madem Nvidia'dan bukadar rahatsızsınız neden Nvidia ekran kartı kullanıyorsunuz ?

Birde yukarda 3 Bin TL'ye ikinci el 2070 önermissiniz sanırım sizin aylık maaşınız 10–20 Bin TL felan ikinci el ürüne okadar para verip içiniz yanmayacak.
Başlarda yazdığım gibi " Bekara karı boşamak kolay "
Sizi birde kendiniz alırken görmek isterim 3 Bin TL'yi ikinci el ürüne verirmisiniz veya Newegg gibi yurtdışı sitelerden 10 Bin TL'ye sistem toplarmısınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı