NVIDIA vs AMD

Bilgisayar önerisi isteyen arkadaşların başlıklarına bakarsan onlarca AMD ekran kartı fanboyu görebilirsin.
14000'e 8GB VRAM ile 3070 TI satılırken neden 12000'e 16GB VRAM'e sahip RX 6800 önermek fanboyluk oluyor? Warzone 1080P'de bile 3070 TI'da 7800MB görüyor. AMD önerme sebebimiz kısıtlı bir bütçede en yüksek performansı almasını sağlamak, RX 6700 fiyatına RTX 2060 mı önerelim?

Argümanın gerçekten bu mu? Ciddi misin?

Sanırım yanlış anlattım tekrar deneyeyim. NVIDIA fanboyu olsam AMD ürünlerini kullanmam ve kullandırtmam değil mi? Başlıkta diğer arkadaşa dediğim gibi AMD ekran kartları yaşattığı sıkıntılar dolayısıyla bilgisayar ile uğraşma becerisi olmayan veya uğraşmak istemeyen insanlar için uyumlu ekran kartları olmadığını düşünüyorum. İşlemci olarak FX serisinden sonra gelen Ryzen serisi gerçekten büyük bir atlayıştı ama o atlayış ekran kartı piyasasında daha gelmedi. İnşallah gelir de ekran kartı sektöründe de güzel bir rekabet olur çünkü NVIDIA böyle giderse 2500$ seviyesinde kart satmaya başlayacak gibi.

Sanırım yanlış anlattım tekrar deneyeyim. NVIDIA fanboyu olsam AMD ürünlerini kullanmam ve kullandırtmam değil mi? Başlıkta diğer arkadaşa dediğim gibi AMD ekran kartları yaşattığı sıkıntılar dolayısıyla bilgisayar ile uğraşma becerisi olmayan veya uğraşmak istemeyen insanlar için uyumlu ekran kartları olmadığını düşünüyorum. İşlemci olarak FX serisinden sonra gelen Ryzen serisi gerçekten büyük bir atlayıştı ama o atlayış ekran kartı piyasasında daha gelmedi. İnşallah gelir de ekran kartı sektöründe de güzel bir rekabet olur çünkü NVIDIA böyle giderse 2500$ seviyesinde kart satmaya başlayacak gibi.
Bende yanlış anladım biraz önceki cümleyi.

Uluslararası piyasa ile Türkiye piyasası bazen tutmuyor ama genel olarak tepe modellerden Nvidia ara modellerde bütçe sıkıntısı var ise AMD alınır.
Son seride ise bu fiyat performans olayı bir tık karıştı. AMD 7900xtx aibler 27 binlerde bekleniyor rtx 4088 29 bine satılıyordu gamerock model.

Bilgisayar önerisi isteyen arkadaşların başlıklarına bakarsan onlarca AMD ekran kartı fanboyu görebilirsin. Tabii ki AMD ekran kartı asla alınmaz demiyorum ama her durumda önerilebilecek bir ekran kartı değil. Özellikle bilgisayar toplama konusunda bilgisi olmayan yani bilgisayar sıkıntılarını kendi başına çözemeyecek insanlara önerilmesini doğru bulmuyorum. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen insana Linux önermek gibi bir şey gibi geliyor bana.

En son ne zaman AMD kartı uzun kullandın da bu sonuca varıyorsun güncel sistemini yazar mısın? Güncel sisteminden öncekileri de yazsan iyi olur çünkü başkalarının sorunlarını, PC'den anlamayan insanların sorunlarını referans gösterip kötülemek dünyanın en boş şeylerinden ve fanboyluklarından birisi. Ben sırasıyla yazayım ilk kartım FX 5200, 6600 GT, x1950 Pro, 9800GT, 7850, 1050 Ti, RX 570, 1660 Ti, RTX 2060 ve son olarak RX 6600. Tam olarak eksiksiz 2003'ten beri kullandığım kartların sıralaması. Ben mesela AMD öneriyorum çoğunlukla ama AMD fanboyu olsam gelipte kullanmazdım onca NVIDIA kartı? Mesela birileri öneri istediğinde bütçe sınırlıysa RX 6600 öneririm, amacım düşük bütçe ile yayın diyorsa bu sefer 3060 öneririm, kendi arkadaşıma sırf parası var diye ekran kartında şekili seviyor diye RTX 3060 Gaming X Trio aldırdım, kardeşimin 18-19K civarı bütçesi vardı ve bir sistemi uzun süre kullanmak istediği için RX 6800'lü sistem aldırdım. AMD kullanıcıları ve öneren kişiler fanboyluktan değil her anlamda F/P olduğu için öneriyorlar. Ben 1 yıllık kullanıcıyım şu ana kadar 2-3 defa WattMan hatası aldım onda da ekran kartından dolayı değil sistemden dolayı aldım. Adam overclock yapmayı bilmiyor dayıyor sonra test falan yok hata alıp duruyor diyor ki AMD sorunlu, RAM'i 3000 destekliyor ama gelip 3600 yapmaya çalışıyor diyor ki AMD sorunlu, CL17 RAM'i var CL15'e çekmeye çalışıyor diyor ki AMD sorunlu. AMD fanboyu olmak için geçerli bir sebep yok ki AMD'yi sadece F/P olduğu için sevebilirsin dersin ki helal olsun adamlara bütçe dostu. Ama NVIDIA çıkarsın mesela 3060'ın aynısını ve fiyatını 6K yapsın gider 5500-6000 lira 6660'e vereceğime o karta 6K veririm ve inan bunu çoğu kişi yapar. Ayrıca gerçek fanboyların NVIDIA tarafında olduğunu da görmezden geliyorsun. Adam 6K bütçem var diyor 1650S, 1660 ti öneren var sence bu fanboyluk değilde nedir?

Dostlar bu konuya bu kadar mesaj geleceğini hiç tahmin etmiyordum hepinize öncelikle teşekkürler ben de bu kadar mesaj olunca kendi düşüncelerimi aktarmak istedim bence NVIDIA daha iyi ekran kartları yapıyor ama AMD'nin de altta kalan bir yanı yok sadece diyebileceğim şeyler şunlar: Driver sorunları ve AMD'nin genelde F/P bazında ekran kartlarında uzun bir kullanımda istenilen sonucun verilememesi NVIDIA'ya diyebileceğim bir şey yok zaten bu piyasanın enlerindenler yıllardır hem AMD hem NVIDIA'yı da kullandım ve bence NVIDIA'nın fiyatları dışında bir sorunu yok ama bütçeye göre AMD'de önerilebilir neyse kısaca düşüncelerim bunlar teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı