OBP kaldırılmalıdır

Herkes lisede aynı eğitimi alıyor mu?(Devlet okulu için konuşuyorum) Devletteki Anadolu Lisesinin bile eğitimi farklı iken "eşit şartlarda sınav" bana mantıklı gelmiyor. Üstelik işe zeka gibi faktörler girdiğinde iş daha da karışıyor. 90 IQ ve 110 IQ insan da aynı sınava giriyor hani e eşitlik? Bu iş sadece OBP'de bitmiyor balık baştan kokar.
Klasik olacak ama yüksek nüfuslu ülkelerde birilerinin kaybetmesi gerekiyor dengeyi sağlamak için. Mesela ABD'de ki sınav sisteminde parayı özel derslere basan kazanıyor, fazla bir çalışmaya da gerek yok önemli olan paran olması. Onlarda da OBP gibi bir sistem var ve bizimkinden çok daha önemli üniversiteye girişte.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu belgesele bakabilirsin. Çin ve Kore gibi asya ülkelerinde ise tam tersi bir durum var. Sınavları aşırı zor ve eleyici. Yani herkesin eşit şartlarda olduğu bir sınav sistemi sıkıntı çıkarır, en azından birilerinin bir şeyler kaybetmesi lazım ki zaten bizim sınav sistemimizde dediğinize benzer bir durum var. Sözel, Sayısal gibi bölümlere ayrılmış ve mesela sözel bölümünde derece yapmak sayısala göre 2 kat daha kolay fakat sözel bölümlerin iş imkanı sayısal bölümler kadar iyi değil. Yani bir şekilde gene birileri eleniyor ki olması gereken bu.

Eminim dersleri kopyayla geçenler şimdi özel okulların şişirme notlarını bahane ediyor.

Bence de kalkmalıdır. Katılıyorum. +1
Bu forumda yazarak kaldırmanız zaten imkansız ki kalkmayacakta. Hatta ben OBP'nin daha önemli hale geleceğini düşünmeye başladım baraj kalkınca. Bence bizim devlette ABD'deki gibi bir sistem kurmaya çalışıyor, özel okulları daha önemli hale getirmek istiyorlar bu sayede devlet daha fazla para kazanır ve hem de sınavı daha eleyici yapar ki gerekli olan bu çünkü ben sınavın şu anda yeterince eleyici olduğunu düşünmüyorum sınava giren kişi sayısını göz önüne alırsak.
Klasik olacak ama yüksek nüfuslu ülkelerde birilerinin kaybetmesi gerekiyor dengeyi sağlamak için. Mesela ABD'de ki sınav sisteminde parayı özel derslere basan kazanıyor, fazla bir çalışmaya da gerek yok önemli olan paran olması. Onlarda da OBP gibi bir sistem var ve bizimkinden çok daha önemli üniversiteye girişte.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu belgesele bakabilirsin. Çin ve Kore gibi asya ülkelerinde ise tam tersi bir durum var. Sınavları aşırı zor ve eleyici. Yani herkesin eşit şartlarda olduğu bir sınav sistemi sıkıntı çıkarır, en azından birilerinin bir şeyler kaybetmesi lazım ki zaten bizim sınav sistemimizde dediğinize benzer bir durum var. Sözel, Sayısal gibi bölümlere ayrılmış ve mesela sözel bölümünde derece yapmak sayısala göre 2 kat daha kolay fakat sözel bölümlerin iş imkanı sayısal bölümler kadar iyi değil. Yani bir şekilde gene birileri eleniyor ki olması gereken bu.

Burada yazdıklarımı okuyup belgeseli izlersen zaten anlarsın.

@480853 aslında ben de öyle düşünüyorum. Artık OBP baraj kaldırıldığı için tamamen sıralama sınavı oldu. Belki ilerleyen zamanlarda OBP'nin değerinin arttırıldığının haberini görebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
YKS, LGS = P2W
Ozellikle YKS...

Parayi ver.
Dershanesi, kursu, ogretmeni, kitabi, denemesi...

Hele hele yeni YKS sistemi...

@499337 emin ol dershaneye gidenlerin de ben tam verim aldığını düşünmüyorum. İş gene kişinin kendi çalışmasına bakıyor, dershaneye denemesi için kayıt olunabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı