Ölüm Korkusuyla Nasıl Baş Ediyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben her gün ölme olasılığımı düşünerek hareket ediyorum açıkçası. Fakat bunu yapmam ölümden korktuğum anlamına gelmiyor. İnsan şu an ekiyorsa öldüğünde de korkmaz, ektiğini çok güzel şekilde alır diye düşünüyorum. Daha da güzel yaşar öteki tarafta. Ölüm aslında yeni bir başlangıç. Ayrıca şöyle bir ayet var:
"Bilesiniz ki Allah dostlarına asla korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler." Yunus Suresi 62.ayet
Tabi benim düşüncem bu yönde. 🙂

Öldükten sonra, ölmeden önce yaşanan hayatın tekrarını inananlar için kıyamete, inanmayanlar için sonsuza kadar hiç bir şeyi değiştiremeden izliyor olabiliriz.

Benzer duyguları ben de yaşıyorum. Herhangi bir dini inancı olmayanlar acaba nasıl başa çıkıyor? Düşünsene, artık gücün kalmıyor ve toprağa veriliyorsun. Sonrası mavi ekran. Bitiyor yani devamı yok. Düşünüp edemiyorsun. Yazarken bile irkiliyorum. İlla inandığım din olmasına gerek yok. En azından birinin doğruluğu olsun ve sonla karşılaşmayayım, tek isteğim bu.

Şimdi, biyolojik olarak bakarsak üreyince zaten ölümsüzlük sağlıyorsun senin kanını, genini, dna'nı taşıyan birileri çıkıyor bu devran gidiyor. Kalbi duran insanlarla konuştuğum kadarıyla adam morg'da uyanmış uykudan farksız ve huzurlu bir karanlık, ölmeden önce nasılsa öldükten sonra da öyle. Sen sadece bu dünya'ya gelen milyarlarca kişiden birisin, din palavraları aklını bulandırmasın.
Bu gece saatlerinde gerçekleştireceğim eylem ile/intahar ederek
Önce ismini yazmayı öğrenin sonra edersiniz.

Hiçlikten korkmayı hiç anlayamadım. Bunun dini inanışlardan ötürü olduğunu düşünüyorum. Kişi kendini evrende çok önemli ve ön plandaki bir varlıkmış gibi düşünüyor. Ayrıca öldükten sonra bilincinin sonsuza kadar yarı açık yarı kapalı bir şekilde varlığını sürdüreceğini mi hayal ediyor nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı