Ölüm var

Hayatımda ilk defa votka içtim. Diğer tarafı ziyaret ettim. Bir anımı anlatayım. Sabah teyzemde kahvaltıdaydık. Akşam ezanında evinden cenazesinin çıkardık. Hayat çok kısa. Elimizden geldiğince yaşamak lazım.
Sarhoş olma tecrübesini ben de yaşadım. Beklediğim gibi, iyi değildi. Kusmalı musmalı... :) İçimde kalmadı en azından.

İhtiyaç fazlasını kast ettim. Zenginlik hayalleriyle ironik şekilde üniversite okumayı kastettim. Kendimi ele alacak olursam 27-28 yaşlarında mezun olacağım. Yeni mezun birisi zengin olamaz, o yaştan sonra işimi elime aldıktan sonr aben gelecek parayı ne yapayım? Ayrıca para sadece örnekti. Biraz yaşadığımız hayatı sorgulayalım istedim.
Eğer erken yaşta para istiyorsak okumamamız gerek, okumazsak eğer işimizi şansa bırakıyoruz demektir.

Hepimiz öleceğiz. Bütün her şey hiç olacak, siz de hiç olacaksınız. Ardınızdan üzülenlerin farkında bile olmayacaksınız çünkü hiç olduğunuzun farkında bile olamayacaksınız. Eğer birazdan öleceğini bilseydin, yaşadığın hayatın hakkında ne düşünür ne hissederdin? Kendine vakit ayıramadığını, sürekli kalıplara uymaya çalıştığını, sürekli "iyi" bir insan olmaya çalıştığını, hayallerini gerçekleştiremediğini, seni mutlu edecek şeyleri yapmadığını düşünür müydün? Sürekli para kazanma üzerine kurduğun hayatında seni mutlu edecek, kaybettiğin zamanı geri getirecek parayı bulabildin mi bari? Aradığın şey para mı gerçekten?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güzel bir hayat yaşamak istiyorsan, paran olmalı. Senelerce söve söve sınavlara girip, mezun olduktan sonra bir insan için köle gibi çalışarak güzel bir hayat yaşayamazsın. Birazdan öleceğimi bilsem, sadece isyan ederdim. Tr'de doğduğum için isyan ederdim.

Hepimiz öleceğiz. Bütün her şey hiç olacak, siz de hiç olacaksınız. Ardınızdan üzülenlerin farkında bile olmayacaksınız çünkü hiç olduğunuzun farkında bile olamayacaksınız. Eğer birazdan öleceğini bilseydin, yaşadığın hayatın hakkında ne düşünür ne hissederdin? Kendine vakit ayıramadığını, sürekli kalıplara uymaya çalıştığını, sürekli "iyi" bir insan olmaya çalıştığını, hayallerini gerçekleştiremediğini, seni mutlu edecek şeyleri yapmadığını düşünür müydün? Sürekli para kazanma üzerine kurduğun hayatında seni mutlu edecek, kaybettiğin zamanı geri getirecek parayı bulabildin mi bari? Aradığın şey para mı gerçekten?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam 2.hayat yok mu ya dinî inançlara göre
Galiba inançsız bir ders bu felsefe şeyi.

@mutsuzfiberdolabı Başınız sağolsun bu arada, o kısım gözümden kaçmış. Yakınlarımı ben de kaybettim, acı olduğunu biliyorum ama artık yakınlarımın kaybında acı hissetmiyorum. En azından ağlayacak kadar hissetmiyorum. Geçen yıl 3 akrabamı kaybettim, insan tecrübe ettikçe güçleniyor, normal karşılıyor.

Daha da kötüsü bizi tanıyan son insan da öldüğünde hiç doğmamış gibi olacağımız gerçeği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı