Ölümden sonra dirilme mümkün mü?

Bence mümkün değil, umarım da mümkün olmaz. Olsa bile senin benim gibi insanlar bu teknolojiye eriştirilmez. Bu şey ciddi anlamda gerçek olursa faciaya dönüşür. Doğanın dengesini bozmamalıyız bence.
 
Bence kişinin beyni ve nöronları zarar görmediği sürece diriltme işlemi yapılabilir. Bir şekilde bizdeki nöronları, konak bir bedene aktararak veya konak bedenin nöronları bizim nöronların verdiği tepkileri ona ekleme yaparak olabilir. Günün sonunda o kişinin biz olmayacağımız doğru olabilir fakat hepimiz bilgisayar tarzı depolama ile çalışan varlıklar gibi bir şey değil miyiz?

Ruhlardan bahseden olmuş. Ruhlar bence Virtual connection gibi, bir kişi var oldukça ve orijinal bedenin depolamasına sahip olduğu sürece bu connection aynı kalacak ve aynı datayı yollayacak , ağ bağlantısı tekrar çalışacak ve Virtual ortama bağlanacak. Bu Virtual ortamında da Virtual olma olasılığı var tabii, ne de olsa olduğunu var sayıyoruz, var saymasak olmazdı zaten. :D
 
Ölüme çare bulunur fakat ölümden sonra dirilsen bile o sen olmayacaksin. Beyin hücrelerin öldugu icin baska biri dogar ortaya.

Aslinda yaslanmayi durdurmak mumkun. Elf gibi 5000-10000 sene yasayabiliriz.
 
Bence mümkün değil, umarım da mümkün olmaz. Olsa bile senin benim gibi insanlar bu teknolojiye eriştirilmez. Bu şey ciddi anlamda gerçek olursa faciaya dönüşür. Doğanın dengesini bozmamalıyız bence.

Yaşlanma sebepleri yüzünden olan ölümü engellemek teorik olarak mümkün. Nasıl yapılacağına dair birçok bilgi elimizde kısmen mevcut. Zaten insan ömrünü gelişmiş sağlık teknolojisiyle büyük ölçüde arttırmayı başardık. Yaşlanmayı yavaşlatacak birçok araç şimdiden geliştirdik. Yaşlanmayı tamamıyla durduran ve tersine çeviren teknolojiler ilk çıktığında belki pahalı olsa bile zamanla ucuzlayacaktır. Bu süre de çok uzun olmayacaktır. Aksine kısa olacaktır. Doğa yani evrim bizim gibi canlıları bilinçsiz yöntemlerle geliştirdi. Artık doğadan çok daha iyisini yapabiliyoruz. Zeka doğadan daha iyisini yapabilir. Zaten şu an da yaptığımız bu. Diğerine dediğinize gelirsek eyer kast ettiğiniz yaşlanmayı durdurmanın doğanın dengesini bozmak olduğunu söylüyor iseniz zaten bunu kısmen yaptık 30 bin yıl önce ortalama insan ömrü 18-20 yıl arasıydı şu an birçok gelişmiş ülkede sınır 80 barajını aşmış durumda. Ve tahminler 2030 yılında 90 barajını da aşacağı. Aslında dünya da durum giderek iyileşiyor.
 
Ölüme çare bulunur fakat ölümden sonra dirilsen bile o sen olmayacaksın. Beyin hücrelerin öldüğü için başka biri dogar ortaya.

Aslında yaşlanmayı durdurmak mümkün.
Elf gibi 5000-10000 sene yasayabiliriz.

Elf bulduysanız bana da bir tane yollayın hocam, paylaşmak sevaptır.
 
Çok bilim kurgu filmleri izlemişsiniz.

Yüzlerce yıl önce de aya gitmek de bir bilim kurguydu. Zaten artık çok ucuza genleri istediğimiz şekilde düzenleyebiliyoruz. Şu an zaten bunu kısmen teorik olarak nasıl yapacağımızı biliyoruz. Bir çok yöntem önerildi. Ve geliştiriliyor. Bu konuda ki bilimsel gelişmeleri göz ardı ederek bunu saf bilim kurguya bağlamak şu an geldiğimiz noktayı bile görmemektir.
 
Şöyle bir şey olabilir.

1-Birebir karakter kopyası hesaplanır yapay zeka ile
2-ve yüzde 90 genetik benzerlik bulunur

Bildigimiz ölmüş insanın kopyası yaratılır. Hatta zihnine önceki hayatından yaşanmış gibi her şey gösterilir vs. Bu yol degişik bir yol ama bilimsel olarak bana hiç imkansz gelmiyor.

Kısacası bu yeniden diriltilen insan aslında ölen kişi degil. Ona benzer üretilmiş bir kopya olacaktır.
 

Geri
Yukarı