Ölümden sonra ne oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kafasına göre tesfir etmiş o her kimse.
Parantez içleri çevirenin eklemesi oluyor, o yüzden parantez içinde Sırat Köprüsü yazıyor. Sırat Arapça'da yol demek.

Ebu Said el Hudrî'nin rivayetinde Peygamberimiz (asm) şöyle buyuruyor:

"Mahşerde muhakeme ve muhasebe işlerinden sonra Cehennemin üzerinde bir köprü (Sırat) kurulur. Allah şefaate izin verir. (Mü'minler) 'Ya Allah selamet ver, selamet ver, diye dua eder durur.' 'Ya Rasulallah, köprü nedir?' diye sorulduğunda; 'Kaypak ve kaygan bir yoldur. Orada; kancalar, çengeller ve Necidde bilen sa'dan denilen sert dikencikler gibi dikenler vardır. Mü'minler amellerine göre kimi göz açıp kapayıncaya kadar, kimi şimşek gibi, kimi rüzgar gibi, kimi kuş gibi, kimi iyi cins yarış atları gibi, kimi deve gibi süratle geçerler. Mü'minlerden kimi sapasağlam kurtulur. Kimi de tırmalanmış (hafif yaralı) olarak salıverilir. Kimileri de cehennem ateşi içerisine dökülür.'" (Buhari, Müslim, Tirmizi'den naklen Mansur Ali Nasıf, Tâc, V, 394-395).
 
Din dışında bunun bir açıklaması yok. Dinlere inananlar için bir şeyler oluyor. Dinlere inanmayanlar için hiçbir şey olmuyor. Bilincin yani ruhun, dinlere göre başka bir boyuta geçiyor. Bunu kanıtlayamayız. Ancak kanıtlanabilecek bir şey varsa o da bedeninin doğaya karıştığı. Öyle ya da böyle bedenini oluşturan elementler gelecekteki bitki ve hayvan nesillerinin vücutlarında yaşamaya devam ediyor. Dünya son bulduğunda da belki de bu elementler bir başka güneş sistemindeki yıldızın elementlerinden biri olacak veya bir başka gezegenin içeriğini oluşturacak. Yani seni oluşturan elementler ve atomlar süreç içersinde sürekli dağılıp birleşerek farklı varlıkları oluşturmaya devam edecek. Bilincini saymazsak, bir noktada her zerre ölümsüz gibi düşünülebilir. Çünkü sürekli farklı formlarda tekrar tekrar bir araya geliyorlar. Ancak proton bozunması teorisi birkaç yüz milyar yıl içersinde gerçekleşirse ve tüm atomlar dağılarak radyasyon enerjisine dönüşürse işte o zaman şimdiki haliyle bu döngüdeki ölümsüz zerre olayı kalmayacaktır.
 
Son düzenleme:
Allah şefaate izin verir

Bu hadisin gerçek olmadığını bu cümleden anlayabiliriz.

Kanıt istersen;

"Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden şefaat umarız" Fatiha 5

"Aracıların şefaati bir yarar sağlamaz" Müdeessir 48

"Göklerdeki meleklerin bile şefaati bir yarar sağlamaz. Ancak Allah'ın dilediğine ve hoşnut olduğuna izin vermesinden sonrası başkadır" Necm 26

Necm 26 yüzünden oluşan bu şefaatçilik mevzusu yanlış anlaşılıyor. Şefaat, birini Cehennem'den alıp Cennet'e getirme yetkisinin insana verilmesi değildir. Cennet'in katlarından daha üstte olan birinin daha alttaki birini yanına alabilmesidir. Mesela Firdevs Cennetleri'ndeki bir anne, Adn Cennetleri'ndeki oğlunu yanına alabilir.
 
İrmığa gidiiyyıorumm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyin bir yaratıcısı olduğunu iddia edip hep "kalem bile kendi kendine olamıyor" diyen arkadaşlar da kalem bile yaratıcıya ihtiyaç duyarken evrenleri yaratabilecek kudrette bir varlık nasıl kendi kendine öylece var olabiliyor açıklarsa ben de dine inanırım 🙂

Tanrıyı insanlar yarattı. Bir insan tanrıdan bile üstün olabileceği gibi bir ottan bile vasıfsız olabilir. Gelişmiş beyinlerimiz imkansızlıklar ve mucizeler dünyasına giriş biletimizdir.

Böyle güzel bir düzenin kendi kendine oluşması imkansız.
 
Cennet ve cehennem ikilemi aşırı mantıksız ve çelişkili geliyor bana. Bir kere hayatta adaleti vicdan değil şans belirliyor, Afrikada paralı asker olmak üzere yetiştirilen bir çocukla, İsviçrede zenginlikle yetişen bir çocuğun sahip olduğu duygular aynı değil. Sizce yahudiler, gelecekte sırf inançları yüzünden yakılacaklarını bilselerdi, bu dini bırakmazlar mıydı? Yahudi olarak dünyaya gelmek istemezlerdi değil mi? Fakat o sürede Naziler, Yahudileri yakarken zevkten dört köşe oluyordu. Tanrıda öylece izliyordu.
 
Tanrı da öylece izliyordu

Diğer dinlerde farklı mı bilmiyorum ama Allah zaten sadece izler. Halkımızda bazı garip söylemler var, mesela "Amerika kötü şeyler yaptığı için Allah sinirden kıpkırmızı oldu. Elini bi' şıklattı Amerika'da kasırga oldu. Allah'ın sopası yok."
 
Sahte "müslüman"lara göre olanı anlatayım.

Her an senin ölmeni bekleyen sabırsız Allah, işkence etmek için kıyamet gününü bekleyemeyecek. Daha mezardayken sana "kabir azabı" çektirecek. Melekler gelip kafanı topuzla ezecek, şeytan gelip üstüne işleyecek vesaire vesaire, seni cehennemden beter etmeye çalışacaklar. Belki 10000 belki 100000 yıl azap çektikten sonra bile zalim Allah tatmin olmayacak. Seni huncarca yargılayacak, günahı 1000'le çarpıp sevabı 10'a bölecek. Sonra seni kesinlikle cehenneme götürecek, yolda bile işkence etmeye çalışacak. Kıldan ince kılıçtan keskin bir köprüden acı çektirerek geçirecek.

İlginç bir şekilde; ettiğin tövbeleri, işlediğin sevapları vb. hiçe sayarak seni günahların süresince yakacak zalim Allah fakat yine de tatmin olmayacak. Bu sefer günahların bitmiş olmasına rağmen seni rahat ettirmemek için kafana kara bir leke basıp öyle cennete yollayacak.

Bir de gerçekte kur'an'da yazanı anlatayım.

Ölünce uykuya dalıp, kıyamet günü uyanacaksın. Merhametli Allah tövbelerini vb. göz önünde bulundurarak sevaplarını 1000'e katlayacak, günahlarını 1000'e bölecek. Kendisine inandığın ve iyi bir kul olduğun için seni cennet'ine koyacak. Önce Cehennem'e git yan, sonra da lekeyle çık gibi saçmalıklar olmayacak. Kur'an'da 1 kere bile geçmeyen sırat köprüsü'nden geçmeyeceksin. Cehennemde ise uyuşturucu kaçakçıları, tecavüzcüler, kadın satıcıları, masum katilleri, hırsızlar, dinle insanları kandırıp para kazananlar, komşusu açken tok yatan zenginler, eşcinsellikte diretenler, kısaca gerçek günahkarlar olacak.

Allah'ın izniyle müslamanlar olarak cennete gideriz. Şöyle bir şey duymuştum. Cehennemde giden kişi eğer müslüman ise cezasını çekip Allah'ın merhameti sayesinde cennete gidecek diye biliyorum. Doğru mudur?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı