Öneri: Bilim başlığına açılan konulara dini mesajlar/ayetler atmak yasaklansın

• Konuyu başlatan 359149
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 212
  • Görüntüleme 12.731
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar işin aslı şudur. Hayatında doğru düzgün felsefe eğitimi almamış insanlar, büyük bir filozof olan ve aynı zamanda da müfessir olan İmam-ı Azam hazretlerinin mezhebine mensup olup kendisinin bile sorguladığı evrim ve tanrı kavramlarının bugün insanlar tarafından sorgulanmasını yadırgamaktadır. Ben de Hanefi mezhebine mensup bir insan olarak söylüyorum. Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini bilimle açıklayamayan Müslümanlar yarım kalmıştır. Ayette de geçtiği üzere: " Biz sizler için apaçık ayetler indirdik ve size ayetleri düşünmenizi emrettik." O yüzden bu ayet müslümanlığı yapanları pek fazla dikkate almayın. Bunlar Müslümanım deyip 2 haftada 1 Cuma'ya giden kesimdir. Size din kardeşim demekten utanıyorum. Allah'ın, Peygamber'in emri ve sünneti olan bilimi öğrenmiyorsunuz ve İslam'ı açıklayamıyorsunuz.

Dininizin 1500 yıl önce ispat ettiğini iddia ettiğinz şeyler zaten dininizin gönderilmesinden yüzyıllar önce öne sürülmüş ve kabul görmüş şeyler...

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, günümüz din tüccarları ayetlerinizi eğip bükerek araya bolca bilim sokuşturdu. Çoğu "bilim" ayetinin söylenme amacıyla tefsirinin yakından uzaktan alakası yok.
Gerçeklikle örtüşmeyen "bilimsel" safsataları saymıyorum bile.
Kabul görmüş şeyler ifadesi bile külliyen yalan, biraz araştırma ile insanların matruşka gibi ürediğini söyleyen "bilim kaynaklarını" bulabilirsiniz. Çokta eski değil, maksimum 500 yıl önce. :D

İnsan oluşumu örneği verebilirim. Ayrıca bilim kesin bilgiler değildir, sürekli değişebilir. Ancak dinin bize anlattığı şey 1500 yıl önce ne ise hala o. Asıl bizim ki kesin ve değişmeyen kaynak iken, sizin sunduklarınız her yeni teknolojik gelişmede değişebilecek cinsten örnekler. Zaten bundan 200 yıl önce insanların matruşka gibi ürediğini söyleyen "bilim kaynakları" bugün farklı şeyler söylüyor.
Hocam zaten bilimi dinden ayıran konu dogmatik olmamasıdır.Din 1500 yıl önce ne diyorsa hala aynı iken bilim doğruyu bulana kadar araştırmaya devam eder.Ayrıca dinin kesin olması doğru olduğu anlamına gelmez.

Kuran’dan büyük bilimsel makale yok 2.500.000 insan bunu söylüyor evrim ağacıda neymiş?
Aynen, aynen. En büyük bilim 1400 yıl önceki kitap. Evet.
Ayrıca bilim kesin bilgiler değildir, sürekli değişebilir.
Aksini iddia etmedim, çürümeye açıktır. Eğer elinde bilimsel kanıtlar ile desteklenen bir teori varsa sunarsın ve kabuk görür.
Ancak dinin bize anlattığı şey 1500 yıl önce ne ise hala o.
Göreceli. Kulaktan kulağa aktarılırken değiştirilse kimsenin ruhu duymaz.
Asıl bizim ki kesin ve değişmeyen kaynak iken, sizin sunduklarınız her yeni teknolojik gelişmede değişebilecek cinsten örnekler
Çünkü din dogmatiktir, güncelleme almaz, değişmez, 2000 yıl önce ne ise odur.
2.500.000 insan bunu söylüyor
O zaman bir şeye fazla kişi inanıyorsa o doğru mudur? Nasıl bir mantık bu?

Tabii, bilimsel makale yazan, makaleleri çeviren, sayısız ödül alan, Avrupa'da en iyi popüler bilim sitesi seçilen bir site. Ama ateist propagandası yapıyor bilim ile.
Bozacının şahidi şiracı. Kuran'da ''transhümanizm''den bile bahsediyor. Işınlanma ve nesnelerin interneti bile var. Senin ''Evrim Ağacı'' muz ağacından muz yesin. ''Agu Aguu''. Dedem maymun. 🤣 🤣 💩🤷‍♀️

Hocam zaten bilimi dinden ayıran konu dogmatik olmamasıdır.Din 1500 yıl önce ne diyorsa hala aynı iken bilim doğruyu bulana kadar araştırmaya devam eder.Ayrıca dinin kesin olması doğru olduğu anlamına gelmez.
Dinin doğruluğu her yeni keşif ile gün yüzüne çıkıyor ama.

Zaten dinde senin dediğin şeyi söylüyor. Düşün, doğruyu bulana kadar düşün.

Bozacının şahidi şiracı. Kuran'da ''transhümanizm''den bile bahsediyor. Işınlanma ve nesnelerin interneti bile var. Senin ''Evrim Ağacı'' muz ağacından muz yesin. ''Agu Aguu''. Dedem maymun. 🤣 🤣 💩🤷‍♀️
Çok güldüm be buna. İroni değildir gerçek anlamda söylüyorum. Emojiler, espriler bitirdi beni. Normalde kolay kolay gülmem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı