Öneri: Bilim başlığına açılan konulara dini mesajlar/ayetler atmak yasaklansın

  • Konuyu başlatan 359149
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 212
  • Görüntüleme 11B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ne yapsınlar? Bilim kurulunda ki bir bilim insanı bile "Allah Corona virüsü nüfusu eşitlemek için gönderdi.' diyor. Bence fazla bir şey beklemeyin.
 
Kanıtsız davaya bakılmaz. Önüme tanrı kendisinin bir kanıtını koysun, İslam'ın bir kanıtını koysun; mucizesini göstersin niye inanmayayım.
Allah senin için gökten melek mi indirecek yani?

Boş yorum. İlk başta size hak vermiştim güzel temsil ediyor diye de elinize yüzünüze batırdınız bu tür konulara hazırlıklı gelinmeli ki sonra - gibi kalmayın :)
 
Kanıtsız davaya bakılmaz. Önüme tanrı kendisinin bir kanıtını koysun, İslam'ın bir kanıtını koysun; mucizesini göstersin niye inanmayayım.

Koydu, hem de o mucize o kadar yakın ki. Camdan dışarı bakarsan bile anlayabileceğin bir mucize. Fakat siz anlamak istemiyorsunuz, saygı duyarım.
 
Koydu, hem de o mucize o kadar yakın ki. Camdan dışarı bakarsan bile anlayabileceğin bir mucize. Fakat siz anlamak istemiyorsunuz, saygı duyarım.
Hocam o dediğiniz size göre mucize çoğu kişi için mucize Ay'ın yarılması asanın yılana dönüşmesi falan.
 
Sana koca kitabı burda anlatayım mı az araştırsaydın zaten bu soruyu sormazdın
Kitabı toplamda 2 kere okudum. 1 tane bile kanıt yok.
Avrupa melek kanatlarını tartışırken İslam topraklarında gelişen bilimlere bakalım. Bugün Avrupa'nın tip, astroloji ve kullandığı bilimlerin tamamı İslam bilim adamları ve topraklarından ithal. Bu adamlar maymun dedelere sahip ''Evrim Muz Ağacı''na göre beyinsizmiş. Çünkü müslüman ve dine inaniyorlardı. Kaynakları Kuran'dı. Ama kaynakları muz ağacı olsaydı o zaman bilimsel olurdu. ''Agu aguu''. Dedem maymun. 🤷‍♀️ 💩 🤣
Tabii, tabii. İslam dünyasının 11. yy ile 14. yy arasındaki mükemmelliğini reddetmek mantığa aykırıdır. Keşke hep öyle kalsaydı. Kimse dini yüzünden aptal veya beyinsiz ilan edilmez, edilmemeli.
Bana evrimi kanıtla o zaman hadi buyur.
Yok birader seninle 3 kere daha konuştum. Olmayınca olmuyor.
Kanıt sunabilirim. Mesela hala balinalarda bacak kemiği bulunması, DNA'mızın sempanzeler ile %98.8 aynı olması, birbirinden tamamen bağımsız 4 farklı hayvan türünde (memeliler, sürüngenler, balıklar ve kuşlar) aynı kemiğin (pelvis) bulunması, neredeyse tüm canlılarda körelmiş organlar bulunması, bulabileceğiniz ara geçiş canlıları ve fosilleri. Bu canlılara en büyük örnek ise ornitorenktir. Bu canlı türü teknik olarak Memeli'dirler. Ancak gagaları vardır, zehirlidirler, elektrikle yönlerini bulurlar ve dahası, yumurtlayarak ürerler! Adeta sürüngenler ile memeliler arasında yaşayan bir geçiş türüdürler. Benzer şekilde akciğerli balıklar denizel ve karasal canlılar arasında bulunan, yaşayan ara türlerdir. Küçük bir araştırma ile bulabileceğiniz dinazorlardan kuşlara, hatta tavuklara geçiş fosilleri bunlardan bazılarıdır. Tiktaalik isimli bir canlı ara türün tam anlamıyle kendisidir. Sudan karaya geçiş canlısıdır. Fosiline bakarak bunu anlayabiliriz. Mesela elinizi yumruk yapınca bileğinizde bir tendom çıkıyorsa bu, insanların tırmanış yaptığı dönemden kalan resmen bir tarihi eserdir. İnsanların yüzde 80-85lik bölümünde bu hala mevcut. Bu körelmiş organa bir örnektir. Bu olmadan doğan insanlar herhangi bir eksiklik hissetmiyor. Çünkü körelmiş bir organ. Eğer araştırmak isterseniz bu kasın adı Palmaris Longus'tur. Mesela insanlarda kuyruk sokumu olması, embriyo 10-12 haftalık iken kuyruk oluşumu görülüyor. Fakat bu sırada bu kuyruğu oluşturan hücreler planlı bir şekilde öldüğü için kuyruk gelişimi yarıda kalıyor. Bir kaç milyon yıl sonra muhtemelen insanlarda kuyruk sokumu olmayacak yani. Umarım hala ne kanıt sunabilirsin demezsiniz. Eskiden yazdığım bir yerden kopyaladım.
Günümüz biliminde geçen şeyler önceki yüzyıllarda dini kaynaklarda geçmektedir.
Böyle bir şeye rastlamadım.
Müslüman kibri olarak belirttiğiniz itham etik olarak benim üslubuma uymuyor
Hocam orada o arkadaşa dedim. İslam alimlerinden çaldığını iddia ettiği için. Yanlış anlaşıldıysa yani tüm müslümanlara demişim gibi kusura bakmayın.
onu tartışma konusu ama siz bu konunun dini olarak tartışılmasını istemiyorsunuz
Bilim ve felsefe konusunda din istemiyorum.
Ayrıca kendi doğrularınıza uymayan bir şey olduğunda üslubunuzu bozup insanları küçümsüyor ve aşağılıyorsunuz
Benim değil, bilimsel doğrulara uymayanları hoş karşılamam. Ama üslubumu mümkün olduğunca korurum. Yine dediğim gibi, sinirlenip kendime hakim olamadıysam özür dilerim.
İnsanların fikirlerine saygılı olmayı öğrenememişsiniz. Önerim tartışma konularına saygılı olmayı öğrenmedikçe katılmamanız
Defalarca dedim, bilimi reddetmiyorsa ve dinini bana dayatmıyorsa isterse ineğe tapsın.
 
Bilimsel diyorum yalnız.
Bilimde bile her şey kanıtlanmış değil. Hatta büyük bir çoğunluk teori seviyesinde. Sen daha neyin kanıtını istiyorsun?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı