Oğluma yazılım ve kodlama konusunda nasıl destek olabilirim?

• Konuyu başlatan MKOTA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 73
  • Görüntüleme 5.570
Açıkçası çocuğunuz ile gerçek dünya uygulamaları yapabilirsiniz. Mesela otonom bir quadcopter. Bu hem çocuğun elektronik tarafını geliştirir (ki ben şu an elektronik hakkında bir şeyler yapıyorsam, o yaşlarda yaptıklarım sayesinde) hem de gerçek dünya uygulamaları insanı realiteye bağlar.

Bu Deneyap olayını düşünün bence, tabii bir öneri sadece. Çünkü cidden iyi çocuklar çıkabiliyor, mesela birisi:

Zdemir senin bile anlayabileceğin bir dilde paylaşıyor bilgilerini, senden anca "haha, LTSC GO brr!" tarzı cümleler görüyoruz. Varsa senin de bilgin, paylaş görelim.

Kendinle beni karıştırmamanı tavsiye ederim. Ayrıca LTSC GO brr ne alaka şimdi? Aktif olarak GNU/Linux kullanıyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. 4 ay önceki mesajımı niye hatırlattın? Galiba biraz küçük yaşta bir kardeşimizsin. Yoksa normal bir insan bu kadar takmazdı bu konuya.
Hahaha atanlar hayırdır siz?

Hocam bu adam öyle biri. Hemen zora gelince hakaret ettin, laf attın... Uğraşmaya değmez.

Dediklerin hiç anlaşılmıyor. Fakat yine de sana iyilikle yaklaşmayı deneyeceğim. Benimle sorunun nedir hocam? Neden ikide bir biriyle tartışmamı bekleyip mesajlarıma hahaha atıyorsunuz. E-posta'dan görmek bile sinir bozucu. Rica ediyorum, uzlasalim.

Dediklerin hiç anlaşılmıyor. Fakat yine de sana iyilikle yaklaşmayı deneyeceğim. Benimle sorunun nedir hocam? Neden ikide bir biriyle tartışmamı bekleyip mesajlarıma hahaha atıyorsunuz. E-posta'dan görmek bile sinir bozucu. Rica ediyorum, uzlasalim.
İkide bir atmıyorum. Haksizsan kızgın atiyorum, gülünç duruma komik işareti. Sadece 2 tane emoji attım.

Açıkçası bu tür çocukları ya da gençleri, küçük yaştan edinip yetiştiren yerler ve firmalar var, yerli ve yabancı. Eğer ciddi anlamda ilgisi varsa ve yeteneği de varsa onlara bakın derim. Sektördeki kilit alanlarda, küçük yaştan belirli bir disiplinde yetiş elemanların önemi büyük oluyor.
O firmalara örnek verebilir misiniz?

Adam akıllı bir sistem alın ucuza kaçmayın işlemci ve ekran kartına önem verin. Yani size diyeceğim ucuz okul ne bileyim ucuz eğitimlerden öte daha fazla eğitim verene gitmeniz bende hevesliyim ama üşeniyorum ya da inanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı