Okul insanı çok zengin yapar mı?

Sizce okul insanı ileride çok zengin yapar mı? Cevapları alalım.

Evet zengin yapar eğer adamakıllı bir bölümde okuduysan. Ne güzel masabaşı işim olur. Sanayiye giden çocuklar da zenginlik hayali kurar artık. Her sanayiye giden zengin olacağım sanıyor ama gençliği o pis yerlerde çürüyor.

Çoğu okuduğum finansal kitaplarda okul sistemi bizi iyi işçi olarak büyütüyor yani başımızda hep ağız kokusunu çekeceğimiz patronlar olacak onlara para kazandırıcaz ve em önemlisi devlete para kazandırıcaz vergi ödeyerek ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Çünkü çoğu başarılı girişimci lise mezunu bile değil birçok örneği var dünyada.

Girişimci olmak için okuman lazım diye bir şey yok ama okuyarak kendini girişimciliğin tutmasa bile garantiye alabilirsin.

Girişimci olmak için okuman lazım diye bir şey yok ama okuyarak kendini girişimciliğin tutmasa bile garantiye alabilirsin.

Peki okuyunca bize finansal anlamda hiçbir bilgi öğretilmiyor. Diploma desen yurt dışında buna şahit oldum parayla gidip liselerden üniversitelerden satın alabiliyorsunuz. Adam hiç okumadan doktor, muhendis olabiliyor mesela.

Evet zengin yapar eğer adamakıllı bir bölümde okuduysan. Ne güzel masabaşı işim olur. Sanayiye giden çocuklar da zenginlik hayali kurar artık. Her sanayiye giden zengin olacağım sanıyor ama gençliği o pis yerlerde çürüyor.

Benim bir arkadaşım var, oturuyorduk 5 kişi, bir anda yok sistem soyle yok böyle diye soylenmeye başladı diğer arkadaşıma ne diyor lan bu dedim. :D
Boyle tipler çok, sanayiye giden koseyi dönüyor zaten (!) Kendi bir şey yapmaz/yapamaz anca sistem eleştirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı