Okulda öğrencilere zorla marş okutmak normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Bireyin isteğine bağlı falan değil kişinin içinden gelir bu ülkenin adı türkiye ise saygı duymak zorundasın. Nice insanlar tanıyorum başka ülkede doğup büyümüş olmasına rağmen sırf bu ülkede yaşıyor diye Türkçe ve istiklal marşı öğrenen. Örnek Edin Visca.
Neden Türkiye faşistmi zorla kendi marşını bana öğretiyor

Geri kalmış bir ülkenin ritüelidir. Okumak isteyen okur, okumak istemeyen okumaz. Olay basittir aslında. Biraz geçmişe gidelim: Türk andı için de aynısı geçerli. Türk andının kaldırılması "kısmen" doğru bir karardır. Artık zorla okutulamıyor ama okumak isteyen de okuyamıyor. Sizin bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Okuyacaksın ya seve seve ya da... Biliyorsun devamını.

Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor Atatürk ne mutlu Türküm diyene demiş yani isteyen birisi kendi Türk olarak görmeyebilir göredebilir bireyin isteğine bağlı
İstiklal Marşı'na saygı duymak için Türk olma şartı yok. Türkiye'yi sevmek için Türk olma şartı da yok.

Zorundasınız. Okumak zorundasınız. Mustafa Kemal ve askerlerinin kurduğu bu ülkede Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşını okumak zorundasınız. Nokta. Okumayanlara disiplin cezası vardır. Müdürün okumaması ise açığa alınmasına sebep olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı