Okulda yaşadığınız tuhaf olaylar

6. sınıftayken öğretmen sindirim sistemini iyi öğrenmemiz için bize hangi organ nerde diye soruyordu. önce ağız dedi ağızımıza dokunduk , sonra boğaz vb. Sonucuyu tam söyleyecekti müdür girdi.
Son organı söyleyemem.
Ulan ya müdür 5 dakika geç gelsen hoca işi bitirmişti. Buna güldüm en çok.
Arkadaşlarımla uzun eşek oynarken arkadaşımın kafası köpük duvara girmişti.
Nasıl çıkardınız etrafını biraz daha kesip mi ya hak diyip belinden tutup çekerek mi?
 
Bir kere koridorda yürürken birisine çarptım. Tabii ortaokuluz ya küfürü adamlık sanıyoruz."hass ***" diye başladım. Bir baktım ki hoca. Tabii hocada erkek, oda artislik yapmaya başladı. Hayırdır LAN falan diye zaten en kadar zavallı bir insan olduğu o zamanki 14 yaşındaki bir çocuğa adamlık taslıyarak ortaya koyuyor. Neyse disipline falan götürdü. Müdürde insaflı çıktı, hocam bir arkadaşım sandım, dedim. Bu anımızda böyle.
 
Aklıma geldi sınıfta tren yapıyoruz mesajını görünce lise 1 yani 9. Sınıf normal bir gün okulda denemede kendi seviyesinde birinci olan kişinin duvara fotoğrafı çerçevelenip asılıyor. Bizim sınıftaki arkadaş 1. Oldu bizde fotoğrafı gizlice duvardan aldık arkadaşı sıraya kemerle bağladık (8 kemer anca yetti) ölü diye sırayı bütün koridorda gezdirdik edebiyatçı da tam kafa adamı nöbetçi hoca oğlum napıyorsunuz demek yerine bizle eğleniyor sonra müdür yardımcısı geldi arkadaş sıraya bağlı kaldı biz kaçtık disiplin ve 10 gün uzaklaştırma aldı.
Hocam bizim okulda biri bıçak saklamış, sınıftan biri de aramıştı hocaya çaktırmadan. Bulunamadı.
Biz ortaokulda akıllı tahtaların asılı olduğu yerlerde delikler olurdu oralara saklardık. Birde demir kanca yapmıştık onunla da çekiyorduk hoca elini istediği kadar soksun oraya bulamazdı.
Şişe çevirmece oynadık diye disipline gitmiştik. Ayrıca uygunsuz yasak bir davranış yapmadık. Bak aklıma geldi yine sinirlendim. İlk kez disipline gittiğim için ağlamıştım birde.
Hocam hocalar ile aranız iyi olursa birşey olmuyor.
Hocam 8. sınıfa gidiyordum. Sınıfta çelimsiz ama kendini çok bir şey zanneden biri vardı. Her gün okuldaki başka kızlarla konuşuyordu. Bir gün bu çocuğun çıktığı kız başka bir çocuk ile fotoğraf attığı için okulda kavga çıkarmıştı. Diğer çocuğa koridorda o***** ç***** diye bağırmıştı ve bizim koridorumuzda müdür odası vardı
Bizde de böyle birisi vardı bir gün yine konuşuyor gereksiz şekilde bende sinirliyim basım ağrıyor sıradan kalktım yazı yazıyordum gel buraya diye bağırarak yanına gittim. Durduğu yerde de binanın ayağı var kafasının arkasından tuttum duvara vurdum yarıldı kafası disiplinde hocalar ile aram iyi diye birşey çıkmadı.
 
Benim olay anaokulunda. O zamanlar oyun saati vardı bir oyuncak vardı ama adını hiç hatırlamıyorum. Sonra onunla oynarken bir bakmışım yere düşmüşüm sonra anaokulu öğretmenimizin arabasına binip hastaneye gittik, kafamdan dikiş yedim kaç tane onu bilemem.
 
Beden dersinde basketbol oynuyorduk, arkadaşlarımız sınıfa çağırdı. Baktık sınıfta kimse yok, kapıyı kilitlediler. 1 saat falan kaldık içeride milletin kalemlerini falan çaldı arkadaşım sinirden. He bir de bu olay gerçek, kuzenimin arkadaşı sevdiği kızın matarasına işemiş. 😂
 
Ortaokulda sosyal hocamı Mescid'e kitlemiştim ve orada unutmuştum. Şöyle oldu kısaca anlatayım. Okul bittikten sonra 1 saat daha ek ders görüyorduk. Yukarı kata çıkarken bizim arkadaş ben bir namaz kılıyım sonra gelirim dedi. İyi tamam dedik o içeri girdi ama bizim okulun mescidi kütüphanenin içinden geçiyordu bende nereden bilebirimki içerde hoca olduğunu görmedim. Kapının üstündede anahtar varmış güya ben arkadaşa şaka amaçlı kapıyı kitledim sonrada sınıfa çıktık. Fen dersimiz başlamak üzere diğer arkadaşımla oturduk tartışıyoz ulan bu çocuk daha yeni buradaydı nereye gitmiş olabilirki tamamen aklımızdan çıkmış. Kendi kendimize eve gittiğine karar verdik. Fen dersimiz bitti tam okuldan çıkacakken aklımıza geldi gittik baktık orada oturuyorlar. Hiçbir ceza vs. almadık hatta hocamız konusunu bile açmamıştı. İyi ki unutup eve gitmemişiz o zaman işler farklı bir noktaya gelebilirdi çünkü okuldan en son biz çıkıyorduk.
 

Geri
Yukarı