Okuldaki eğitim sistemi çok kötü

Birisiokadar

Hectopat
Katılım
8 Mart 2021
Mesajlar
740
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Abi gerçekten anlamıyorum nedir bütün öğrencileri aynı süzgeçten geçirmek? Ben matematikçiyim geldim 11. sınıfa kadar öyle böyle. Abi kafam basmıyor söz konusu sözelse olmuyor, sayısalda çat çut çözüyorum. Hadi bugüne kadar ayrım olmadı, şimdi sayısal sözel ayrıldık. Abi bana ne tarihten bana ne Almanca'dan. Ben sayısala hedefim olan mekatronik mühendisliği için geldim ve burada aedebiyatları hayatta asla işime yaramayacak tarihleri öğreniyorum. Neden mekatronik mühendisliği isteyen çocuğa niye tarih veresin ki? Abi benim işim matematik, kimya, hayatta diğer hiçbir şey mesleki açıdan işe yaramayacak. Bu dediklerimi İngilizce hariç tutuyorum. Almanca'yı sonuna kadar katıyorum ama bu saçmalığa. Abi işe girmek için öğrenmek istersem öğrenirim. Ezberi öğrenmesi iyi olan var kötü olan var. İşin ucunda demek istediğim herkes ileride okuyacağı üniversiteye veya mesleğe yönelik eğitilmeli! Bütün öğrenciler aynı değildir herkesin zekası ayrı şeylere basar. Benim kafam edebiyata tarihe basmıyor abi yok yapamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen, ben, o.. Press altındaki eşya gibi sadece bastırılıyoruz. Açık konuşmam gerekirse benimde sayısalım iyi iken sözel ders yüzünden kalma korkum var. Ve eğer bu korku gerçekleşirse sınıfta kalırsam okulu bırakmayı dahi düşünebilirim.
 
Türkçe'yi dilinizi düzgün konuşup yazmak için öğreniyorsunuz. Edebiyat'ı genel kültür için, Tarih'i üstte yazmışlar zaten. Kimya'yı belli seviyede bilmesi lazım her mühendisin. Yani Denge falan değil de Organik Kimya kısmı çoğunlukla. İşe yarar bilgiler var. Biyoloji ise direk boş.

Almanca da 2. bir dil amacıyla öğreniyorsunuz. Tabi ki bir işe yaramıyor lisede öğrendiğiniz Almanca. Ama bir mühendis Almanca bilirse önüne farklı kapılar açılabilir.
 
mühendis Almanca bilirse
Hocam okulda hangi grubu okursanız okuyun almanca zorunlu.Almanxa kötü demiyorum bence de gerekli bir mühendis için ama ileride almanxayla asla işi olmayacak meslekler var .Ben sadece örneği mühendislik üzerinden yaptım bu dediklerim farklı meslek grupları için de düşünüp yazdığım şeyler.
 

Geri
Yukarı