Okuldan kaçma anınız var mı?

Güzel anıymış :D Benim doğru düzgün anım yok.
Benim de tek okuldan kaçma anım bu. Başka bir anım da var da ne burada anlatılabilecek bir şey ne de bir yerde bahsedilebilecek düzeyde.

Okuldan kaçmaya hayatımda ilk defa (evet, uslu bir öğrenciydim 😄) liseye başladığım sene niyetlendim ve aslında kaçtım kaçmasına ama ilk firarın üzerinden 5-10 dakika geçtikten sonra ceviz büyüklüğünde dolu yağmaya başlamıştı. Pişman değilim, yine olsa yine yaparım. 😀

Okuldan kaçma anınız var mı?
Ortaokulda fiilen kaçma değil de muhteşem rol yapma yeteneğimi (!) kullanıyordum. Önce o sabah anneme "Hastayım ben." diyordum sonra okula gidip ikinci dersin sonuna kadar arada öksürerek arada burun çekerek ve burnumu silerek uyuma taklidi yapıyordum. 3. dersin başında öğretmenden lavabo izini alıyordum ve genelde "İyi misin?" veya "Hasta mısın?" diye sorarlardı bende "evet hocam" deyip lavaboya gider döndüğümde de müdüre veya müdür yardımcısına göderirlerdi. Onlarda zaten annemi veya babamı arayıp beni eve gönderirlerdi. :)

Lisede en az 3-4 kere kaçmışımdır. Bir keresinde sınıf 3-4 kişi idi. Hepimiz son derse kalmadan kaçmaya karar verdik. Arka taraftan dolaşırken bekçiye yakalandım. Son ders ve sınıfça az olduğunu anlayınca izin verdi kaçtım. Son dersinde yoklaması alınmıştı bu arada.

Matematik hocamız hamile olunca yarı dönem boyunca 60 yaşındaki bir hocamız giriyordu derslere, biz de onu hiç sevmiyorduk, çıkıp gözünün önünde okulun bahçesinde maç yapmıştık. Müdür ve yardımcılar beni seviyor diye görmezden geldiler ama arkadaşlarım disipline gitmişlerdi.

Başka bir seferde ise cuma arasından sonraki ders boş sanıp nete gitmiştik (Okul sonrası futbol kursu var diye çantalar sınıftaydı) gelince hocayı karşımızda gördük ama hoca anlayışla karşıladı (o sıralar konferanslar vardı galiba o yüzden).

En az 10 kere ise kurstan kaçmışızdır (Ya da kurs için çıkıp internet kafeye gitmişizdir). Hatta bir keresinde hoca ile okulun içinde saklambaç oynamıştık, 5-6 kişi bir üst kat bir alt kat, hafta içi okula gidince dayak yemiştik ama bu sefer.

Kaçma anım çok ama ben bir tane anlatayım.

Bir ara bizim kelin teki bir hoca bana uyuz oldu diye dersi yavaş yavaş anlatıyor. Biz yerimizde durmadık, ikinci ders kaçtık ve aglarla abur cubur yiyerek eğlendik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı