Okullar açılacak mı?

Bana açılması biraz mantıksız geldi 19 bin vaka sayısı varken 232 can kaybı varken açılmaması lazım lütfen beni yanlış anlamayın.

Muhtemelen 1 ay sonra kapatılacak zaten. haftada 5 gün açılması ne demek? çoğu kişinin sınıfı 40 kişi. 40 Kişi küçücük sınıfta duracak 1 kişide virüs olsa herkese bulaşacak zaten.
 
Okullar açılırsa kronik hastalığı olanların gitmeme şansı olacak mı?
Hiçbir açıklama yapılmamış bu konuda bayağı tedirginim...
Eğer istisna olmaz ise açık liseye geçeceğim çünkü.
 
Muhtemelen 1 ay sonra kapatılacak zaten. Haftada 5 gün açılması ne demek? Çoğu kişinin sınıfı 40 kişi. 40 kişi küçücük sınıfta duracak 1 kişide virüs olsa herkese bulaşacak zaten.

Gerçekten şaka gibi COVID-19 aşırı derecede ilerlemişken okulları açmak: Ve benim bilmediğim türlü türlü hastalıklar daha var gündemde.
 
Aşı olmayanı otobüse almayacaklar okula sokmayacaklar haftada 2 defa pcr testi isteyecekler bu koşullarda eğer aşı gerçekten işe yarıyorsa orası tartışılır lafım yok okullar açılır hiçbir sorun da olmaz gerçekten çekinenler vardır ama çoğu insan artık takmıyor umurunda değil ve gezenlerde var okula gitmek istemediği için gerçekten çekinenlerden yararlanıyorlar.
 
Üniversitem 27 Eylül'de yüz yüze açılacağını açıkladı. Teorik derslerin uzaktan işlenip işlenmemesi okul gündeminde, oy birliği ile karar verilecekmiş. Ne olacak bilmiyorum ama açılması taraftarıyım. Birçok ülkede eğitim durmadan devam ediyor, gayet de yürütüyorlar işi. Okul kapatmakla olacak iş değil ki bu durum. 4. sınıf oldum, 2, sınıftan sonrası evde geçti. Mezun olunca pandemi mezunları yaftası yiyeceğiz muhtemelen ve bu birçok anlamda bizi etkileyecek bir etiket olacak. Teorik bölümleri uzaktan yapsalar bile, uygulamalı alanları artık açmaları lazım. Zira yaklaşık iki senem çöp gibi geçti. Gerçi, bunu kim umursuyor ki? Bu kararları veren insanların böyle dertleri yok sonuçta. Birçok kişi açılınca kapanacak, ev tutmayın, gitmeyin falan diyor. Kimi dinlemeli?
 
Açılması gerekiyordu doğru karar bana göre ve BioNTech ceosu Delta varyantınada karşı aşımız etkili dedi. Öğretmenler ve personellerin haftada 2 veya 3 kez pcr testi olma zorunluluğu getirildi. Herkes hes kodu ile içeri alınacak. Bence önlemler güzel zaten kronik hastaların mazeret bildirip Online eğitime devam etme hakkı sunuldu.
 
Açarlar ama seni beni düşündüklerinden değil. Ceplerini düşündüklerinden. Öyle ikilemli bir durum ki. Gitmek istemeyen öğrenci haklı. Para kazanması gereken esnaf haklı ( 3 liralık ürünü 5'e satanlar ayrı ).

Bence Kasım gibi liseler açık durur ilkokulları ortaokulları kapatırlar. Üniversiteler özerk karar veriyorlar. Muhtemelen teorik dersleri birkaç ay sonra online'a çevirirler. Zaten son birkaç açıklama sonrası çoğu öğrenci ev tuttu kontrat imzaladı...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı