Okullar açılır mı?

Biz burada o kadar kafa patlatıyoruz da, burası Türkiye. Her şeyi son an söylemeye bayılıyor devlet. İlla merak içinde bırakıcaklar insanları. Ben açılacağını düşünmüyorum.

10 milyonlarca tweet atılmıştır. Hatta iş protesto boyutuna çok yaklaşmıştır. Ancak Sayın Ziya Selçuk sınavları erteleyemeyiz diyordur. Oysaki o tweetlerde ertelemek değil (adı bile geçmiyor) iptal edilmesi isteniyordur.

Herkesi aynı doğrultuda değerlendirmemek lazım. Twitter'da durumu ve uzaktan eğitim için en asgari koşulları karşılayamayan öğrencileri mesken tutup eleştirenler bana da irite edici geliyor; lakin herkeste bu suistimal etme durumu geçerli değil. Yorumunuzu anlıyorum, bu perspektiften de değerlendirmek gerekiyor.
Doğru söylüyorsunuz hocam. Şu da var, bazı yerlerde görüyorum hayalimiz sınavsız bir eğitim sistemi falan diye. Ya da bakın bütün ülkeler sınavları iptal etmiş, Türkiye niye etmiyor diye? Bu işleri bu kadar kolay sanıyorlar ya. Karşılaştırdığı ülkelerde Türkiye'nin yarısı kadar öğrenci var. Türkiye'de ise öğrenci dolu. Ve illaki birilerini elemek gerekiyor. E adamlar ne yapacak ya?

Virüs öğrencilerden ailelerine geçip öğrencinin anne babası ölürse çocuğun psikolojisi yıkılmaz mı? Bunun sorumlusu kim olacak? Sınav yapmaya gerek yok hem yapıp ne olacak? Sağlıktan önemli değil o kadar twit atılıyor iptal edilsin diye. Ziya Selçuk da açıklama yapıp erteleyemeyiz diyor fakat twitlerde iptal isteniyor. İlginç...

Paşa paşa gireceksiniz, işinizi gücünüz kaytarmak diyen bir zihniyet var. Onlara da bir çift sözüm var. Bu sınavların iptal olmasını tek isteyen biz miyiz sanıyorsunuz? Şu anda Türkiyede Twitter gündemine girerseniz, Mısırlı öğrencilerin de bizimle aynı şeyi istediklerini görürsünüz. Bu sadece küçük bir örnek. Kim bilir daha kaç ülkede bu taglar açılıyor. Sonra da gelip bize kaytarıyorsunuz diyorsunuz. Bu laflarım herkese değil, üzerine alınanlara sadece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı