harko
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Yükleniyor...
Ben de zaten 8. ve 12. Sınıfların olabildiğince açık tutulması gerektiğini düşünüyorum. Ancak diğer sınıflar? Şu an Türkiye'de en az 50 tane kırmızı il var. Okullarda maske-mesafe-hijyen kurallarına uyuluyor mu sanıyorsunuz? Biri çıkmış okullar daha güvenli diyor, diğeri okul kapanmasın diyor. Tabi sizin özel okul olduğundan durum belki farklıdır ama devlet okullarında tedbir falan 0. Vakaların artış sebeplerinden en büyüğü okulların açık olması. Daha önce hiç böyle değildi. Bakanlarda da ayrı bir iş var. Tam ne güzel vakalar düşüyor diyoruz, her yeri açıyorlar. Sonuç? Vakalar artmayı bırak birden 2 katına çıkıyor. Artık herhalde ölen ölsün kalan kalsın kafasındalar. Nedir bu inat arkadaş? Kapatıver kafeleri, eğlence yerlerini, olmuyor mu?Ben çok yüksek riske sahip bir ilde yaşıyorum. 8.sınıfım ve özel okula gidiyorum. Aynı zamanda okuldaki öğretmenlerim iyi olduğu için ana derslerden bir saat ek ders alıyorum ve okulların kapanmasını istemiyorum. Okula pazar günleri hariç her gün gitmeme rağmen istemiyorum çünkü LGS'de 490 üzeri puan alabilmemi sağlayacak nihai şey okul. Özel okul olduğu için canlı ders yapma imkanımız var ama hiçbir şey anlamıyorum. Eğer şu 2 aylık süreçte okul kapanırsa ben hiçbir şey yapamam. Sınıfımdaki 20 kişinin 10'u da benim gibi hiçbir şey yapamaz. Sınıfımız okulun en başarılı grubu ama canlı derslerden hiçbir şey anlamıyoruz. Senin de 8.sınıd olduğunu varsayarak konuşuyorum, neden okulların kapanmasını istiyorsun? Eğitim uzaktan olunca dersleri daha mı iyi anlıyorsun? Sınav senende gerçekten okulların kapanması senin yararına mı? Tedbiri elden bırakmadığımız sürece bir şey olmuyor. Bu süreçte okuldan yaklaşık 10 kişi korona oldu ama bizlere hiçbir şey olmadı. Çünkü tedbirli davrandık. Okulların kapanmaması hem sekizinci hem on ikinci sınıfların yararına. En azından sınava kadar okulların kapanmaması gerekiyor.