Okulu bırakmayı düşünüyorum

@Motionless IN White sen nasıl bir şirkette çalışmaya başladın? Lise diploman falan var mı yoksa lise diploması olmadığı halde mi çalışmaya başladın?
Uluslararası kalite kontrol şirketi.
Herhangi bir diplomam yok, açık öğretim lisedeyim. Dediğim gibi her şey diploma değildir.
 
Merhabalar, 15 yaşında lise 1'e gidiyorum. Bazı sıkıntılarım var. Soracak çözücek dostum yok, buraya yazma gereksiniminde bulundum. Okulu bırakmayı düşünüyorum, bunun maddi durumla vesaire alakası yok, çevrem ve ülke sorunları yüzünden, ailem sürekli beni darlıyor, işizlik oranı çok düşük ve eğitim sistemini sevmiyorum her gün sınava tutuluyorum okulda, kovid hastası oldum ve ders çalışamadım şimdi ise çalışamadıgım sınavlara tabii tutuyorlar kafam çok karışık dediğim gibi işizlik oranı çok düşük, üniversiteye gitmeyi de düşünmüyorum sizce okulu bırakıp bir işe mi girmeliyim ya da okumalı mıyım?

En kötü açıktan liseyi bitir zaten üniversitede derece yapmazsan bir işe yaramıyor.
 
Uluslararası kalite kontrol şirketi.
Herhangi bir diplomam yok, açık öğretim lisedeyim. Dediğim gibi her şey diploma değildir.

Sanayi de ne işle meşgul olduğunu söyleme şansın var mı? Bir de bu girdiğin şirket ile sanayi de çalıştığın yerle bir ilgisi var mı? Yani benzer işleri falan mı yapıyorsunuz?
 
Hocam benimle dalga mı geçiyorsun? 16 yaşımdayım yaklaşık 1-1,5 yıldır sanayi de çalışıyorum ve ilk gün geldiğimde kendi kendime dedim ki "ben ne yapıyorum? Düzgün bir şekilde okumak varken neden gidip de sanayi de zamanımı harcıyorum?" Sen sanayi de hangi dükkanda çalışıyorsun bilmiyorum da ben bir tık ağır iş yerinde çalışıyorum ve gerçekten aşırı derecede yoruluyorum üstümün başımın yağ olması da cabası :D.
O halde sen sanayi olayını yanlış anladın, uluslararası sanayi şirketlerini araştırabilirsin. Çayırova GOSB (Gebze organize sanayi bölgesi) ni araştırın. Eğer temiz yer bulmazsan tabii eziyet çekersin, o kadar diyorum garantili bir yer olsun diye. Benim çalıştığım şirket şu anda 3. parti ama işini yaptığımız şirketin aylık 500 milyon TL'lik bir geliri var, 2500 çalışanı da mevcut. Yani iyi bir yer bulursan her türlü yaşarsın, yabancı ülkelere gitmek için 1. kural her zaman geçmişini temiz tut ve ''bak burada şu kadar çalıştım biliyorum'' diyebilecek bir seviyeye gel. Yoksa ''okudum ağanda diplomam'' dersen hiç iş bulamazsın.
Sanayi de ne işle meşgul olduğunu söyleme şansın var mı? Bir de bu girdiğin şirket ile sanayi de çalıştığın yerle bir ilgisi var mı? Yani benzer işleri falan mı yapıyorsunuz?
Otomotiv sektöründeyiz işte, benim amacım kalite kontrol. Üretim bandında değilim, dediğim gibi 3. parti şirket için çalışıyorum. Genellikle jant kapağı kontrolü yapıyorum, Fiat firması adına.
Benim işim sizinki gibi yağ vs. içermiyor, zira sizin oralar genelde yan sanayi oluyor. Bizim taraf direkt firmaların parçalarının üretimi, kontrolü vs. yani sizinkine sanayi demek doğru bir terim olmaz gibi.
 
O halde sen sanayi olayını yanlış anladın, uluslararası sanayi şirketlerini araştırabilirsin. Çayırova gosb (gebze organize sanayi bölgesi)ni araştırın. Eğer temiz yer bulmazsan tabii eziyet çekersin, o kadar diyorum garantili bir yer olsun diye. Benim çalıştığım şirket şu anda 3. parti ama işini yaptığımız şirketin aylık 500 milyon TL'lik bir geliri var, 2500 çalışanı da mevcut. Yani iyi bir yer bulursan her türlü yaşarsın, yabancı ülkelere gitmek için 1. kural her zaman geçmişini temiz tut ve "bak burada şu kadar çalıştım biliyorum" diyebilecek bir seviyeye gel. Yoksa "okudum ağanda diplomam" dersen hiç iş bulamazsın.

Otomotiv sektöründeyiz işte, benim amacım kalite kontrol. Üretim bandında değilim, dediğim gibi 3. parti şirket için çalışıyorum. Genellikle jant kapağı kontrolü yapıyorum, fiat firması adına.

Öncelikle haddimi aştıysam özür dilerim. Benim söylemek istediğim şeyi siz zaten baştan yanlış anlamışsınız. Benim çalıştığım sanayiyle senin çalıştığın sanayi arasında bir alaka yokmuş. Bende diyorum nasıl normal bir sanayi de çalışıp şirketlere giriyorsun. :D dediğim gibi yani benim çalıştığım yerle senin çalıştığın yer arasında dağlar kadar fark var. Anladığım kadarıyla sizin orada o işi düzgün kavrayabilirsen o işle ilgili bir şirkete girebiliyorsun. Bizim sanayi de öyle bir şans olduğunu düşünmüyorum. :D sizin orada mesela adam sana sorar " geçmişte nerelerde deneyim sahibi oldun" sen dersin çayır ova gosb işte adama sen onu dedikten sonra zaten senin iyi bir eleman olduğunu anlar diye düşünüyorum. :D.
 

Geri
Yukarı